Päivä Tallinnassa - Kulttuuria ja hyvää ruokaa! -pressimatka

heinäk. 1, 2020 4 comments


*Pressimatka saatu-kaupallinen yhteistyö Tallink Siljan ja Visit Tallinn kanssa*

Sain Tallink Siljalta kutsun lehdistömatkalle päiväksi Tallinnaan, ja olin siitä varsin innoissani. Matka oli itseasiassa hilkkua vaille jäädä välistä, sillä huomasin sähköpostin varsin myöhään, ja kaikki paikat olivat jo ehtineet mennä jo ennenkuin ilmoittautumisen määräaika päättyi. Voi surku! -ajattelin, sillä... uskokaa tai älkää, mä en ollut KOSKAAN käynyt Tallinnassa. Olin koko isossa porukassa AINOA joka ei ollut KOSKAAN käynyt Tallinnassa 😂 

No onhan se nyt rikollista, oikeasti! 

Tämähän johtuu siitä että ukkeli on muokannut mielipiteensä kaupungista poikien ryyppyreissun perusteella, jolloin he tutustuivat lähinnä kaupunkiin matkalla satamasta hotelliin ja takaisin. Hän päätti etten tykkäisi kaupungista. 


Kaupunkihan on upea, VAIKKA matkamme kohdalle osui sadepäivä, enkä päässyt tutustumaan kaupunkiin tällä kertaa syvemmin säätilanteen vuoksi. 

Valittavanamme oli 3 eri ohjattua ohjelmaa sisältävää settiä, joista valitsin vierailun PAKSUN MARGAREETAN UUTEEN MERIMUSEOON. Ohjelmaan kuului vierailu vanhaan kaupunkiin sekä ruokailu museon kattoterassilla, mutta se sade! Vanha kaupunki ja terassiruokailu vaihtui ostoskeskukseen ja sisällä ruokailuun. 

Matka alkoi kokoontumisella Länsiterminaalissa, jossa meille jaettiin liput, jonka jälkeen lähdimme painelemaan kohti VICTORIA I laivaa. Victoria I liikennöi normaalisti Tallinna-Tukholma-reittiä, mutta koronakevät on tuonut muutoksia niin liikennöintiin kuin reitteihinkin. Nyt sillä siis pääsee 11 tunnin päiväristeilylle Tallinnaan!


Saimme jokainen omat hytit koko matkan ajaksi. Hytit olivat oikein mukavia, ja sinne oli mukava käydä heittämässä ostokset ja jatkaa seikkailuja päivän aikana. 

Päästyämme laivaan, suuntasimme Grande Buffet-aamiaiselle, mistä löytyi runsaasti vaihtoehtoja ketoilevallekin. 


Aamiaisen jälkeen kokoonnuttiin konferenssihuoneeseen kuulemaan Koronakevään ja kesän tuomista muutoksista laivamatkoihin. 


Tallink Siljan risteilykesään tänä vuonna kuuluu viisi eri reittiä Suomesta; 
  • HELSINKI-TALLINNA
  • TURKU-TALLINNA
  • HELSINKI-RIIKA
  • HELSINKI-AHVENANMAA JA
  • HELSINKI-SAARENMAA
Reittejä kulkee kokonaista kahdeksan eri laivaa. Ruotsin koronatilanne vaikuttanee reitteihin Elokuun alusta ja syysmyrskyjen takia Riian risteilyä tuskin jatketaan syyskuun alusta alkaen, joten nyt kannattaa buukata se, niin kauan kun se on vielä tarjolla. 

KORONAKESÄ JA HYGIENIA


Infossa käytiin myös läpi toimia millä laivoilla pidetään huolta turvaväleistä ja hygieniasta tilasuunnitteluilla. Lasten leikkipaikkojen avoinnaolo riippuu reiteistä, sillä eri mailla on edelleen vähän erilaisia säännöksiä. Pallomeret ovat toistaiseksi suljettu. Myös saunojen aukiolo vaihtelee reittien mukaan. Myös hisseissä oli turvavälit otettu huomioon, huomasimme; ovessa luki että hissiin tuli mennä vain yksi ihminen kerrallaan. Käytimme siis portaita. 

