Igorin kanaa-kaloreita laskematta

lokak. 10, 2017 0 comments

Minä olen vähän myöhässä näiden trendiruokien kanssa ja joudun häpeillen myöntämään että vasta nyt Igor on vienyt neitsyyteni, muutaman vuoden myöhemmin kuin muulta Suomelta. 

Resepti on ollut tasaisesti esillä eri ruokayhteisöissä, lehdissä ja somessa jo pian neljän vuoden ajan ja olen usein sitä aikonut testata mutta se nyt vaan on jäänyt...
Alkuperäisen reseptin toi julkisuuteen Peggyn pieni punainen keittiö ja loppu on historiaa. Koska tämä oli Igorin kanssa ensimmäinen kertani, pysyin aika konservatiivisesti alkuperäisessä reseptissä, mutta käytin broilerin koipia ja koipipaloja fileen sijaan, ja lisäsin Srirachaa tuomaan hiemaan tulisuutta tuohon pehmeän täyteläiseen kastikkeeseen. Pidensin myös valmistusaikoja ihan siksi että luulliset broilerit ottaa aikansa kypsyä uunissa.

No, miltäs se sitten maistui? Olihan se herkkua kyllä, ja maistui vielä seuraavana päivänäkin. Raskasta se on, siitä ei pääse mihinkään. En tehnyt lisuke-riisiä tai perunaa, vaan väänsin kaveriksi Focaccian jota dippailimme kastikkeessa. Raikas yksinkertainen vihreä salaatti tilkalla balsamicoa keventäisi tätä myös kivasti.

Jos muuten olet jo tätä myöten täynnä Igorin kanaa, kokeile vaihtaa kana possuun tai naudanlihaan, miksei myös lampaan lihaan. Tällöin vaihda kanaliemi lihaliemeen, ja itse laittaisin vielä laakerin lehtiä lillumaan kastikkeeseen. 







IGORIN KANAA
  • 3 broilerin koipireittä ja 6 koipipalaa
  • 1 punainen paprika suikaloituna
  • 1 keltainen paprika suikaloituna 
  • 2 isoa sipulia viipaloituna
  • 3 valkosipulin kynttä viipaloituna
  • iso loraus srirachaa
  • 70g mutti tomaattipyreetä
  • 1 rkl sokeria
  • 2tl suolaa
  • 4dl kanalientä
  • 350g smetanaa
  • 2 maustekurkkua kuutioituna
  • ruukullinen persiljaa
  • öljyä paistamiseen

Jos käytät fileetä, seuraa Peggyn reseptiä. Jos taas koipia ja koipipaloja, follow me!





Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
Ota pannu kuumenemaan. Leikkaa koipireidet kahteen osaan. Paista kuumalla pannulla broiskuihin kauniin ruskea paistopinta ja laita ne uunivuokaan ja heitä uuniin. 
Lisää pannuun missä paistelit broilereita tilkka öljyä ja kuullota paprikat, sipuli ja valkosipuli.
Kaada sekaan tomaattipyree, suola, (pippuri), puolet persiljasta revittynä, iso loraus srirachaa sekä kanaliemi. Sekoita ja anna keittyä muutama minuutti tai kunnes se alkaa aavistuksen kuplia. Lisää sitten smetana ja sekoita. Anna kastikkeen saostua 20 minuuttia. 
Ota sitten broilerivuoka uunista ja kaada kastike broilereitten päälle. Laske uunin lämpö 175 asteeseen. Lisää kuutioitu maustekurkku sekä puolet jäljellä olevasta persiljasta revittynä ja laita uuniin noin 30-45 minuutiksi. 


Lisää loput persiljat valmiin annoksen päälle. Peggy neuvoo tarjoilemaan tämän riisin, perunoiden tai pastan kera. Itse lähtisin tosiaan salaattilinjalle sekä rapeaa tuoretta leipää kaveriksi. 


Itse tein ihanaista aromaattista Focacciaa TÄLLÄ RESEPTILLÄ mutta käytin pinnan sivelyyn oliiviöljyä johon sekoitin teelusikallisen tomaattipyreetä ja jätin basilikan pois. Nam nam! 

Kommentit

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Social Media Buttons

Yhteydenottolomake

Mitä odottaa e-kirjalta

Kotigourmeeta VHH-reseptit e-kirja - kooste.

Jos seuraat minua sosiaalisessa mediassa, saatoit jo tietää e-kirjaprojektistan…

MEDIAKORTTI

Kotigourmeeta Media Kit by Hanna Visca