Grilli kuumaksi!!

Lupailin jo tuossa toissapäivänä kirjoitella grilliherkuistamme, mutta migreeni nosti päätänsä, joten ruudun tuijottaminen kävi mahdottomaksi. No, parempi myöhään kuin ei silloinkaan!

Meillä grillataan kesät talvet, senkin jälkeen kun isännöitsijä kävi kesäkuussa paukuttamassa uudet talon säännöt seinään joissa parvekkeella ruuan valmistus kiellettiin. Häätäköön, kele! 😅

Toissapäivänä, pitkän työputken jälkeen ukkeli tarjoutui hakemaan minut töistä ja ehdotti grilli-iltaa, ja marssimme lähi-Prismaan (ja Alkoon). 

Mukaan lähti esikeitetyt maissit (vaikka hetken hypistelinkin ihan tuoreita käsissäni), maustamattomia broilerin fileitä, pekonia, babypinaattia, salaatti-vermeitä ja Portobellosieniä. Vaikka Portobello onkin periaatteessa herkkusieni, on siinä voimakkaampi aromi ja maku kuin vähemmän aikaa kasvatetuissa herkkusienissä, ja grillissä niistä tulee mehevämpiä sillä niistä ei irtoa yhtä paljon nestettä. 

Salaattiin käytimme ihan peruskamaa, paitsi näin kesäaikaan syömme vain ja ainoastaan avomaankurkkuja koska ne on maukkaampia kuin isommat. Ostimme myös Roma-tomaatteja koska suomalaiset tomaatit näyttivät sangen raaoilta ja olivat kivikovia eikä ne vaan maistu silloin millekkään. Harmi sinänsä. 

Tykkään pilkkoa ja repiä salaatti-raaka-aineet ronskisti eri kokoisiksi, jonka jälkeen tiraus oliiviöljyä, pari hyppysellistä suolaa ja loraus omenaviinietikkaa. Sitten puristelen käsin salaattia jolloin maut imeytyvät salaattiin. Done.



Portobellosieniä varten pilkoin babypinaattia suikaleiksi, raastoin kermaista juustoa ja lopuksi vedin kaksi pekonisuikaletta ristiin. Mausteita ei tarvitse, sienen oma maku yhdistettynä pekoniin ja juustoon on vain super-bueno! En ottanut aikaa grillissä, mutta kun pekoni alkoi näyttää kypsältä, siirsin sienet vielä uunigrillin (250c) alle 2-3 minuutiksi jotta pinnalla oleva pekonikin vähän ruskettui.

Näitä syödessä en olisi ehkä muuta tarvinnutkaan, mutta masuun oli silti tehtävä tilaa myös maissille ja broilerin fileille. 

Jos olisin hifistellyt, olisin korvannut perusjuuston Ricotta-juustolla. Minulla on suunnaton kaipuu paikallisen Italialaisen ravintolan (ent. La La Pizza, nyk. Terra Mia) alkuruokaan Englannissa; kyseessä oli yksinkertaisesti Ricotta-pinaatti-täytteinen valtava Portobellosieni joka vei kielen mennessään.  Oih ja voih!

Broilerin fileisiin hieroin itse-tekemäni rubin.


  • 1 birds eye chili (kuivattu-murustettuna)
  • hyppysellinen savupaprikajauhetta
  • hyppysellinen merisuolaa myllystä
  • ripaus korianteria
  • ripaus juustokuminaa. 
  • oliiviöljyä
Sekoita mausteet yhteen morttelissa, lisää loraus öljyä ja sekoita tahnaksi. Hiero broiskunfileisiin, anna maustua tiiviissä pussissa tunti, ja heitä grilliin. Maiskis!

Nauti kera lasillisen hyvää viiniä! 








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Aikuisten nopeita herkkuja - Konjakilla terästetyt mustikkamuffinssit

Ilmoittiko yllätysvieras tulostaan viimetipassa? Ei hätää. Nämä muffarit valmistuvat käden käänteessä ja konjakki tuo näihin muuten perus-mu...