Katkarapu-lohiviettelys on nautinto niin juhlassa kuin arjessa

jouluk. 28, 2017 0 comments

Tästä tulee minun joulupostaus, mutta tämän tekstin sisältämä resepti on soppeli myös kesän juhliin, blinien kera tai ihan vaan muutenkin vaan kun haluaa nautiskella. 

Idean tähän sain alunperin nähtyäni TINSKUN postauksen tuossa joulun alla. Tinskulta poimin myös reseptin lasimestarin silliin josta tuli aivan sairaan hyvää!

Aloin googlata tätä viettelys-aihetta enemmän, ja lopulta poimin ideoita useammastakin reseptistä, ja tästä syntyi tämä taivaallisen täyteläinen sekamelska jota hiippailin maistelemaan myös yön pimeinä tunteina.

Meillä ei tänäkään vuonna tehty joulukinkkua, vaan sen sijaan joulupöytää koristivat romanialaiset viininlehtikääryleet. Yleensä teemme kääryleitä myös kaalista mutta saatavilla oleva kaali oli kovaa ja paksua joten tällä kertaa teimme kaikki kääryleet viininlehdillä. Viininlehtikääryleet nautittiin polentan, smetanan ja tuoreiden chilien kanssa.

Tein myös punajuurigraavattua lohta, ja ostimme pienen purkin mätiä, jota sekoitin perinteiseen tapaan smetanaan ja sipuliin. 



Leikkeleinä meillä oli serranon kinkkua, kalkkunaa ja sinappikinkkua (eli oli meillä silti vähän kinkkua). Tein myös ensi kertaa elämässäni saaristolaisleipää mistä tuli ihan taivaallista. Myös perinteiset pikkurieskat ja maalaispatonki pääsivät leipälautaselle. 

Jouluiseen perinteeseemme kuuluu myös romanialainen perunasalaatti jonka koristelin tänä vuonna Suomen satavuotisjuhlaa kunnioittaen. 



Herkuttelimme myös erilaisilla juustoilla, kuten Manchego, Kaltbach Gruyere ja erilaisilla pehmeillä juustoilla (joiden nimet jo unohdin). 

Jälkiruuaksi suunnittelin tekeväni rommikakkua, mutta jotenkin se aika taas loppui kesken, joten jälkkärinä meillä oli piparkakkuja ja suklaata. Hyvin riitti tämä monen muun joulupäivällisvalikoimaan verrattuna minimaalinen päivällinen. Niinkin hyvin, että huomasin vasta joulupäivänä, etten muistanut laittaa joululaatikoita aattopäivällispöytään ollenkaan 😂. Saatiinpahan joulupäivänä vähän erilainen päivällinen. Ei päässyt kyllästymään.


Pukki oli varsin anteliaalla tuulella ja saimme paketteja yllin kyllin. 



Vietimme siis joulua kolmistaan mieheni ja Seppo-koirani kanssa rentoutuen, saunoen ja viiniä nautiskellen. Ihana joulu kaiken kaikkiaan, vaikka kovasti olin toivonut että tänä vuonna pääsisimme yllättämään perheeni Oulussa yllärivisiitillä. Lopulta tulimme siihen tulokseen että kahden päivän autoreissu olisi liian lyhyt, stressaava ja, järjetön kaiken kaikkiaan. 

Ennen joulua sain vielä todellisen yllätyslahjan... 

Jouluviikon alussa postista tipahti pakettikortti, joten lähdin pakettia ihmeissäni noutamaan. Vielä äimistyneempi olin kun töissä paketin avasin. Se nimittäin sisälsi Iittala x Issey Miyake setin, eikä minkäänlaista tervehdystä, lähettäjä oli Fiskars Oy. Googlattuani Iittalan sivuja, äimistyin vieläkin enemmän; tämähän on ihan sairaan kallis lahja!! Pikaisella ynnäyksellä arvelin kokonaishinnaksi kolmisen sataa euroa. Ärtyneenä aloin torua ensimmäisenä äitiäni ja vaadin fb:ssa syyllisen ilmoittautumaan välittömästi kun äitini kielsi ostaneensa mitään tällaista. Kukaan ei ilmoittautunut... 




Lähetin jo Fiskarssillekin postia ilmoittaen etten kyllä ole tällaisia astioita tilannut, vaikka ne kovin kauniita ovatkin. 

Töistä päästyäni raahasin paketin kotiin ja samalla kun kerroin miehelleni tätä omituista tarinaa, osui silmäni Glorian Ruoka & viini-lehtiini. Nappasin kaksi viimeistä numeroa käsiini ja selasin lukijakilpailuihin, ja siellähän se setti napotti, lukijakilpailun palkintona. Aloin selata sähköpostejani, ja sieltähän se onnittelukin lopulta löytyi roskapostista. Eikä nopea ynnäyksenikään ollut mennyt pahasti vikaan. Paketin arvo oli 322€. Se sisälsi kaksi isoa ja kaksi pientä lautasta, kaksi lasia, tuikkukipon ja kaksi lautasliinaa. Kiitos kiitos Glorian ruoka&viini! 😘

Ihan järjetön onni, ja kaiken lisäksi tää setti on aivan upea, just mun tyylinen! Kaikki tuntemani ihmiset keräilevät jotain astiasarjaa ja mä en vain ole löytänyt mitään joka iskisi minuun niin paljon että haluaisin sitä kerätä. Nyt iski, ja kovaa (unohtamatta KALLIISTI). Täähän ei sitten ole mitään halpaa kerättävää, kun yhdestä lautasesta saa pulittaa lähes viisikymmentä euroa. Just my luck! 😁



Mutta sitten viettelykseen...


KATKARAPU-LOHIVIETTELYS
  • 200g katkaraputuorejuustoa
  • 100g creme fraichea
  • 100g kylmäsavulohta kuutioituna
  • 1dl katkarapuja kuutioituna
  • muutama siivu graavilohta kuutioituna
  • 1 kovaksi keitetty kananmuna kuutioituna
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 1/2 sitruunan kuori raastettuna
  • ripaus suolaa
  • hyppysellinen silputtua ruohosipulia
  • hyppysellinen persiljaa silputtuna (voit laittaa myös tilliä, mä en välitä tillistä)

Sekoita kaikki ainekset yhteen ja anna maustua jääkaapissa ainakin muutama tunti. Maku paranee kun annat sen olla yön yli. 

Nauti saaristolaisleivän päällä tai lisukkeena vaikkapa uuniperunan kanssa. 


Jos tykkäsit reseptistä, olisi ihana jos klikkaisit itsesi lukijaksi!Kannattaa käydä tykkäämässä myös fb-sivuistani. Linkki sivuille löytyy oikeasta sivupalkista. Postailen myös instagramiin kokkauksista, sisustuksesta ja kaikesta kauniista kuten minun omasta Seposta, elämäni valosta. Linkki instaan myös oikeassa palkissa. 

Muchas Gracias!

Kommentit

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Social Media Buttons

Yhteydenottolomake

Mitä odottaa e-kirjalta

Kotigourmeeta VHH-reseptit e-kirja - kooste.

Jos seuraat minua sosiaalisessa mediassa, saatoit jo tietää e-kirjaprojektistan…

MEDIAKORTTI

Kotigourmeeta Media Kit by Hanna Visca