torstai 26. tammikuuta 2017

Kanaa Napolitana-kastikkeessa

Tänään päätin tehdä pitkästä aikaa Broilerin koipia uunissa Napolitana-kastikkeella.

Napolitana on itseasiassa nimi, joka on annettu monille tomaattipohjaisille kastikkeille ja niitä 'aitoja traditionaalisiakin' löytyy googlettamalla useita, joten ilman sen suurempaa syyllisyyden tunnetta, kutsun myös omaani sillä nimellä vaikkakin lisäsin siihen pekonia ja parsakaalta jajaja... 
Pääasia että kastike on täyteläisen tomaattinen, ja voimakkaan valkosipulinen. 

Tämän voi valmistaa melkein millä osalla kanaa tahansa, rintafileillä, reisipaloilla, koivilla... tai voit vaihtaa tilalle kokonaan jotain muuta lihaa, TAI jättää lihan pois kokonaan ja tehdä kasvisversio. Kastike itsessään on jo herkkua ja erinomainen Pastakastike. 
Itse suosin luullista osaa broilerista, koska siitä vain tulee mehevämpi lopputulos. Tällä kertaa käytin koipia (2KPL). 

Guess what? Täytyy ottaa sanani takaisin, noi veitset on
huipputeräviä, ainakin vielä, jopa niin teräviä että ukkelin
oli lähdettävä laastariostoksille :D

NAPOLITANA-KASTIKE


  • 2 pientä sipulia (tai 1 iso) 
  • 1/2 tl sokeria
  • 1/2 dl puna- tai portviiniä
  • 2-3 valkosipulin kynttä raastettuna
  • 1 punainen paprika
  • 1/2 pakettia pekonisiivuja kuutioituna
  • 1 iso porkkana
  • iso kourallinen parsakaalin kukintoja
  • n 1 dl kanalientä
  • 1tlk tomaattimurskaa
  • 1dl kermaa
  • 1tl maizenaa veteen sekoitettuna


Mausteet:
Suolaa, pippuria, vegetaa, cajun mausteseosta, paprikajauhetta, basilikaa... taivas on jälleen rajana.

Lämmitä uuni 150c asteeseen. Laita kanan koivet laakeaan uunivuokaan ja ripottele pinnalle mausteet (vegeta, cajun, paprikajauhe). 



Lorauta vähän öljyä vuuan pohjalle. Sitä ei tarvitse paljon sillä broilerin nahasta irtoaa rasvaa PALJON. Laita vuoka uuniin.




NAPOLITANA KASTIKKEEN VALMISTUS:

Pilko sipuli ja porkkanat kuutioiksi. Toiset tykkäävät kuutioida kaiken ihan pieneksi, ja jopa soseuttaa kastikkeen, mutta minä pidän sattumista, joten tein aika suuria lohkoja kasviksista.


Kuumenna pannu keskilämmölle ja kuullota porkkanat, raastettu valkosipuli ja sipulit tilkassa öljyä n. 5-7 minuuttia. 



Lisää kuutioitu pekoni, parsakaalikukinnot ja kuutioitu paprika ja paista kunnes pekoni on kypsää. Lisää sokeri ja sekoita kunnes se sulaa. 

Kaada sekaan viini ja keitä kokoon, mausta hyppysellisellä Vegetaa (tai suolaa/aromisuolaa tms) ja rouhaise sekaan hieman mustapippuria. Lisää nyt kanaliemi ja tomaattimurska ja kiehauta. Kun kastike kiehuu, lisää kerma ja Sekoita.

Laske lämpö matalalle ja anna muhia n. 10 minuuttia. Jos tuntuu että kastike on liian juoksevaa, suurusta maizenalla. (Sekoita 1 tl maizenaa veteen ja kaada kastikkeeseen. Sekoita kunnes tasaisesti paksuuntunut).


Kun broilerien pinta uunissa on saanut hieman väriä, käännä ne nurinpäin ja kaada Napolitana-kastike niiden päälle. Palauta vuoka uuniin ja nosta lämpö 175c asteeseen. Paista n. 20 minuuttia, käännä broilerit taas oikein päin ja paista vielä 15 minuuttia, tai kunnes broilerit varmasti kypsiä. Lisää tuore basilika vasta kun otat broilerit uunista.

Tarjoile pastan tai riisin kanssa, ja ripottele pinnalle parmesaania.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti