Reseptejä ¤ Matkustelua ¤ Tuotetestausta ¤ Ravintolatärppejä ¤ Autoimmuuniruokavalio pääasiallisena 2018 alkaen ¤

Ja sitten se koiran KotiGourmee: jauhelihamaksalaatikko jouluksi!

| on
21.12.16
Myös koirani Seppo saa nauttia joulusta hyvän ruuan merkeissä...

Seppo on kaikkiruokainen vesseli mutta kotiruokaa me ei sille tarjoilla sen suola- ja maustepitoisuuden vuoksi. Normaalisti syötän sille laadukasta kuivaruokaa ja raakaruokaa silloin kun sitä saamme ostettua suoraan ukkelin työnantajan kautta (mm.hevosta ja hirveä). Sen lisäksi Sepolla on omat vitamiinit ja sinkkitabletit.

Työkaverini naureskeli kun kerroin Sepon ruokarutiineista, hän kun ei ymmärrä että katson niin tarkkaan koirani ruuan rasva-, energia- ja lihapitoisuudet ja pidän huolen ettei se saa suolaisia ruoanjämiä, ja sitten haen omat evääni Mäkkäristä tai Subista heittämättä ajatustakaan niiden epätervellisyyteen. Pisti miettimään.
Tässä kuitenkin resepti koiran maksalaatikkoon, johon siis hetken mielijohteesta viskasin sekaan 100g sika-nautajauhelihaa.

  • 400g naudan maksaa
  • 1,5dl riisiä
  • 1 porkkana
  • 2 kananmunaa
  • n 2dl laktoositonta maitoa
  • 100g sika-nauta jauhelihaaKeitä riisi kypsäksi. Muusaa maksa mössöksi. Käytin itse sauvasekoitinta. Heitä sekaan raastettu porkkana, valutetut riisit ja jauheliha raakana. Riko kananmunat kulhoon, ja riko niiden rakenne. Maito sekaan ja sekoita. Lisää munamaito maksa-jauhelihamössöön ja sotke niin että kaikki ainekset sekoittuu keskenään. Kaada uunivuokiin ja paista 200c asteessa 1h 25minuuttia. Siinä.

Nää voi myöskin pakastaa, joten itse suosin pienempiä vuokia.
Muista että liika rauta voi olla koirallekin pahasta, joten en suosittele joka päivä syötettäväksi :)
Helppoa, ja tulee niin hyvä mieli kun Seppokin saa nauttia jouluna 🐕

P.S. Jos tykkäät blogistani, käy myös tykkäämässä fb-sivuistani TÄÄLLÄ, Muchas Gracias!
Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti