sunnuntai 14. tammikuuta 2018

Sinkun Pasta - Sitruunalla höystetty Supervalkosipulinen pasta

Nimesin tänään tämän superherkullisen, mutta varsin vaatimattoman näköisen pastan 'Sinkun pastaksi', koska valkosipulia on oikeasti niin paljon ettei kannata suunnitella romanttisia pusuhetkiä toviin tämän syötyään. 

-miksihän muuten se ruuassa niin taivaallinen tuoksu muuttaa 
muotoaan kun se siirtyy ihmiseen? Kemiallinen reaktio? 😂-



Pahoittelen kuvien huonoakin huonompaa laatua, liekkö
höyry meni linssiin :D 
Yleensä valmistan tätä silloin kun ukkeli on reissuhommissa. Ne viikon reissut jossain päin Suomea tarkoittavat sitä että silloin minä käperryn sohvan mutkaan katsomaan Draama-elokuvia ja syömään pastaa...suuria määriä, joka päivä. 

Lohturuokaako? Ei, pois se minusta! Minähän "salaa" nautin näistä 'vain minä ja kulho pastaa'-hetkistä. 



Pastan pohjana toimii Italialainen klassikko Aglio e Olio, yksinkertaisuudessaan oliiviöljy-valkosipulipasta, josta pienillä lisäyksillä saa aikaan kaikenlaista herkkua. Viime vuonna postasin muuten lähes päivälleen tähän samaan aikaan Sieniversion Aglio e Oliosta  mikä on myös ihan tautisen herkullista...

SINKUN PASTA
  • hyvälaatuista spaghettia niin paljon kuin aiot syödä
  • merisuolaa
  • 5rkl hyvälaatuista oliiviöljyä
  • 1 sitruunan kuori raastettuna
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 2 valkosipulin kynttä raastettuna
  • 3 valkosipulin kynttä kokonaisena
  • 2cm sellerin vartta pieneksi kuutioituna
  • kuivattu birds eye chili murskattuna
  • muutama nokare voita
  • pippuria 
  • reilusti persiljaa
  • 4cm kesäkurpitsaa viipaloituna

Keitä spaghetti väljässä, hyvin suolatussa vedessä n. 1-2 minuuttia vähemmän kuin pussin kyljessä lukee, siinä pitää olla hyvä purutuntuma, ja pasta kypsyy vielä aavistuksen myös pannussa. 
Ota kupillinen pastavettä talteen ennen kuin valutat pastan.


Kuumenna oliiviöljy pannussa keskilämmöllä. Lisää chilimurska ja kuutioitu selleri öljyyn. Ota kokonaiset valkosipulin kynnet ja riko niiden rakenne painamalla veitsen sivulla napakasti. Lisää ne sitten pannuun ja paistele muutama minuutti välillä käännellen, kunnes ne alkavat aavistuksen paahtua. Poista ne pannulta sivuun, ja laita nyt pannuun raastettu valkosipuli ja kesäkurpitsa. Sekoita koko ajan varoen ettei se pala, noin minuutin ajan. 

Kaada sitten sekaan puolikkaan sitruunan mehu ja laita paahtuneet valkosipulit  takaisin pannuun. Rouhi sekaan suolaa ja pippuria. 

Lisää spaghetti vähän kerrallaan ja pyörittele kastikkeessa hyvin. 

Lisää pastan keittovettä vähän kerrallaan ja sekoita. Kastike alkaa emulsioitua paksuksi keltaiseksi sitruunavalkosipulitaivaaksi. Revi persilja ronskisti ja sekoita puolet pastaan kun se on vielä pannussa. Lisää pinnalle muutama nokare voita ja pyörittele taas hyvin. 

Annostele lautaselle, rouhi pintaan pippuria ja ripottele vielä tuoretta persiljaa. 

Parmesaani kruunaa elämyksen! Nauti! 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti