Reseptejä ¤ Matkustelua ¤ Tuotetestausta ¤ Ravintolatärppejä ¤ Autoimmuuniruokavalio pääasiallisena 2018 alkaen ¤

Couscous-salaatista on moneksi

| on
9.1.17

Couscous on ihanan helppo, kevyt ja muuntautumiskykyinen raaka-aine. Couscoushan itsessään on varsin mauton juttu, mutta viime vuonna kun matkasin tänne etelään työhaastatteluun, tarjosi ystäväni minulle tekemäänsä couscous-salaattia, ja se oli taivaallista! 

Pinnalle hän paistoi pari kuutiota Halloumi-juustoa ja olin myyty. 

Tämän vierailun jälkeen olen valmistanut couscous-salaattia ainakin kerran kuussa. Raaka-aineet vaihtelevat yleensä sen mukaan mitä kaapeista löytyy, tai mitä muistan ostaa...

Salaatti 1 on valmistettu aineksilla mitä löytyi kaapeista talvella, kun automme akku tyhjeni pakkasilla enkä jaksanut lähteä julkisilla kauppaan, ja täten siitä puuttuu se Halloumi. 

Salaatti 2 on päivitetty postaukseen myöhemmin  ja tällä kertaa ostin Halloumia ihan varta vasten mutta unohdin oliivit kauppaan. Hyvää oli silti :)



COUSCOUS-SALAATTI 1

  • 3dl couscousta
  • 3dl vettä
  • suolaa
  • öljyä
  • 1/2 pakettia pekonia kuutioituna
  • 1 paprika kuutioituna
  • 1 valkosipulin kynsi
  • kourallinen tai kaksi parsakaalin kukintoja
  • 1 porkkana
  • 1/2 chilli 
  • 5 oliivia siivutettuina
  • soijakastiketta
  • tiraus kalakastiketta (ei pakollinen)
  • tiraus port-viiniä (koska sitä on ja se männöö pilalle)
Mausta haluamillasi mausteilla. Minä laitoin suolaa, pippuria, cajun-seosta, curryseosta, paprikajauhetta sekä ihan pikkiriikkisen inkiväärijauhetta. 


Salaatin raaka-ainevinkkejä:

sipulikuutiot, vihreät pavut, maissi, herkkusienet, herneet, kik-herneet, kesäkurpitsa, meloni, omena... sky's the limit!


VALMISTUS

Keitä vesi ja lisää siihen suolaa, kaada couscous kattilaan, lisää loraus öljyä ja sekoita nopeasti puuhaarukalla. Ota kattila liedeltä, laita kansi päälle ja alla olla 5-8 minuuttia. 
Sekoita sitten taas puuhaarukalla niin että siitä tulee kuohkeaa ja irtoavaa. 

Kuumenna pannu täydelle teholle, heitä pannuun porkkanat ja pekoni. Öljyä et tarvitse, pekonista tulee ihan tarpeeksi rasvaa. Lisää sitten loput kasvikset (paitsi oliivit), valkosipuli raastettuna sekä mausteet. Kaada sekaan hieman soijakastiketta ja pieni tiraus kalakastiketta. Viini ei todellakaan ole pakollinen mutta laitoin ehkä 2rkl verran ja annoin kaiken nesteen paistua pois. 

Kun kasvikset ovat saaneet haluamasi kypsyyden, sekoita ne couscousiin tasaisesti. Lisää aivan lopuksi valmiiseen salaattiin oliivit. Älä unohda niitä Halloumi-siivuja, jos vain siihen on mahdollisuus. 


Tää on ihan loistava työpaikkalounas koska menee myös kylmänä, mutta yhtä hyvin sitä voi tehdä vaikkapa riisin asemasta lisäkkeenä vaikkapa pihville. 


COUSCOUS-SALAATTI 2
  • 2dl couscousta (valmista pakkauksen ohjeen mukaan)
  • 1 punainen paprika
  • 1 punainen chili kuutioituna
  • 3 pekonisiivua
  • 1 omena
  • 1 avokado
  • 2 kevätsipulia varsineen
  • 1rkl sitruunan mehua
  • 4-5 siivua Halloumi juustoa
  • mausteet



Paahda pekonisiivut uunissa rapeaksi ja anna jäähtyä. 
Paista kuumalla pannulla kuutioitu paprika ja toinen kevätsipuleista nopeasti (1-2min).

Kuori ja kuutioi omena ja avokado ja laita kulhoon. Kuutioi myös toinen kevätsipuleista, se menee salaattiin raakana. 

Paista todella kuumalla öljytyllä pannulla Halloumisiivut nopeasti (n.30sek/puoli). Sekoita salaatti, annostele lautaselle ja asettele pinnalle muutama paistettu Halloumisiivu. Nauti!





Nauttikaa elämästä ja hyvästä ruuasta!
Olisi ihana kuulla myös sinun suosikki couscous-reseptisi, lisää se vaikka kommentteihin!
Vinkki kylmään couscous-salaattiin: tomaattia,
Rucolaa, juustokuutioita...

Much love,
Hanna 💕







Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti