Reseptejä ¤ Matkustelua ¤ Tuotetestausta ¤ Ravintolatärppejä ¤ Autoimmuuniruokavalio pääasiallisena 2018 alkaen ¤

Jääkaapin tyhjennystä - Pekoniin käärittyä uunibroileria kasviksilla punaviinissä

| on
15.3.17
Eilen oli the day after the night before, eikä jaksettu raahautua ruokakauppaan. Aamu alkoi vahvalla kahvilla ja Reissumies-viipaleilla joihin kauhottiin torniksi edellisen illan Tochitura-lihapataa, mikä oli juuri sitä mitä ruumiimme kaipasi edellisillan viinin litkimisen jälkeen. Muuten meni lorvailupäiväksi, mutta iltapäivästä piti alkaa miettiä mitä seuraavaksi äpöstäisi.

Pakastimesta löytyi kaksi broilerin koipea ja lihaliemikuutioita, jääkaapista ei löytynyt oikeastaan kuin porkkanaa ja punaisia jalapenoja etikassa... niin ja kaksi jumboherkkusientä. 


Päätin korkata siskon tuoman punaviinin ja tällaista mä sit lähdin väsäämään...


PEKONIIN KÄÄRITTYÄ UUNIBROILERIA PUNAVIINISSÄ
  • 2 broilerin koipea (maustamatonta!!)
  • 2 jumboherkkusientä viipaloituna
  • 6 siivua pekonia
  • 1 porkkana juustohöylällä siivutettuna
  • 2dl punaviiniä
  • n. 8 viipaletta punaisia jalapenoja
  • 2 laakerin lehteä
  • 1tl vihreää currytahnaa
  • paprikajauhetta
  • kurkumaa
  • korianteria
  • suolaa
  • n. 1/2dl lihalientä
  • Thai green curry mausteseosta
  • Muutama parmesaanilastu
  • suolakurkkukuutioita (optional)

Aseta 3 pekonisiivua pitkittäin uunivuokaan. Aseta päälle muutama porkkanaviipale, ja sieniviipale. Nosta Broilerin koipi niiden päälle. Mausta broileri suolalla, kurkumalla, korianterilla, Thai green curry mausteseoksella ja paprikajauheella. Ripottele pinnalle muutama parmesaanilastu ja pyöräytä pekoni broilerin ymärille. 
Toista sama toisen broilerin kanssa.


Kaada uunivuokaan lihaliemi (käytin siis pakastettua lientä kahden jääpalamuotin verran), kaksi laakerin lehteä, jalapenot, suolakurkut, loput sieni- ja porkkanaviipaleet ja punaviini. Ripottele pinnalle lisää parmesaania.

Anna hautua uunissa 150 asteessa 2 tuntia. Lisäsin itse desin vettä vuokaan tunnin hautumisen jälkeen.  


Söimme nämä sellaisenaan ilman sen kummempia lisukkeita lukuunottamatta edellisenä päivänä paistamiani Pitaleipiä joita dippasimme kastikkeeseen. Tuloksena oli ihan sairaan mehukas broileri ja taivaallinen soossi. Eikä muuten kolota kukkaroa! 😋
Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti