Reseptejä ¤ Matkustelua ¤ Tuotetestausta ¤ Ravintolatärppejä ¤ Autoimmuuniruokavalio pääasiallisena 2018 alkaen ¤

Takaisin Itä-Euroopan herkkuihin - Romanialainen papupata

| on
13.1.17

Tänään on kodin hengettären vapaapäivä, mikä tarkoittaa että toisella puoliskollani on keittiövuoro. 
Luvassa on anopin tekemiä savustettuja raakamakkaroita, polentaa, hapankaalisalaattia ja Romanialaista sinappia. 

Eli toisinsanoen ukkelin tehtävä on melko helppo; sulatettaan makkarat, pannaan jo valmis salaatti kulhoon, keitetään polenta (5 min.) ja otetaan sinappi jääkaapista. Done. Muorin tehtäväksi taitaa jäädä pöydän kattaus. Itseasiassa en malta odottaa että nuo makkarat tuolta pakastimesta loppuvat, sillä haluan jo päästä testaamaan joululahjaksi saamaamme lihamyllyä, ja tekemään omia makkaroita. 

Mutta nyt siihen papupataan! Tämän siis laiskempi puoliskoni valmisti toissapäivänä, ja kyllähän tuo jälleen maistui sangen ihanalta. Tämä on sitä talvipäivän ruokaa!


  • Porsaan savuluita - Mm. Chef Wotkinsin valikoimasta löytyy
  • 2tlk ruskeita papuja suolaliemessä
  • 1tlk valkoisia papuja suolaliemessä
  • 1pkt pekonisiivuja
  • 2 porkkanaa
  • 1 sipuli
  • 1tlk tomaattimurskaa (Mutti)
  • persiljaa
  • Vegetaa


Paista savuluut molemmin puolin muutaman minuutin ajat. Laita sitten sivuun odottamaan. Leikkaa pekonisiivut, sipuli ja porkkanat ohuiksi kuutioiksi. Kuullota ensin sipulit pannussa keskilämmöllä, lisää sitten pekoni ja porkkanat. Paista kypsäksi koko ajan sekoittaen. Emme halua ruskistaa niitä, vain kypsentää. 


Kaada pavut tölkki kerrallaan siivilään ja huuhtele. Savuluissa, pekonissa ja Vegetassa on niin paljon suolaa ettei me tarvita papujen suolalientä. Laita pavut isoon kattilaan. Lisää vettä niin että pavut juuri ja juuri peittyvät ja lisää vegeta. Kiehauta, ja lisää savuluut ja tomaattimurska ja kiehauta nopeasti uudelleen, kun muutama kupla nousee pintaan, laske lämpö matalalle, laita sekaan pekoni, sipulit ja porkkanat ja laita kansi päälle. Anna muhia matalalla lämmöllä n. 1,5h. Maista välillä ja lisää mausteita tai nestettä tarvittaessa. 

Haluamme lopputuloksen olevan täyteläinen ja paksu. Jos taas tuntuu ettei neste ole sitä, lisää 1 rkl maizenaa 1/2 dl veteen sekoitettuna. En ole koskaan nähnyt sille tarvetta tosin. 

Nauti hapankaalin, paahdettujen paprikoiden sekä tuoreen leivän kanssa.

p.s. Sanomattakin selvää notta itse liotetuista pavuista tullee vieläkin parempaa mutta eihän tuo ukkeli ala semmoiseen hifistelyyn... 

Nämä tässä ovat anopin
säilömiä suippo-
paprikoita

Taidampa muuten tehdä kirjoituksen säilömisestä tässä joskus. Meillähän oli tuossa joulun alla melkoinen säilöntäkeittiö, kun teimme hapankaalta ja säilöimme eri vihanneksia, jalapenoja (joiden tulisuus muuten säilöttynä nousee uusiin sfääreihin) sekä vesimelonilohkoja. 

Ihanaa viikonloppua! 
Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti