Ravintola Tasca La Sella - pieni pala taivasta Alicantessa, Pedreguerissa sekä Sangria resepti

elok. 22, 2017 0 comments


EDIT 7.7.19 Sadly this restaurant has closed down 😞

Seuraa ravintolavinkki jos olet lähdössä Alicanteen, Benidormiin, Deniaan ta Javeaan. Tämä pieni pala taivasta sijaitsee ajomatkan päässä Benidormista ja Javeasta (n. 30 minuuttia). Tämä ajomatka kannattaa!!

Tasca La Sella on upeasti sisustettu, rustiikkinen Espanjalainen ravintola N-322 tien varrella (oikealla puolella jos ajelet Javeasta päin). Ravintola tarjoilee niin lounasta kuin päivällistäkin, ja viikonloppuisin pöytävaraus kannattaa. 



Lauantaisin ravintolassa on live-musiikkia ja pääset nauttimaan uskomattoman Felipen laulusta (toinen omistajapariskunnasta).


Menussa on useita eri lihavaihtoehtoja, upeita kala-annoksia sekä myös kasvisruokia. Voit myös tehdä ennakkotilauksen upeaan 'meat-feast' iltamaan, jolloin pääset nauttimaan takassa hitaasti kypsennettyä lampaan kylkeä, koipea, ribsejä ja kokonaisia kanoja. Tämä tarjolla siis vähän isommille ryhmille...



Päädyimme tähän sillä meitä oli iso porukka koossa perhettä ja ystäviä.

Kuvassa ensimmäiset lihat kypsymässä.




Varasimme pöydän perjantai-iltana 19.30 ja saapuessamme (AIVAN LIIAN AIKAISIN jo ennen seitsemää), olimme ainoat asiakkaat paikalla. Ihmettelin, mutta minulle kerrottiin että ravintola on lounaan ja illallisen välillä kiinni ja vasta aukeamassa siis. 





Omistajapariskunta oli kattamassa pöytäämme sisällä ja minua nolotti suuresti kun porukkamme miehet päättivät että haluamme istua ulkona. Tupakoijat...

Suunnitelman muutos ei kuitenkaan ollut ongelma, ja muutamassa minuutissa Daniela, toinen omistajista, oli kattanut meille pöydä pihalta.



Pian ihmisiä alkoi valua ravintolaan, ja alle puolessa tunnissa pöydät olivat lähes täynnä. Puheen sorinan seasta tunnistin Espanjan lisäksi Ruotsin kielen ja Englannin kielen. Felipe ja Daniela hoitivat tarjoilun, ja baarissakin kävi kova kuhina. 

Seikkaillessani salissa räpsimässä kuvia, näin pöytiin tarjottuja annoksia, ja ne olivat kuin pieniä taideteoksia. En kehdannut kuvata niitä mutta käy ihmeessä tsekkaamassa kuvia  TripAdvisor sivulta. 





All above 3 photos borrowed from Tasca La Sella's
FB-page. 


Asiakkaat tuntuivat tuntevan omistajapariskunnan joten sain kuvan että heillä on varsin vakaa asiakaskanta, nimenomaan palaavia asiakkaita. 


Ravintola on ollut paikallansa jo tovin mutta koki asiakaskadon hieman ennen kuin nykyinen pariskunta tuli puikkoihin. Heillä on ollut kova työ palauttaa ravintola kukoistukseensa. 

Tunnelma, ympäristö ja palvelu ovat ykkösluokkaa, he kuitenkin toivoisivat turistienkin löytävän heidät. 

Sitten meidän ruokiin ja juomiin;

Odotellessamme seuralaisiamme, jotka myöhästyivät tovin, tilasimme kannun Sangriaa, ja Felipe toi ihanan tuoreilla hedelmillä koristellun ja täytetyn kannun täynnä tätä ihanaa ilolientä. Jälleen sangria maistui täysin eriltä kuin muissa ravintoloissa. Hän kertoi salaisuutensa; tiraus Giniä ja konjakkia... Toimii!




