perjantai 31. maaliskuuta 2017

Pääsiäismenun suunnittelua Hulluja päiviä hyväksi käyttäen... Reseptinä Jättikatkaravun pyrstöt salaattipedillä

Mukavaa perjantaita. Pääsiäinen lähestyy, ja on aika alkaa miettimään mitä pääsiäispöydässä tarjoiltaisiin.

Olen nyt useana vuonna valmistanut Kreikkalaista Lammasta Kokkinisto mutta tänä vuonna ajattelin etsiä lampaan lihalle jonkun muun kivan reseptin. 


Alkuruuaksi ajattelin tehdä pari vuotta sitten testaamaani rapuista herkkua, sillä viimeksi kun tämän valmistin, oli ukkokulta reissussa eikä täten päässyt siitä nauttimaan. SIKSI oma alkuruoka-annokseni on noinkin hurjan kokoinen 😂. 


*En muuten koskaan ole tajunnut kun porukka valittaa yksinäisyyttään kun puoliso lähtee reissuun. Hei SILLOIN on se aika kun istutaan sohvan nurkassa ja syödään tällaisia herkkuja, joita ei tarvi jakaa kenenkään kanssa, SILLOIN saat itse valita sen romanttisen komedian (tai mun tapauksessa; traagisimman draaman) katsottavaksi. SILLOIN voit tehdä itsellesi jalkakylvyn ilman että joka kolmen minuutin jälkeen joudut nostamaan koivet saavista ja tekemään jotain jonka puoliso pystyisi hyvin tekemään itsekkin, SILLOIN saat värkätä itselle kahvinaamiot ja rikkoa pari kananmunaa päähän, korkata lasin skumppaa jajaja...)-naisen näkökulma- 😂

Menua olen myös miettinyt sillä ajatuksella että Hullut päivät ovat edessä, ja traditioni on ollut sieltä hakea kampasimpukoita, joista saisi aikaan myös herkullisen startterin... Ja olihan siellä 1,5kg tuoreita sinisimpukoitakin hyvään hintaan, 5,95€, mikä olisi kilohinnaltaan näistä kolmesta se edullisin vaihtoehto... Ja nyt kun aloin selata kuvastoa tässä samalla, huomasin että saisin edullisemmin SEKÄ jättikatkaravut ETTÄ sinisimpukat, kuin jos ottaisin vain kampasimpukat... Joten kampasimpukat taisivat tipahtaa nyt listalta jo tässä vaiheessa 😁.

...ja 1,5 tuntia myöhemmin... 

Mähän nyt sit juutuin selaan tuota paperikuvastoa, ja sitten nettikuvastoa, ja mun säästökuuri menee viheltäen metsään, sillä tilille päsähtää viimein mukavasti rahaa juuri keskiviikkona. Huoh!!!


Ruuista tein jo ostoslistan, ja kuvastossa olevien lisäksi taidan herkutella myös joillain kivoilla juustoilla joita on huomattavasti enemmän Hulluilla hinnoilla kuin mitä kuvastossa on. Yleensä olen ostanut palan Gruyere AOP Kaltbach-juustoa, koska se ja kunnon punkku on vaan niin 💗. Ja joo, mun piti guuglata tuo nimi kun muistin vain ton viimeisen sanan, mutta löysin samalla tällaisen huippuartikkelin kaikille juustojen ja viinin ystäville: Kaikilla suurilla juustoilla on tarina.



Tärkeimmät haluamistani tuotteista ovat lauantaina, mutta myös torstain valikoimasta löytyi kivoja ja herkullisia tärppejä, joten saatan joutua tekemään Herkkuun kaksi eri visiittiä.

Torstain tärppeinä: 


  • Feta-juusto 2,50€/200g
  • Halloumi-juusto 2,95€/200g
  • Pussillinen sitruunoita 1€/500g
  • Extra-neitsyt oliiviöljy 2,95/250ml
Lauantain must have-herkut:
  • Jättikatkaravun pyrstöt 9,95/500g
  • Msc sertifioidut tuoreet sinisimpukat 5,95/1,5kg
  • Ahvenanmaalainen karitsan potka (pakaste)18,90/kg
Mä en ole koskaan ollut mikään vaatteiden suurkuluttaja, enkä useinkaan innostu kuvaston vaatetarjonnasta a) koska ne laadukkaimmat on mun budjetille liian kalliita ja b) en halua tyytyä huonompaan laatuun, koska 'köyhä ei osta halpaa', kuten joku viisas minulle opetti. 

Noomin perus-T-paidat, ovat kuitenkin todella hyvän laatuisia ja tosi edukkaita joten niitä tulee joskus otettua laarista eri väreissä ja ehkä jotain alushousuja, mutten juoksun kanssa hae niitäkään. Parina vuonna olen ostanut Dieselit, koska niissä säästö on varteenotettava, mutta nyt en raski, sitäpaitsi 2 vuotta sitten ostamani ovat edelleen priimakunnossa (hyvä esimerkki siitä miksi laadukkaisiin farkkuihin kannattaa satsata).  

Kosmetiikasta lähtee mukaan ainakin Biothermin kasvojenpuhdistusaine ja Maybellinen ripsiväri. Muut saa olla heräteostoja. Veikkaan että satkun verran tulee tuhlattua, mikä on minusta varsin kohtuullinen summa 😊.



Ja sitten sitä reseptiä! Ja tämän valmistukseen ei muuten mene kuin vartti.


JÄTTIKATKARAVUN PYRSTÖT SALAATTIPEDILLÄ
  • 500g pakastettuja raakoja jättikatkaravun pyrstöjä
  • vajaa 1/2 tlk Mutti-murskaa
  • puolikas kesäkurpitsa lohkottuna (tai miksei kauden tuotetta; vihreää parsaakin voisi kokeilla
  • 1 vihreä paprika lohkottuna
  • 2 lohkottua valkosipulin kynttä
  • suolaa ja pippuria myllystä
  • jäävuorisalaattia
Kuumenna pannulla oliiviöljyä. Kuullota valkosipulin lohkoja hetki, mutta älä ruskista niitä. Muuten niistä tulee kitkeriä. Lisää ainakin osittain sulaneet ravut pannuun ja paistele kuumassa pannussa välillä käännellen kunnes väri muuttuu punaiseksi. 

Poimi ravut sitten pois ja lisää pannuun lohkotut kasvikset, kunnon rouhaisut suolaa ja pippuria ja paistele pari minuuttia koko ajan käännellen. Heitä ravut takaisin pannuun ja lisää sitten loraus Muttia ja sekoita. Voit myös lisätä tuore chiliä tuomaan potkua.

Asettele tarjoilulautaselle isoja lohkoja jäävuorisalaattia (tai mitä tahansa muuta salaattia), kauho päälle rapu-kasvis-paistos ja nauti!

TIPPI: Jos kaipaat soossia, klassinen Marie Rose-kastike on helppo ja nopea fiksata; tee pari desiä majoneesia, lisää 1,5rkl ketsuppia, muutama tippa tabascoa ja tippa Worcestershire-kastiketta, loraus sitruunan mehua, suolaa & pippuria ja sekoita. Täydellinen rapujen kanssa!

Hei, mitäs sinun pääsiäismenuun kuuluu? Onko teillä jokavuotinen traditio vai kokeiletteko innolla uusia reseptejä. Myös joku ihana lammasresepti olisi kiva saada kokeiluun...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti