Reseptejä ¤ Matkustelua ¤ Tuotetestausta ¤ Ravintolatärppejä ¤ Autoimmuuniruokavalio pääasiallisena 2018 alkaen ¤

Pinaattinen punaviinirisotto

| on
26.5.17


Tänään käsiini osui tammikuun Viini-lehden numero autokaupassa (onko sinustakin se outo yhtälö?), ja etusivun maininta punaviinirisotosta sai veden herahtamaan kielelle heti kättelyssä. 
Pikainen selaus sivulle 50, ja illallismenu oli valmis.

Tänään siis kokkaillaan herkullista punaviinirisottoa, johon lisäsin pinaattia ja yhden jumboherkkusienen, kun niitä kerran oli kaapissa 😀 .




Risotto on yksi ihan lemppariruokiani, oikein tehtynä, ja väittäisin että olen masteroinut sen oikean tavan kohtuullisen hyvin. Tosin punaviini on minullekin uusi tuttavuus tässä Italialaisten ruokien aateliassa. Itseasiassa mies kun kävi pikaisesti kurkkaamassa keittiöön, kysyi hän miksi laitankin jauhelihaa enkä risottoa broilerin kera, kuten oli suunnitelmissa. Niin intensiivinen riisiin tarttunut punaviinin väri oli.



PINAATTINEN PUNAVIINIRISOTTO

  • 2,5dl risottoriisiä (Arborio/Carnaroli)
  • 1,5dl punaviiniä
  • 1/2 sipuli viipaloituna
  • n. 3-4cm pätkä purjoa viipaloituna
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 4 palaa pakastepinaattia
  • 1 jumboherkkusieni viipaloituna (enemmänkin saa laittaa :D )
  • kanalientä
  • suolaa ja pippuria 
  • n. 25g voita
  • loraus oliiviöljyä
  • pieni hyppysellinen raastettua juustoa kuten parmesaani
  • hyppysellinen timjamia


Valmista kanaliemi. Tein n. 2 litraa, mieluummin liikaa kuin liian vähän...

Kuumenna pannussa voi ja loraus oliiviöljyä miedolla lämmöllä. Kun voi on täysin sulanut, lisää pannuun sipuli, purjo, jäiset pinaatit ja valkosipuli ja kuullota muutama minuutti. Jos käytät tuorepinaattia, älä laita niitä vielä pannuun.

Kaada sitten pannuun riisi ja sekoittele kunnes riisikin kuullottuu hieman läpikuultavaksi. Kaada pannuun punaviini ja sekoita kunnes viini on imeytynyt riisiin. Pidä huoli ettei riisi tartu missään vaiheessa pohjaan kiinni. 



Kun viini on imeytynyt, voit alkaa lisätä kanalientä kauhallinen kerrallaan ja sekoittele välillä. Lisää aina uusi kauhallinen kun neste on imeytynyt. Noin 5 kauhallisen jälkeen lisää risottoon sienet (ja se tuorepinaatti jos käytit sitä pakastepinaatin sijasta). Kypsennä riisiä kunnes se on al dente, eli pehmeää, mutta siinä on silti vähän purutuntumaa. Tähän pitäisi mennä n. 20-30 minuuttia. Maistele välillä.
Lisää juustoraaste ja hyppysellinen timjamia kypsään risottoon, sekoita ja tarjoile.


Meillä risotto tarjoiltiin uunissa paistetun broilerin koiven kera koska mies haluaa AINA jotain lihaa, mutta tämä menee kyllä ihan omanaankin annoksena. Jos kuitenkin teet koivetkin, ota uunivuuan pohjalta kauhallinen kanasta tullutta nestettä/rasvaa, ja sekoita valmiiseen risottoon ennen tarjoilua... 

Taivas, kun on hyvää!!! 😋



Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti