Lehtikaalikupit - herkullinen ja näyttävä terveyspommi lautasella,

lokak. 17, 2017 0 comments

Perjantaina ruokaostoksilla päätin että nyt on palattava ruotuun ja takaisin terveellisen ruuan pariin. Muutama viikko sitten aloittamani nettivalmennus teki mahalaskun sairastuttuani flunssaan, enkä vain saanut enää itseäni niskasta kiinni tervehdyttyänikään.

Kärryyn siis lähti taas terveellisempiä vaihtoehtoja, ja smoothietkin palasivat päivittäiseen rutiiniin. Smoothieaineksiini olinkin lisännyt lehtikaalin valmennuksen alussa jo, joten sekin lennähti kärryyn pienoisen tauon jälkeen.

Lehtikaali on ihan huippuvihannes ravintoarvoiltaan. Siinä on runsaasti c-vitamiinia, jopa kaksi kertaa enemmän kuin appelsiinissa ja se on myös varsin kuiturikasta. Antioksidantteja lehtikaalissa on myös enemmän kuin monissa marjoissa. Se sisältää myös kalsiumia ja proteiinia eli on loistava lisä etenkin jos maitotuotteita tulee vältettyä ja kalsiumin saanti sitä kautta jää vähäiseksi. 


Lehtikaalin syöntiin on kuitenkin myös lisätty varoituksia; raa'an lehtikaalin nauttiminen voi aiheuttaa ilmavaivoja, ripuliakin, joten ei kannata rouskutella mielin määrin. Sen kaliumpitoisuus voi myös aiheuttaa ongelmia munuaissairaille, joten jos sellaisesta kärsii, kannattaa lehtikaali liottaa ja keittää jolloin sen kaliumpitoisuus laskee. 

Myöskään kilpirauhasen vajaatoiminnasta kärsivän ei tulisi syödä lehtikaalta runsaasti sillä se voi häiritä jodin tuotantoa elimistössä. Muutama lehti viikossa on kuitenkin myös munuais- ja kilpirauhassairaille terveellistä.

Mutta tästä tietopommista sitten ruuanlaittoon. Lauantaina aamulla mietin mitä keksisin syödä ennen iltavuoroon lähtöä. Aikani ihmeteltyäni kirjoitin googleen yksinkertaisesti 'lehtikaali kananmuna'.

Törmäsin tähän soppa365-reseptiin ja innostuin kovasti. Resepti on muutaman vuoden takaa, jolloin lehtikaalista tuli ns. trendiruoka, mutta minähän tunnetusti en lähde trendeihin ennen kuin niiden media-arvo on aavistuksen laantunut. 😂
Poikkesin resptistä vain vähän, jättämällä mm. pippurit ja tomaatin pois ja lisäämällä sipulia.



LEHTIKAALI-KANANMUNAKUPIT
  • 4 isoa lehtikaalin lehteä
  • 4 kananmunaa
  • 4 siivua sipulirenkaita
  • 1/2dl parmesaani- tai pecorinoraastetta
  • 1/2dl korppujauhoja (KETO-versioon vaikka mantelijauhoa)
  • suolaa
  • oliiviöljyä



Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leikkaa paksuimmat rangat kaalinlehdistä ja ohenna loput terävällä veitsellä. Tällöin ne on helpompi saada muffinivuokiin.


Laita lehdet kulhoon, lorauta hieman oliiviöljyä sekaan ja pyörittele niin että öljy peittää pinnat hyvin. Rouhaise pintaan suolaa (ja cayennepippuria). Meillä siis riitti suola.
Upota lehdet muffinivuokiin niin että pohja ja reunat peittyvät.Aseta jokaisen kupin pohjalle sipulirinkulaviipaleet.



Sekoita juustoraaste, korppujauho (ja mustapippuri). Laita n. 1 rkl jokaisen sipulirinkulan päälle. Riko sitten kuppeihin kananmunat ja ripottele niiden pintaan loput juusto-korppujauhosekoituksesta. Paista uunissa 10 minuuttia.
Tarjosin nämä hunajaisten porkkanoiden kanssa sopan ehdotuksen mukaan, tosin Sopan reseptissä porkkanoihin lisättiin rakuunaa, mitä ei sitten minun kaapistani löytynytkään joten tuunasin sitten samaan tyyliin rosmariisiset porkkanat. Kirjoitan niistä oman postauksen, sillä ne ovat mainio lisuke eri liharuuille. 
Suosittelen kokeilemaan esimerkiksi hitaisiin sunnuntaiaamuihin hyvän kahvin ja tuoreen rapean leivän kera. 💗

Kommentit

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Social Media Buttons

Yhteydenottolomake

Mitä odottaa e-kirjalta

Kotigourmeeta VHH-reseptit e-kirja - kooste.

Jos seuraat minua sosiaalisessa mediassa, saatoit jo tietää e-kirjaprojektistan…

MEDIAKORTTI

Kotigourmeeta Media Kit by Hanna Visca