Alkuruuiksi tarjoiltiin Espanjalaista Serranon kinkkua ohuina lastuina, tuoretta rapeaa leipää ja Aliolia (Espanjan versio Aiolista). Saimme myös vadillisen kuorrutettuja juusto-kroketteja salaattipedillä. 




Pääruoka tarjoiltiin isoissa vadeissa piiperrysannosten sijaan koska kyseessä siis enemmänkin BBQ-feast. Ja arvatkaapas maistuiko? mm-mm-mmm. Liha irtosi luista yrittämättä.

Salsa verdeä oli tarjolla lihan kaverina, mutta tottapuhuen minusta liha ei tarvinnut mitään extraa. Etenkin Lampaan koivet... niit' ei voi edes kuvailla! Niin hyvää, niiiiin hyvää!

Saimme myös paprikalla maustettuja lohkoperunoita jotka olivat pehmeitä ja sulivat suuhun.

Jälkkäriksi joimme 'Cafe solot' eli espressot, ei ollut masussa tilaa enää makeille jutuille. Nautittuamme kahvit Daniela kutsui meidät sisään, missä saimme private-shown solistina Felipe. Felipe on varsin taitava kitaristi ja laulun ohella veti upean kitarasoolon. Jos ei paremmin tietäisi, voisi äänen perusteella kuvitella kuuntelevansa Julio Iglesiasta. Oikeasti.




Upea ilta kaiken kaikkiaan, heittämällä paras koko reissussa.

Eli jos lomailet Benidormissa, Deniassa, Javeassa tai huudeilla... do not miss this place!

Tai-jos olet suunnittelemassa juhlia huudeilla, isompaa juttua, kuten häitä, synttäreitä tms. ravintolan voi myös varata privaattitilaisuuksiin.




Ja sitten iloliemeen!!

Tästä tulee kolmisen kannua tai yksi isohko boolikulhollinen.


SANGRIA
  • 1 sitruuna kuorineen viipaloituna
  • 1 appelsiini kuorineen viipaloituna
  • 1 omena lohkoina (ilman kuorta)
  • 1 pullo hedelmäistä makeahkoa punkkua 
  • 1/2 kuppia punaista martinia
  • 1/4 kuppia konjakkia
  • 1/4 kuppia giniä
  • 1 rkl hienoa sokeria
  • 2 tölkkiä fanta lemonia (tai jotain muuta sitruunalimpparia, vihreää, ei siis spritea)
  • isoja tuhteja jääpaloja (jotka ei heti sula)

On niitä jotka sanovat että mikä tahansa punkku käy Sangriaan, mutta jos haluat siitä raikkaan ja hedelmäisen, liian tanniininen, tumma tai paahteinen punkku ei sitä saa aikaan. 
Lisää limppari ja jäät sangriakannuun viimeisenä, varsinkin jos se ei ole heti menossa tarjolle. Mikään ei oo ikävämpää kuin sangria ilman kuplan kuplaa. 




Kulhon pohjalle appelsiini-ja sitruunaslaissit kannun tai boolikulhon pohjalle.

Kaada päälle gini, konjakki, martini ja sokeri. Anna maustua viitisen minuuttia. Lisää sitten viini ja sekoita hyvin. Painele hedelmiä jotta ihana maustunut neste irtoaa hedelmistä juoman sekaan. 

Kaada sekaan fanta ja sekoita taas. Voit lisätä enemmän hedelmiä halutessasi, ja jäät viimeisenä.







Kommentit

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Social Media Buttons

Yhteydenottolomake

Mitä odottaa e-kirjalta

Kotigourmeeta VHH-reseptit e-kirja - kooste.

Jos seuraat minua sosiaalisessa mediassa, saatoit jo tietää e-kirjaprojektistan…

MEDIAKORTTI

Kotigourmeeta Media Kit by Hanna Visca