Kaiken kaikkiaan laivalla otettiin oikein hyvin huomioon hygienia, matkustajia on huomattavasti vähemmän, ravintoloissa on käsidesit, ja jopa kumihanskat tarjolla, ja ne ottavat sisään vain 75% asiakaskapasiteetista. 

Laivaan tullessa ja poistuessa kannattaa välttää ruuhka odottelemalla rauhallisesti 5-10 minuuttia, kaikki kuitenkin pääsevät sisään/ulos laivasta vaikka ei ryntäilisikään päättömästi heti kun ovet avautuvat. 



Päästyämme Tallinnaan, jakauduimme ryhmiin; osa lähti Fotografiskaan, osa Protoon, ja meidän ryhmä suuntasi siis Paksun Margareetan merimuseoon.

Se sijaitsee 500-vuotiaassa tykkitornissa, ja rakennus on Unescon maailmanperintöluettelossa. 

Tykkäsin museosta kovasti, ja monessa kohtaa mietin miten siskonpoikani Miska saattaisi tykätä museosta myös. 


Museossa pääsee tutustumaan Euroopassa ainutlaatuiseen laivanhylkyyn keskiajalta ja lähes seitsemäänsataan sen yhteydessä löydettyyn esineeseen. 

Meillä oli loistava opas joka kertoi historiaa kaupallisesta rahtilaivaliikenteestä aina matkustajaliikenteeseen saakka. 


Museossa oli 70 pienoismallia laivoista, jotka olivat ällistyttävän tarkkoja, sekä 50 digitaalista ja tee-se-itse-ratkaisua. Siellä oli mm. Rahtilaivamalleja, ja erimuotoisia rahtilaatikoita, joilla laiva tuli täyttää. Palikkatesti, näin niinkuin suomennettuna, ja loistavaa puuhaa perheen pienimmille. 



Tottahan pienoismallien joukosta löytyi myös vuonna 1994 traagisesti uponnut Estonia. Estonian uppoaminen oli suurin rauhanajan onnettomuus ja tragedia Itämerellä, ja muistan sen hyvin itsekin. Estonian hylky lepää edelleen Itämeressä, noin 80 metrin syvyydessä, ja sen uumenissa on yli viidensadan henkilön leposija. Museossa on muuten myös Estonian soittokello, ja se sijaitsee ikkunassa, josta ulos katsoessa näkee Estonian muistomerkin. 

Ottaen huomioon matkustajamäärät, Estonian onnettomuudessa menetti henkensä prosentuaalisesti suurempi määrä ihmisiä kuin Titanicissa. Pistää edelleen hiljaiseksi. 

Mutta sitten herkullisempiin aiheisiin...
Terassiruokailun peruuntuessa, söimme sisätiloissa, minkäs teet. Mutta ruoka oli oikein hyvää! 


Tarjolla oli MARU Cateringin valmistamaa mustekala Carpacciota, mikä oli ihan sairaan hyvää, sekä seafood lautaset joissa oli erilaisia kaloja ja mereneläviä. 

Ketoruokavalio meni jälleen pipariksi, sillä merenelävät olivat kuorrutettuja, mutta tätä tämä nyt taas on. Kesä, ja ilmaiset superherkut, joita nyt ei vain voi jättää lautaselle. Tai voi, muttei halua. 


Lounaan jälkeen hypättiin taas tilatakseihin ja kurvattiin Nautica-ostoskeskukseen. En ostanut sieltä mitään. Etsin itselleni juoksukenkiä, mutta niiden tarjoukset eivät olleet huimia, joten jätin ne kauppaan. 

Laivalla minulla lähti kuitenkin lapasesta. Siis omat standardit, muillehan minun 'suuri' spending spree olisi suorastaan pettymys. 

Mä en tuhlaa, juuri koskaan. Enkä juuri itseäni hemmottele, koska meillä on se unelma. Se talo, jonka rakennusprojekti etenee jo ihan mukavasti. Ostan tarpeeseen, mutta päästyäni laivan Tax Free myymälään, tarpeeni Black Opium-parfyymille kasvoi jättimäiseksi. 


Sain Black Opium-parfyymin muutama vuosi sitten lahjaksi ystävältämme, ja rakastuin siihen täysin. Tukholman reissulla unohdin sen kuitenkin hotelliin, enkä ole sitä raaskinut ostaa itse. 

