---Ruokablogi---

Kana-kasvispastaa uunissa - koska urheilija tarvitsee hiilareita :D

| on
6.7.17
Tänään on vietetty ansaittua vapaapäivää. 
Vaihdoin tuossa tovi sitten työpaikkaa lähemmäksi kotia, edelliseen kun tuli työmatkaa puolisentoista tuntia per suunta. Nyt reippailen töihin kävellen parissa kymmenessä minuutissa. Hitsi että olen onnellinen. 

Viime viikolla olen paiskinut töitä enemmän kuin tarpeeksi. Hyvä niin koska kuukauden päästä olemme Espanjan auringossa ja rahan menoa ei voi estää. Työrupeama on kuitenkin vähän sotkenut treeniohjelmaani. Kun jäin koukkuun Malminkartanon portaisiin, tamppailin niitä kahdesta kolmeen kertaan viikossa. 
Nyt on taas mennyt viikko ilman portaita, toki olen juossut ja jumppaillut muutamana päivänä, mutten lähellekään tarpeeksi, työpäivinä siitä ei vaan tuu mitään kun aamulla ei ehdi, ja illalla ei jaksa. Biitsibodyn saavuttaminen alkaa näyttää uhkaavasti mahdottomalta elokuuhun mennessä. 

Tänään otin itseäni niskasta vaikka vettä tulikin. Portaisiin en lähtenyt, ajattelin että ne voisi olla liukkaat, mutta mäkisprinttiä vedin mukavat kuusi rundia, juoksin 2,5km, vedin 3 x 15 setin vatsalihaksia, ja tulinpa sopivasti kotiin Ylen Aamujumpan Aakkosiin jonka tahdissa vedin vielä pakaratreenit ja yritinpä kovasti twerkatakkin ohjaajan neuvojen mukaan 😁. Opin että twerkkaukseen ei riitä että on hyllyvä peppu, siihen tarvii ne pakaralihaksetkin. Minullahan sellaiset on vasta hakusessa, joten yritykseni herätti hilpeyttä jopa itsessäni kun seurasin toimiani peilistä.



Kunnon urheilijahan syö rahkaa, joten treenin päätteeksi heitin Bullettiin Maitorahkaa, pakasteraparperia ja marjoja, ja ihan pienen pienen hyppysellisen vaniljasokeria. Nam nam!




Lepotauon jälkeen aloinkin jo suunnitella illallista samalla kun siivosin. Pastaa teki mieli ja pakkasesta löytyi broilerin koipia, joten päätin soveltaa jonkin sortin uunipastan. Tällainen siitä sitten tuli.


  • 2 broilerin koipea lihat luusta irroitettuna ja suikaloituna
  • 4cm pätkä purjoa suikaloituna 
  • 2cm pätkä varsiselleriä tai palanen mukulaselleriä
  • penne pastaa 
  • 1-2 kokonaista chiliä (käytin kuivattua birds eyeta)
  • 1 porkkana viipaloituna
  • 1/2 kesäkurpitsa viipaloituna
  • kukkakaalin kukintoja 
  • 2dl turkkilaista jogurttia
  • 1dl maitoa
  • 1 kananmuna
  • mausteita (käytin paprikamaustetta, aavistuksen thai-currymaustetta, soijaa, chiliä, mitähän vielä...)
Tee kanaliemi keittämällä luut, porkkana, purjo, chilit ja selleri runsaassa suolatussa vedessä. Siivilöi sitten liemi ja kiehauta uudelleen. Keitä pasta liemessä 2 min. vähemmän aikaa kuin pussin kyljessä lukee. Valuta pasta mutta ota talteen n. 1-2dl lientä. Pasta maistuu jo NYT taivaalliselta kun on imenyt itseensä itsetehdyn kanaliemen.

Paista broilerinsuikaleet kuumassa pannussa ja mausta makusi mukaan. Lisää vihannekset kun broilerit ovat kypsyneet ja paista vielä pari minuuttia. 

Kaada sitten pasta ja kana-kasvispaistos uunivuokaan. 

Sekoita jogurtti, maito ja muna ja mausta. Käytin Vegeta-mausteseosta.
Kaada neste pastan päälle ja sekoita. 

Viipaloi pinnalle tomaattia ja reilusti juustoraastetta. Paista uunissa tunteroinen. 
Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti