Reseptejä ¤ Matkustelua ¤ Tuotetestausta ¤ Ravintolatärppejä ¤ Autoimmuuniruokavalio pääasiallisena 2018 alkaen ¤

Englantilaista aamiaista lauantaihin

| on
10.12.16
The morning after the night before...


Eilen juhlin sitä että viimeinen työpäiväni helvetissä oli takana, eikä minun enää koskaan tarvitse kohdata niitä ihmisiä jotka saivat aikaan sen järjettömän pahan olon jota koin siellä. 


Ei siis mitään yöhulinoita stadissa vaan ihan kotona hyvää ruokaa (mistä tulee kirjoitus myöhemmin), saunaa ja viiniä. 
Tänään aamulla tekikin sitten mieli jotain täyttävää (ja rasvaista), joten pistin töpinäksi heti palattuani 2,5 kilometrin lenkiltä koirani Sepon kanssa. Tämä aamiainen on enemmän kuin aamupala, pikemminkin brunssi, sillä tällä jaksaa illalliseen saakka heittämällä.

Meidän kaapista löytyy aina Heinzin papuja tomaattikastikkeessa. Muut eivät vedä niille vertoja, vähän sama juttu Heinzin majoneesi vs. muut merkit. Olen sitä mieltä että mausta ei tingitä, mielummin maksetaan se muutama kymmenen senttiä lisää nautinnosta. 

Papujen lisäksi tarvitset ainakin pekonia, kananmunia, maitoa, paahtoleipää ja tuoreita herkkusieniä. Tyypilliseen Enkkuaamiaiseen kuuluvat lisäksi makkarat, hash browns- mikä on vähän kuin röstiperunat ja black pudding (vähän kuin verimakkara)  mutta nyt tehtiin ihan simppeli versio. 

Tällä kertaa päätin tehdä pekonit uunissa, sillä se vaan helpottaa elämää kummasti kun ei tarvitse yhtäaikaa vahtia KUIN kolmella liedellä valmistuvia ruokia. Pekoneita uunissa ei tarvitse käännellä ja niistä tulee super-rapeita. ENGLANTILAINEN AAMIAINENLämmitä uuni 200c asteeseen. 
Aseta pekonit leivinpaperille vieri viereen. Ne saa olla lähelläkin toisiaan, koska ne kutistuvat uunissa.

Jossain reseptissä annetiin paistoajaksi 15-20 minuuttia, mutta 
itse katson silmämääräisesti, milloin ne näyttävät rapsakoilta.
Papujen valmistus on helppoa, ei muuta kuin pavut kattilaan, ja liesi keskilämmölle, kun pari kuplaa tulee pintaan, on pavut valmiit. 

Pikavinkkinä myös, lisää tyhjään tölkkiin vajaa 1/2 dl vettä, pyöräytä niin että kaikki pohjalle ja reunoille jäänyt kastike tulee mukaan ja heitä kattilaan. 
MUNAKOKKELITarvitset 7 kananmunaa (2-3hlölle), neljä niistä kokonaisena, kolmesta vain valkuaiset, keltuaiset säästän koiralleni :)
Laita sekaan 7rkl maitoa ja vatkaa tasaiseksi. (Tässä on muuten kaksi koulukuntaa... toiset sanoo ettei maitoa tulisi laittaa...)
Laita pannu liedelle keskilämmölle ja lisää tilkka öljyä. Kaada muna-maitoseos pannulle. Lastaa käyttäen sekoita n. minuutin välein. Pidä huoli että nostat kypsyvää kokkelia pohjasta pinnalle jotta kokkeli kypsyy kauttaaltaan. Tämän ei kuulu missään vaiheessa ruskistua joten kun kokkeli alkaa olla rakeista ja neste on haihtunut, poista pannu liedeltä. SIENET

Tämä on helppoa. Leikkaa sienet neljään osaan ja heitä kattilaan, lisää tilkka öljyä ja kypsennä keskilämmöllä kunnes kauniin ruskeita.

Kun kaikki on valmista, kokoa herkullinen lautanen ja nauti!


P.S. Illallahan on sitten luvassa kisastudiota, jännätään pääseekö Saara X factorin sunnuntain finaaliin. 
Mitäs teillä tarjoillaan kisastudiossa? 
Itse en ole vielä päättänyt, mutta kyllähän sitä jotain herkkua on oltava... Katse kohti keittiön kaappeja siis. Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti