Ihanan rapea KETO-pizza

syysk. 24, 2019 6 comments

Olen jo tovin aikonut kokeilla keto-yhteisön suitsuttamaa Fathead-pizzaa, mutta meidän paikallisessa Prismassa ei ole ollut sitä edullisempaa mantelijauhoa nyt pariin viikkoon. Luonne ei anna periksi maksaa lähes 8€ kilohinnalta ylimääräistä toisesta merkistä. 

Ostin siis kauppareissulla ensi kertaa elämässäni Pofiberia, ja päätin etsiä ohjeen jossa voin sitä hyödyntää. Tuttuja ketopohjia minulle jo ovat kukkakaalipohja sekä murekepohjainen Meatzza, mutta kaipasin rapeaa "leipämäistä" pohjaa, jonka voi helposti syödä vaikka käsin. 

Täydellinen pohja minun makuuni; kiinteä, kasassa pysyvä rapsakoilla reunoilla!

No tässä se sitten on. Törmäsin lopulta Rouva Keton youtube-kanavaan mistä tämänkin reseptin löysin. Toimii! 

Alla siis ohjeet ja ainekset pohjaan. Täytevaihtoehtojahan pizzalle on ihan rajattomasti. 


RAPEA KETO-PIZZA
  • 170g mozzarellaraastetta
  • 2 isoa ruokalusikallista tuorejuustoa (Philadelphia)
  • 1 kananmuna
  • 1dl pofiberia
  • oliiviöljyä (käsiin vaivausvaiheessa)
Sekoita kulhossa juustot. Laita mikroon sulamaan n. 30sek-1minuutiksi tehosta riippuen. Sen ei ole tarkoitus olla kuumaa vaan ihan aavistuksen sulanutta jotta siitä tulee juoksevampaa ja helposti sekoitettavaa.  
Sekoita haarukalla voimakkaasti. Lisää kananmuna ja sekoita, ja lopuksi pofiber. Vaivaa taikinaksi öljytyin käsin. 

Taputtele leivinpaperilla peitetylle pellille (tai pizzakivelle) öljytyin käsin. Viimeistele kostutetulla kaulimella ohuen ohueksi. 
Esipaista uunissa 225 asteessa keskitasolla noin 10 minuuttia. Täytä haluamillasi täytteillä ja paista vielä 5-7 minuuttia. 


Tämän esimerkin täytteet: tomaattikastike (tein itse tuoretomaatista ja tomaattipyreestä), mozzarellaraaste, paistettua broilerin paistilihaa, oliiveja, suippopaprikaa ja parsakaalta. Ripottelin aavistuksen tavallista kermajuustoraastetta pinnalle, kun mozzarellaa ei ollut mielestäni sitten loppuviimein tarpeeksi kitkemään juustohimojani 😁

Kommentit

  1. Ihan loistava pohja. Kiitos reseptistä 😋

    VastaaPoista
  2. Ihana kuulla! Tää on kyllä ihan lemppari kaikista keto-pohjista. Alkuperäinen reseptihän on Rouva Keton youtubesta bongattu, joten kunnia kuuluu silti sinne :D Ihanaa pääsiäistä ja kevään jatkoa sinulle!

    VastaaPoista
  3. Hei ohjeessa ei lue, missä vaiheessa Philadelphia laitetaan! Mutta sama kai se missä vaiheessa. Ajattelin vaan mainita ajatusvirheestä. Varmaan vahingossa jäänyt pois!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eli tuorejuusto sekoitetaan kulhossa siihen mozzarellaan ja sit ne laitetaan sinne mikroon ☺️

      Poista
  4. Aivan ihana resepti,hyvät ja selkeät ohjeet, pizza tuli juuri uunista 😊

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Social Media Buttons

Yhteydenottolomake

Mitä odottaa e-kirjalta

Kotigourmeeta VHH-reseptit e-kirja - kooste.

Jos seuraat minua sosiaalisessa mediassa, saatoit jo tietää e-kirjaprojektistan…

MEDIAKORTTI

Kotigourmeeta Media Kit by Hanna Visca