Reseptejä ¤ Matkustelua ¤ Tuotetestausta ¤ Ravintolatärppejä ¤ Autoimmuuniruokavalio pääasiallisena 2018 alkaen ¤

Rosmariinilla höystetyt myskikurpitsa-, peruna- ja porkkanatikut

| on
14.11.17
Kodin hengetär on toipumassa pienestä operaatiosta ja tohtori kehotti syömään nyt kovasti kuitua jotta suoli herää nukutuksen aiheuttamasta horroksesta. Kokkailua haittaa kovat kivut joten mitään monimutkaista en jaksanut alkaa väsäämään kun tuo ukkelikin on töissä eikä ole puolestani kumartelemassa. 


Meillä kun tuota leipää ei juurikaan nyt syödä, on minun nyt saatava kuidut kasviksista. Katseltuani kaappieni valikoimaa, päätin yksinkertaisesti tehdä ranuja, mutten kuitenkaan pelkistä perunoista. Perunan lisäksi pilkoin ranuiksi myös myskikurpitsaa ja porkkanaa. Maissitärkkelyksen avulla saa uuniranuihin varsin ihanan rapsakan pinnan. Dipiksi tekaisin pikaisen worcestershire-majoneesidipin sauvasekoittimella. NAM!




ROSMARIINI-KASVISTIKUT UUNISSA 
  • 1 peruna
  • 2 porkkanaa
  • 1/4 myskikurpitsaa
  • 1,5tl suolaa
  • muutama rouhaisu mustapippuria
  • 3-4rkl maissitärkkelystä
  • 1/2tl savupaprikajauhetta
  • 1tl rosmariinia
  • 3rkl extra virgin oliiviöljyä

Pilko kasvikset tikuiksi. Itse tykkään pilkkoa aika ronskilla otteella vähän isompia 'lohkoja'. 

Sekoita pienessä kulhossa tai suoraan pakastuspussissa mausteet. Kaada ranut pussiin ja sulje se. Ravista niin että kaikki saavat maissitärkkelyskuorrutteen. 

Avaa pussi ja lisää öljy ja ravistele taas. 


Kaada sitten ranut leivinpaperille pellille. Jätä vähän väliä etteivät ole ihan kiinni toisissaan.




Paista n.10 minuuttia ja kääntele ne sitten lastalla ja paista vielä kunnes saavat vähän ruskeaa pintaa, eli n 10 minuuttia. 





Nämä menevät vaikkapa pihvin tai muun liharuuan lisukkeena, taikka sitten tv:n ääressä kera raastetun cheddarin ja herkullisen worcestershirekastike-majo-dipin  😋.




Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti