¤ Reseptejä ¤ Autoimmuunisairauksien hoitoa ruokavaliolla ¤ Matkustelua ¤ Tuotetestausta ¤ Ravintolatärppejä ¤

Keto kukkakaaligratiini

| on
5.12.19

Kukkakaali, tuo ketoruokavalion ihmeraaka-aine. Siitä saa aikaan melkein mitä vaan, pizzoista wingsseihin, riisiin ja muffinsseihin. 

Syön kukkakaalta viikottain, yleensä monta kertaa viikossa, eri muodoissa. Paahtopaistin kanssa on meillä kuitenkin vain yksi tapa tarjota kukkakaalta; gratinoituna. 


Ennen gratiinin juustokastike tehtiin vähän samaan tyyliin kuin Bechamel, lisäämällä siihen vain paljon juustoa. 

Mutta gratiini ei tarvitse vehnäjauhoilla tai tärkkelyksellä suurustettua kastiketta, juustot riittää tekemään sen. 

Keto kukkakaaligratiini
  • 2 pientä kukkakaalta
  • 30g voita
Kastike:
  • 2,5dl kuohukermaa
  • 25g voita
  • 200g tuorejuustoa (maustamatonta)
  • reilusti juustoraastetta (150g noin ainakin)
  • ripaus muskottipähkinää
  • paprikajauhetta ripaus
Pinnalle:

  • 50g juustoraastetta
  • ½dl mantelijauhetta
Irroita kukkakaalista suupalan kokoisia kukintoja. Keitä niitä kiehuvassa vedessä kaksi minuuttia, ei enempää. Valuta hyvin. Lisää voi ja pyörittele kunnes joka puolella on voita. Laita uunivuokaan odottamaan.

Kastike:
Kuumenna kerma ja voi kattilassa keskilämmöllä. Lisää tuorejuusto ja sekoittele kunnes se on sulanut. Lisää muskotti ja paprikajauhe ja noin 150g juustoraastetta (mistä tykkäät, itsellä oli kermajuustoa tällä kertaa). Sekoittele kunnes sulaa. 



Kaada kastike kukkakaalin päälle ja varmista että ne kaikki peittyy kastikkeella. Ripottele päälle juustoraaste ja sitten mantelijauhe ja paista uunissa 200 asteessa noin 35 minuuttia. 


Mantelijauhe ruskistuu ja rapeutuu mukavasti pintaan. Tarjoile lihan kanssa. Meillä oli tällä kertaa karitsanviulu.


2 kommenttia on "Keto kukkakaaligratiini"

*