Valloittava kermainen Toscanan kana

marrask. 26, 2022 0 comments
 



Kermainen Toscanan kana on yksi aivan lempiresepteistäni, ja olenkin tehnyt siitä useita muunnelmia arjessa, ja mm täältä blogistakin löytyvä Raviolit Toscanan tapaan on tämän Toscanan kanan jälkeläinen. 

Toscanan kanasta tuli myös eniten reseptikyselyitä paljastaessani etukäteen muutamia E-kirjaani tulevia reseptejä ennen kuin julkaisin sen. 

Toscanan kanan voi nauttia sellaisenaan, tai voit keittää kaveriksi vaikkapa pastaa tai riisiä. Sellaisenaan kermainen Toscanan kana on ketoruokavalioon täysin sopiva resepti. 


Italialainen yrttiseos on mulla ollut sellainen vakkari itse-sekoittamani yrttiseos. Se  sopii niin moneen ruokaan. Tässä siihen lyhykäinen ohje. Purkita maustekaappiisi/-laatikkoosi.

  • 2 rkl kuivattua basilikaa
  • 2 rkl kuivattua persiljaa
  • 1 rkl oreganoa
  • 1 rkl rosmariinia
  • 1 rkl timjamia
  • 1 tl chilijauhetta

Kermainen Toscanan kana

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. 
Erottele koivet reisistä. Sekoita suola ja pippuri keskenään ja hiero koipi- ja reisipalojen pintaan. Paista kanan pintaan pannulla kullanruskea väri, noin 3-4 minuuttiaper puoli, ja nosta ne sitten uunin kestävään vuokaan. Ne saavat kypsyä uunissa sillä aikaa kun valmistat kastikkeen,

Lisää pannuun hieman Ã¶ljyä puhdistamatta pannua kanojen jäljiltä. Raasta valkosipuli pannuun ja kuullota koko ajan sekoittaen puolisen minuuttia. Se ei saa ruskistua. Kaada pannuun kana-/luuliemi ja kerma ja sekoita.

Lisää Italian yrtit, aurinkokuivatut tomaatit (jos ne on isoja, leikkaa ne ensin puoliksi) ja raastettu parmesaani, ja sekoita kunnes juusto sulaa kastikkeeseen. Kastike saa kiehahtaa kerran. Kun kastike kuplii, laske lämpö matalalle ja lisää oliivit (kokonaisina tai puolikkaina, miten vain haluat). 

Anna kypsyä matalalla lämmöllä muutama minuutti ja lisää sitten pannuun pinaatti. Sekoita ja anna kypsyä vielä muutama minuutti. Ota sitten kanapalat uunista ja lisää ne takaisin pannuun. 

Tarjoile sellaisenaan, tai pastan/riisin kera. Voit myös tarjoilla sen tuoreen leivän kanssa. Dippaa leivän paloja tuohon taivaalliseen kastikkeeseen ja hymise hiljaa. 





Kommentit

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Social Media Buttons

Yhteydenottolomake

Mitä odottaa e-kirjalta

Kotigourmeeta VHH-reseptit e-kirja - kooste.

Jos seuraat minua sosiaalisessa mediassa, saatoit jo tietää e-kirjaprojektistan…

MEDIAKORTTI

Kotigourmeeta Media Kit by Hanna Visca