Reseptejä ¤ Matkustelua ¤ Tuotetestausta ¤ Ravintolatärppejä ¤ Autoimmuuniruokavalio pääasiallisena 2018 alkaen ¤

Kodin kevät-tuunausta ja uunikalaa Haimonnista

| on
10.4.17
Eilen me suunnistettiin Stockmannille viimehetken Hulluille ostoksille. Kuten tavallista, kodin hengetär ei osannut keskittyä kuin herkun tuotteisiin, vaikka tarvetta olisi ollut kyllä vaikka mille. Kriitikkopuoliskoni löysi hulluun hintaan Barbour-takin, minä taas Pangasius-fileetä 😏.

Ostettiin myös ne ravut pääsiäistä varten, ja nyt onkin kova haaste että ei vedetä niitä huiviin ennen sitä...

Tänään mulla oli TAAS vapaapäivä, ja päätin keväistää kotia hieman. Olihan tuota tuijotettukin samoja verhoja jo vuoden päivät. Ajattelin ne myydä, kun ne ovat tähän kotiin liian lyhyet joka tapauksessa... Hmmm...

Tilalle vetäisin mummilta perimäni ilmavat turkoosin vihreät (duck egg) verhot joita mummi piti tämän saman kaluston kanssa ruokailuhuoneessaan. Itseasiassa olin pitkän aikaa varsin kyllästynyt koko väriin sillä nää verhot on matkannut aika monessa mukana, mutta nyt kun ne on ollut kaapissa pari vuotta, ovat ne taas ihanan fressit.

Seinälle vetäisin ihan teipillä nyt väliaikaisesti Joulukuussa kaapelitehtaan myyjäisistä ostamani varis-taidepiirrokset. En nimittäin ikinä niille muista ostaa kehyksiä. Jospa ne muistuttaisi nyt paremmin kun ovat sentään esillä.

Aiemmat verhot peittivät koko ikkunan mutta nyt on mukavan raikas kun verhot ovat vain ns. kehyksenä ja valo pääsee pilkistämään sisään. 

Eilen meillä kävi myös virpojia, joille ensi kertaa moneen vuoteen, muistin ostaa suklaamunia. Olipas ihana saada hienosti koristeltuja oksia, joissa oli ihan oikeita pajunkissoja 😍.


Lattialla siskoltani saatu Risto-Matti Ratian Lehtiteline, jonka olen suunnitellut maalaavani valkoiseksi. 


Mutta sitten siihen haimonniin, minkä valmistin eilen. 
Siihen nyt ei sen suurempaa reseptiä itseasiassa tarvinnut. 
Nämä oli siis pakastefileitä, joita myydään kauppanimellä Pangasius-filee. 


En nyt jaksa kaivaa pakettia pakastimesta mutta yleensä ne on Vietnamilaisia, joten niin varmaan tämäkin.

Laitoin uunivuokaan muutaman nokareen voita ja lorauksen öljyä. Jäiset fileet vuokaan, suolaa, pippuria ja sitruunamehua pintaan. Yksi sipuli renkaiksi ja myös vuokaan. Ja revittyä persiljaa. Pidin uunissa 175 asteessa noin tunnin. 

Kaveriksi keitin perunat ja parsakaalta. Kastikkeeksi kermaviiliä, jonka maustoin suolalla, pippurilla, sitruunamehulla ja tuorepersiljalla. Olipas kevyttä, helppoa ja herkullista.Nyt olisi lukijoille kysymys; sain ilmaiseksi tällaisen törpön:Ja siis pitihän se ottaa kun ilmaiseksi sain, mutta kun mä en ole millään tapaa kookoksen ystävä, tai, no, Thai-curryssä joo kohtuullisissa määrin, niin mitäs mä nyt tällä teen? 
Ideoita?
Kävisikö ihon kosteutukseen? 

Ihanaa alkuviikkoa! Syökää hyvin! 
Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti