Reseptejä ¤ Matkustelua ¤ Tuotetestausta ¤ Ravintolatärppejä ¤ Autoimmuuniruokavalio pääasiallisena 2018 alkaen ¤

Silkkisen pehmeä Pasta Alfredo avocadolla

| on
1.3.18
Chicken Pasta Alfredo oli yksi lempiannoksiani työskennellessäni pubissa Englannissa. 

Älä anna yksinkertaisen lookin hämätä. Tämä pasta on herkkujen herkku!

Työkaverini Marian kanssa valitsimme usein samat annokset pitääksemme kokin tempperamentin kurissa. Heittihän kokki kerran minua haarukallakin tehdessäni kiireisenä päivänä häntä vähemmän miellyttävän ehdotuksen johonkin lounasannokseeni.

Alfredo tulisi autenttiseen tapaan sekoittaa fettuccineen (tagliatelleen), onhan sen alkuperäinen nimikin 'Fettuccine Alfredo' mutta tällä kertaa minulla nyt oli fusillia. 

Alfredo nykyisessä muodossaan on täydellinen ja tuhti kermainen 'lohturuoka' vaikka alunperin se oli 'vain' pelkkä pasta (pasta bianco) jota täydensi voin ja parmesaanin luoma liitto. Nykyisin siihen usein myös lisätään esimerkiksi kanaa tai sieniä. 

Tarina sen alkuperästä  on mielenkiintoinen. Se nimittäin kertoo kokki Alfredo Di Lelion luoneen tämän pastan 1900-luvun alussa saadakseen raskaana olevan vaimonsa syömään. Vaimo oli kärsinyt pitkään pahoinvoinnista eikä juuri voinut pitää mitään sisällään ja hänen vointinsa alkoi heiketä. Pasta oli hitti, ja kokki lisäsi sen lopulta ravintolansa ruokalistaan. Loppu on historiaa.  


Vaikka alkuperäiseen Alfredoon ei kerma kuulu lainkaan, vaan voi ja parmesaani yksin saavat aikaan taivaallisen emulsioitumisen, Englannissa ja Amerikassa kerma kuuluu Alfredoon yleisesti. 
Itse olen maistanut molempia versioita, ja molempi on parempi, tilanteesta riippuen. Joskus rakastan juuri sitä peri-Italialaista versiota jossa vähemmän on enemmän, toisinaan taas sitä vaan kaipaa tuhtia kermaisuutta. 

Toisinaan käytän kananmunan keltuaisia tuomaan samettisen pinnan pastaan samaan tapaan kuin vaikkapa Carbonarassa. Sekin tuo annokseen kermaisuutta, vähemmillä kaloreilla.  Niin tein tälläkin kertaa.

Minulla oli vajaa 1dl kuohukermaa kaapissa ja parin desin verran parmesaania sain raastettua puoliksi kuivuneesta kannikasta (mikä ei muuten parmesaanissa haittaa, se kuivuminen siis).

Paljon muuta ei Alfredo kaipaa; ei valkosipulia, ei yrttejä, toki niitä VOI laittaa, mutta Alfredo pyhässä yksinkertaisuudessaan on vallan mainio ateria.

Minulla oli kuitenkin kulhossa avocadoja jotka alkoivat olla jo sitä luokkaa kypsyydessään että ne oli pian käytettävä käytettävä, joten kuutioin yhden ja laitoin lillumaan sitruunamehuun siksiaikaa kun valmistin kastikkeen ja pastan. 


PASTA ALFREDO (kahdelle)
  • pastaa sen mukaan mitä nyt normaalisti syötte :D
  • 1dl kermaa
  • n.1/2 dl pastan keitinvettä
  • 2dl parmesaania
  • 2 kananmunan keltuaista
  • ripaus muskottipähkinää
  • 50g voita
  • ripaus suolaa (tarvittaessa, parmesaani on tosi suolaista)
  • muutama rouhaisu mustapippuria
  • 1 avocado kuutoituna & puolikkaan sitruunan mehu (optional)
Keitä pasta 2 minuuttia vähemmän kuin pussin ohjeessa lukee, reilusti suolatussa vedessä. 

Kuutioi avocado, laitaa kulhoon ja kaada päälle sitruunamehu. Jätä odottelemaan.

Sulata voi pannussa keskilämmöllä ja lisää kerma. Kun kastike aavistuksen kuplii, lisää parmesaaniraaste. Sitä saa olla runsaasti, jopa enemmän kuin minulla oli... Sekoita tasaiseksi. Lisää ripaus jauhettua muskottipähkinää. Sammuta liesi.

Valuta pasta ja ota talteen puoli desiä pastan keitinvettä ja lisää se pannuun, sekoita. Lisää pasta sekä avocadokuutiot kastikkeeseen ja sekoita. 


Sekoita pasta pannulla niin että sen kaikki pinnat peittyvät kastikkeeseen. Voit tarjota pastan näin, TAI lisätä keltuaiset seuraavaan tapaan; Siirrä pannu kylmälle liedelle. Lisää keltuaiset pannuun ja sekoita nopeasti. Pasta saa olla aavistuksen jäähtynyttä ettei keltuaiset kokkeloidu. 

Tarjoile heti ja rouhaise pintaan reilusti mustapippuria ja muutama siivu parmesaania. Itsellä meni koko parmesaani kastikkeeseen..

Nauti! 
Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti