¤ Reseptejä ¤ Autoimmuunisairauksien hoitoa ruokavaliolla ¤ Matkustelua ¤ Tuotetestausta ¤ Ravintolatärppejä ¤

Ihana joulu - Perinteisistä suomalaisista Itä-Euroopan makuihin - kaikki reseptit yhden otsikon alla

| on
28.9.18


Meillä on nyky-Suomalaiseen makuun ilmeisesti aika "köyhä" valikoima joulupöydässä, mutta mielestäni sitäkin maukkaampi. Vältämme ylensyöntiä, ja keskitymme mielummin muutamaan todella herkulliseen vaihtoehtoon kuin pöytään täynnä erilaisia supersuolaisia sillejä ja salaatteja, lihoja ja whatnot, joista menee vain vatsa sekaisin kun ne syödään yhtäaikaa. Puhumattakaan siitä suolakrapulasta 😀 . Tiedättekö mistä puhun?


Alkuruuaksi teen yleensä 
  • alla olevan perunasalaatin, 
  • Punajuurigraavattua lohta
  • viettelyksen  
  • munakoisotahnaa, mitkä tarjoillaan leivän kanssa sekä 
  • mätiä. 
Joskus teemme kanasta sellaista hyytelöä joka maustetaan voimakkaasti valkosipulilla, taidanpa muuten kirjoittaa siitä reseptin joku päivä. Siinä keitellään myös luista kaikki terveelliset ainekset liemeen samankaltaisesti kuin luulientä tehdessä, jonka jälkeen liemi ja kana laitetaan pieniin tarjoilukulhoihin ja jäähdytetään niin että liemi hyytelöityy. Niin hyvää,  ja auttaa suolistoa selviämään joulun pyhistä. 

Espanjalaista salamia ostamme myös, ja muutamia juustoja viinin kaveriksi mutta usein syömme aattoillallisen kahdestaan, joten emme turhaan ostele miljoonaa sorttia. Tosin emme ostaisi miljoonaa sorttia vieraillekaan, sillä laatu korvaa meillä määrän.  

Kotonatehdyt laatikot tuovat joulun tuoksun kotiin!

Pääruuaksi meillä on aina Romanialaisia viininlehtikääryleitä polentan kera,  sekä joskus kinkkua, toisinaan tehdään kinkku vasta uutena vuotena, sillä jouluruokia on yllin kyllin muutenkin ja niistä on iloa uuteen vuoteen saakka. Viime vuonna unohdin laatikot kokonaan pakkaseen aattona, huomasin virheen vasta joulupäivänä, en siis niitä ollut edes kaivannut.


Koristele romanialainen perunasalaatti joulu-teemalla!

Huolta herättää tänä vuonna se että meidän joulu on aina hyvin lihapitoinen, ja nimenomaan PUNAISTA lihaa on paljon. Tänä vuonna on asiaan saatava muutos... Myös perinteiset laatikot on muunneltava gluteenittomiksi sekä maidottomiksi, jos siis päädyn niitä edes tekemään. Listaan tähän kuitenkin reseptit sellaisena kuin ne olemme tähän asti tottuneet tekemään. En tiedä maltanko muuttaa alla olevaa viettelystä maidottomaksi tosin... Se kun on niin hyvää juuri tuollaisena...

Katkarapu-lohiviettelys on niin taivaallista,
että sitä on herättävä syömään yölläkin!

Poimi tästä perinteiset laatikot, tai joku uusi erilainen lisäys joulupöytääsi. Tähän tulee varmasti lisää linkkejä taas joulun aikaan. 
Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti

*