Meidän Vappubrunssi

toukok. 1, 2017 0 comments


Mukavaa Vappupäivän iltaa. 
Meillä on vappua juhlittu rauhallisissa merkeissä. Eilinen meni valmistellessa brunssia ja nautiskellessa Roseviiniä. Aamulla heräsin reippaana kello kuudelta ja valmistelut jatkuivat. 
Tein elämäni ensimmäiset munkit TÄLLÄ ohjeella. Kyseessä siis pikamunkit joihin ei tule hiivaa. Hyvinhän se meni; ei syttynyt rasva palamaan eikä savuhälyttimet laulamaan muutenkaan, mutta muutama jäi keskeltä raa'aksi. 
Lisäksi menuussa oli ystäväni tekemä taivaallisen hyvä perunasalaatti, mitä teen kyllä joskus itsekin. Reseptinä hän noudatti TÄTÄ

Muistelin etten ole kapriksen ystävä, mutta olen ilmeisesti kasvanut senkin 'en tykkää'-vaiheen ylitse, ja suorastaan kaivelin niitä sieltä salaatista. Omena toi tuhtiin salaattiin raikkautta ja rapsakkuutta. 
Tarjolle laitettiin myös ystäväni Espanjasta tuomia Chili-oliiveja, jotka oli kyllä niin herkkuja että!


Meinasimme jättää brunssista pois kalavaihtoehdot kokonaan mutta kun mieheni uteli eilen menuuta, jyrähti hän 'missä kala on? Kylmäsavulohta ja mätiä on pakko olla!' ja kurvasi Subarullaan markettiin tekemään täydennystä mikä osoittautui lopulta oikein hyväksi päätökseksi, olenhan itsekin suuri kalafani enkä tiedä mitä ajattelin kun ystäväni kyseli yhteisellä kauppareissulla että ostetaanko jotain kalaa ja olin muka sitä mieltä ettei pöytä tarvitse kalavaihtoehtoja...
Eli lopulta kalapuolella tarjoilimme useampaakin vaihtoehtoa; Pastă de pește - Tonnikalatahnaa kananmunan puolikkailla, jotka koristelin Rucolan lehdillä, Caviart-merileväkaviaarilla (mikä oli varsin hyvä mädin korvike muuten) sekä viinirypäleillä. Lisäksi oli kylmäsavulohta ja Caviartia sipulihakkelukseen sekoitettuna. 


Lisäksi tein Pastasalaatin johon sain inspiraationi PULLAHIIREN Yrttisestä pastasalaatista reseptiä mutta tein erilaisen yrttikastikkeen ja muokkasin vähän muutenkin. Jätin tuore-basilikan pois koska mieheni ei siitä välitä, pestossa se ei kuulemma haittaa...
Itse kaipasin salaattiin paljon enemmän sattumia, joten kirjoitan reseptin niillä määrillä mitä olisi PITÄNYT olla 😊.

YRTTIKASTIKE SALAATILLE
  • 1dl öljyä
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 2rkl omenaviinietikkaa
  • 1rkl sinappia 
  • 1tl vihreää pestoa
  • suolaa
Sekoita sitruunamehu, suola, etikka ja sinappi yhteen. Lisää pesto ja öljy ja sekoita blenderissä. Done.


PASTASALAATTI
  • 500g farfalle pastaa
  • 700g minitomaatteja
  • 350g mozzarellaa
  • 2 ruukkua Rucolaa
  • 4-5 vihreää parsaa
  • 3rkl vihreää Pestoa
  • pinnalle Parmesania
  • Suolaa ja pippuria


Keitä pastaa 1-2 minuuttia vähemmän kuin paketissa lukee hyvin suolatussa vedessä, valuta ja huuhtele heti kylmän veden alla. Tällöin pasta ei jatka kypsymistään ja siinä on mukava purutuntuma. 

Kun pasta on täysin jäähtynyt, sekoita siihen vihreä pesto ja laita jääkaappiin maustumaan. 

Itse keitin pastan jo edellisenä päivänä, lisäsin peston ja annoin olla aamuun jääkaapissa. Jouduin myös lisäämään 'tavallista tomaattia salaattiin koska en ostanut tarpeeksi minitomaatteja.


Valmista salaatti loppuun vasta tarjoilupäivänä. 
Leikkaa parsoista 3-4cm varresta pois ja keitä niitä noin 2-3 minuuttia. Huuhtele kylmän veden alla ja anna jäähtyä. 
Halkaise minitomaatit ja siivuta tuore Mozzarella ohuiksi siivuiksi. Leikkaa Rucolat varsineen ja huuhtaise. Lisää ne pastaan ja sekoita hyvin. Kaada sitten sekaan yrttikastike ja sekoita uudelleen. Pilko parsat kolmeen osaan ja lisää salaattiin. Lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Pinnalle voi vielä puristaa vähän sitruunaa. Ripottele pinnalle Parmesaania. Nauti! 
Lihapullat tein TÄLLÄ reseptillä, mitä testailin jo tuossa männä viikolla. Itseasiassa ensimmäisellä kerralla onnistuin paremmin. Laitoin tällä kertaa liikaa juustokuminaa ja se varasti kaikki muut maut pullista. Eli ota iisisti sen juustokuminan kanssa ja laita vähän enempi parmesaania 😉 


Tämä kamala etikettivirhe tuossa yläpuolella on anteeksiantamaton, I know... mulla ei nimittäin ollut skumppalaseja, tai siis olisi niitä ollut kaksi, mutta kun meitä oli neljä, koin paremmaksi vaihtoehdoksi sen että kaikilla on samanlaiset lasit. 
Pohjalle laitoin mustikoita ja viinirypäleet. Skumppa sai kivan värin mustikoista. 
Juomaksi valikoin siis Italialaisen VERROCCHIO Proseccon, joka oli oikein kiva, hedelmäinen ja kevyt eikä liian kuiva vaikka se luokitellaankin erittäin kuivaksi, tosin kaipasin siihen aavistuksen lisää hapokkuutta. 


Ostimme myös Simaa, en ole suuri siman ystävä ollut aiemmin, mutta sekin yllättäen maistui oikeen hyvälle.
Mukava päivä kaiken kaikkiaan. Oli kiva kun pääsi ruokalevolle omaan sänkyyn, ei palellut, ja levon jälkeen pääsi santsaamaan. Toki pakkasin ystäville mukaan myös kotipaketit. Viiniä otettiin sivistyneesti eikä pääkipu vaivaa. 
Lopuksi vielä päivän tunnelmia kotoa...
Ihanaa kevään alkua, sillä kyllä se nyt viimeistään alkoi.







Kommentit

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Social Media Buttons

Yhteydenottolomake

Mitä odottaa e-kirjalta

Kotigourmeeta VHH-reseptit e-kirja - kooste.

Jos seuraat minua sosiaalisessa mediassa, saatoit jo tietää e-kirjaprojektistan…

MEDIAKORTTI

Kotigourmeeta Media Kit by Hanna Visca