Nyt minulla oli parfyymit loppusuoralla, ja päätin että NYT minä sen ostan. Olin hetken onnellinen mutta pian jo kadutti, ja olisin sen vaihtanut edullisempaan Escadaan, mutta kaupassa ei ollut rahapalautusta. Kyllä, kävin siis ihan kassalla asti ahdistuksessani vonkumassa vaihtoa 😂. Ostin myös aurinkolasit, koska edelliset ovat niin naarmuuntuneet ettei niistä enää näe läpi. 

Ja sitten iski toinen ahdistus; mitä ukkelille!? Ukkeli julisti sunnuntaina ettei aio enää tarttua pulloon, joten alkoholi oli poissa kuvioista. Olin ukkelille jo ostanut syntymäpäivälahjaksi aiemmin tuoksun, mutta nyt tuli vastaan niin hyvä tuoksutarjous, että oli pakko se ostaa; Hugo Bossin Night-tuoksu. Se oli 59%:in alennuksessa ja maksoi vain 38€. Tuhlasin reissussa kaikenkaikkiaan noin 175€. Huh. Tää on niiin mun tapojen vastaista 😂.


Söimme illallisen Grill House ravintolassa. Tarjolla oli tomaattikeittoa ja vuohenjuustotoasteja, Taimenta parsan ja kirsikkatomaattien kera mäti-valkoviinikastikkeessa sekä jälkiruuaksi Brownie marjoilla ja piimäkastikkeella. 

Pääruoka oli loistava! 

Jätin leivät ja perunat syömättä mutta jälkkäriä en voinut vastustaa. Tomaattikeitto oli vähän 'nääh', ja tarjoilija keikautti lautasta niin ettei se oikein ollut kuvauskelpoinen. Maistoin keitossa vain tomaattipyreen ja paseeratun tomaatin, sekä chilin. Olisin sen helposti kyhännyt kahdessa minuutissa itsekin. Joku sanoisi että tomaattikeitto on tomaattikeitto, mutta ei se ole. ESIMERKIKSI Tuhti Tomaattikeitto -reseptini, jossa muuten voi perunan korvata kukkakaalilla tai kyssäkaalilla, on ihan järjettömän herkullista. 


Jälkkäri-brownie oli ok, tosin vähän tunkkainen ja olisi kaivannut lisää marjoja ja kastiketta, mutta söin sen silti. 


Kaiken kaikkiaan oikein mukava reissu. Oli mahtavaa tutustua niin moniin uusiin ihmisiin, ja nyt, heidän blogeihin ja somekanaviin. 

Kiitos siis kaikille teille joiden kanssa pääsin viettämään aikaa, Tallink Siljalle mukavasta laivamatkasta ja ohjelmasta kaikin puolin!

Matkan tarjosi: Tallink Silja ja Visit Tallinn 

Kommentit

  1. Oli mukava postauksesi kautta päästä näkemään lehdistömatkan toinen tutustumiskohde, Paksun Margareetan merimuseo. Erinomaiset shoppailut todellakin teit - peukkua ostoksillesi. Oli mukava tutustua! Kiitos matkaseurasta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, kiitos.
      Ukkelikin oli salaa tyytyväinen motkottaessa samalla ettei olisi pitänyt tuhlata.

      Poista
  2. Heippa Hanna! Olipa mahtava postaus! Tykkäsin aivan hulluna Fotografiskasta & Telliskiven alueesta, mutta tätä lukiessa tuli tunnne, että myös merimuseo pitää nähdä ehdottomasti joku kerta ja ai että tekisi mieli maistaa tuota mustekalacarpacciota... Kiitos mukavasta matkaseurasta, oli kiva tutustua!<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka!
      Mulla taas tuo Fotografiska kutkuttelee todella! Carpaccio oli niin herkullista. Ihan uusi tapa minulle tarjoilla mustekalaa. Kiitos itsellesi myös mukavasta seurasta <3

      Poista

Lähetä kommentti

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Social Media Buttons

Yhteydenottolomake

Mitä odottaa e-kirjalta

Kotigourmeeta VHH-reseptit e-kirja - kooste.

Jos seuraat minua sosiaalisessa mediassa, saatoit jo tietää e-kirjaprojektistan…

MEDIAKORTTI

Kotigourmeeta Media Kit by Hanna Visca