Maapähkinä-kanaa Aasialaisittain kukkakaaliriisillä - Keto-ystävällinen -

tammik. 28, 2019 0 comments

Ukkelin aloittaessa ketoruokavalion, luki hän jostain että maapähkinävoi on hyvä rasvojen ja proteiinin lähde joten hän laukkasi oitis sitä ostamaan. Aikansa ihmetteli että minkäs kanssa tuota nyt sitten syödään, kun aika tunkkaista ja jää kitalakeenkin kiinni. 


Minun piti siis alkaa googlaamaan mitä muut ketoilijat sillä tekevät. Löysin useita aasialaisreseptejä, joista sitten poimin parhaat niksit päältä ja tein tämän herkullisen maapähkinäkanan. 

Kaveriksi tein kukkakaaliriisiä, jotta pysytään keto-ystävällisessä teemassa. 


MAAPÄHKINÄKANAA AASIALAISITTAIN
  • 400g maustamattomia kanansuikaleita
  • kourallinen vihreiä papuja parin sentin paloina
Kastike:
  • 6rkl sileää maapähkinävoita
  • 2rkl kookosmaitoa
  • 1,5dl kanalientä
  • 2rkl puristettua sitruunaa
  • 1 valkosipulinkynsi raastettuna
  • 1/2 punainen chili hienonnettuna
  • 3rkl soijakastiketta
  • loraus kalakastiketta
  • loraus seesamiöljyä
  • 1/4tl korianteria
  • ripaus juustokuminaa
  • 1/2tl raastettua inkivääriä
  • 1/2tl paprikajauhetta
  • suolaa (ja pippuria) 

Sekoita kastikkeen ainekset sauvasekoittimella ja laita sivuun. 



Paista kevyesti suolalla maustetut kanasuikaleet kuumassa pannussa kunnes ne ovat kauniin kullan ruskeita ja nosta sitten pannu liedeltä. 



Sekoita kastike suikaleisiin, anna muhia matalalla lämmöllä 5-10 minuuttia ja tarjoile riisin, nuudeleiden tai jos haluat VHH-version, kukkakaaliriisin kera. 



KUKKAKAALIRIISI
  • 1/2 kukkakaali
  • voita paistamiseen
  • suolaa (ja pippuria)
  • soijakastiketta
  • haluamiasi kasviksia
  • 1 kananmuna
  • chililastuja
Lohko kukkakaali ronskisti ja raasta palat raastimen isolla raastinosalla. Painele talouspaperilla hyvin että liika kosteus saadaan pois. 

Kuumenna pannu hieman yli keskilämmön ja lisää mukavan kokoinen köntti voita. Kun voi lakkaa sihisemästä, lisää kukkakaaliraaste pannuun ja levitä tasaiseksi. Anna paistua sekoittamatta vajaa kymmenen minuuttia. 

Sekoita ja lisää haluamasi kasvikset, esim parsakaalta, herneitä, hienonnettua kaalta, porkkanaa... Paista vielä 7 minuuttia. Kaavi kukkakaali toiseen sivuun ja lisää hieman voita tyhjään osaan. 

Riko siihen kananmuna ja sekoita se kukkakaalin kanssa kunnes se on kypsynyt ja hyvin sekoittunut kukkakaaliriisiin. Mausta suolalla ja pippurilla. 

HEI! 

Voit myös paistaa munakkaan erikseen toisessa pannussa, suikaloi se ja lisää lähes valmiiseen paistettuun riisiin.

Tarjoile. 



Ehkä ensi kerralla laitan vähemmän maapähkinävoita, minusta kastike oli vähän liian raskas, ukkelilla ei ollut moitittavaa, joten makuasia...

Maapähkinävoin valinnassa kannattaa myös olla tarkka, ei pelkästään sokerin takia, mutta öljyjen sun muiden. Ukkeli oli valinnut maapähkinävoin jossa oli palmuöljyä 😒. Ensi kerralla MINÄ valitsen...

---------------------------------------------------------------------------------------------
P.S. Tykkäätkö resepteistäni? Oikealla sivupalkissa voit klikata itsesi lukijaksi, sekä seuraamaan blogia myös instassa ja FB:ssa, missä postailen paljon kuvia ja vinkkejä mitä en tänne blogiin kirjoittele. KLIK,KLIK!! ⟾⟾⟾⟾⟾⟾⟾⟾

Kommentit

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Social Media Buttons

Yhteydenottolomake

Mitä odottaa e-kirjalta

Kotigourmeeta VHH-reseptit e-kirja - kooste.

Jos seuraat minua sosiaalisessa mediassa, saatoit jo tietää e-kirjaprojektistan…

MEDIAKORTTI

Kotigourmeeta Media Kit by Hanna Visca