> Pasta Cacio E Pepe - Viiden raaka-aineen jumalainen annos johon Anthony Bourdain rakastui | KOTIGOURMEETA & ELÄMÄN HIUKKASIA

*

Pasta Cacio E Pepe - Viiden raaka-aineen jumalainen annos johon Anthony Bourdain rakastui

| on
13.6.18'Anthony Bourdain maailmalla' on ehkäpä huipuin ruokaan liittyvä sarja ikinä ja mies itse oli ehkäpä coolein tv-kokki ikinä; Se utelias ja kunnioittava asenne millä hän kohtasi eri ruokakulttuurit ja ihmiset matkoillaan... Näki, että häntä oikeasti KIINNOSTI uudet asiat ja kokemukset muutenkin kuin vain kameroiden takia. Alla oleva sitaatti pistää tämän asenteen aikalailla purkkiin...

"If you’re twenty-two, physically fit, 
hungry to learn and be better, 
I urge you to travel - as far and as widely as possible. 
Sleep on floors if you have to. 
Find out how other people live and eat and cook. 
Learn from them - wherever you go."

-Anthony Bourdain-
Rauha hänen sielulleen...

Kun Anthony teki tv-sarjansa Italia-jakson, vieraili hän ravintolassa Roomassa jossa hänelle valmistettiin varsin yksinkertainen pasta-annos; se sisälsi pastan lisäksi vain parmesaania (tai pecorino romanoa), mustapippuria, voita ja pastan keitinvettä. Kuullostaako tylsältä? Trust me - Kaikkea muuta! Ennen tämän annoksen maistamista lemppari pasta-annokseni on ollut  Aglio e olio joka on myöskin vain parin raaka-aineen: oliiviöljyn ja valkosipulin-maustama pasta, mutta kyllä tämä pippurinen taivas meni niin heittämällä ykköseksi että tein äsken jo toisen annoksen sillä tekosyyllä että en ollut tyytyväinen ensimmäisen kokkauskerran valokuviin 😂.


Anthony meni annoksen kuvailussa niin pitkälle että sanoi tämän olevan
'ehkä paras asia koko maailman historiassa', ja oli valmis uhraamaan useita tärkeitä elämässään kokemiaan asioita vain saadakseen syödä kyseisen annoksen uudelleen (mm. ensimmäisen seksikokemuksensa).Hän päätti samalla olla julkistamatta ravintolaa missä tämä jumalainen annos tarjottiin koska ei halunnut turistien 'tuhoavan' sitä. 

Ravintolan nimi myöhemmin paljastui 'Ristorante Roma Sparita':ksi, ja TripAdvisorin mukaan ravintolan suosituin annos on... yllätys yllätys... Cacio e Pepe.PASTA CACIO E PEPE
 • spaghettia (mittaan yleensä niin paljon kun mahtuu peukalon ja etusormen tekemään ympyrään jos kokkailen vain itselle)
 • 3rkl voita
 • 1rkl rouhittua mustapippuria
 • 1 kahvikupillinen raastettua Parmesaania tai Pecorino Romanoa
 • merisuolaa
 • 1 teekupillinen keitinvettä talteen ennen pastan valutusta
Laita isoon kattilaan reilusti vettä ja merisuolaa niin että vesi maistuu merivedelle. Kun vesi kiehuu, lisää spaghetti ja keitä 3 minuuttia vähemän kuin paketissa lukee, eli pasta saa tässä vaiheessa olla reilusti kovempaa kuin Al Dente. 


Laita sillä aikaa pannu kuumenemaan ja paahda rouhittua mustapippuria minuutti kaksi. Lisää sitten voi ja anna sen sulaa ja kuplia hieman mutta älä ruskista voita.


Ennen kuin valutat pastan, ota talteen keitinvettä iso teekupillinen ja kaada vesi pannuun. Lisää pannuun sitten valutettu pasta ja pyörittele sitä pastaveden ja voin luomassa kastikkeessa. Anna 'keittyä' sen siellä vielä kaksi minuuttia tai kunnes neste on LÄHES imeytynyt pastaan, mutta sitä siis saa ja pitää jäädä pannun pohjalle vähän.


Ota sitten pannu liedeltä ja lisää parmesaaniraaste. Sekoita kunnes juusto sulaa. Myös pannun pohjalle jätetty neste paksuuntuu nyt juuston kanssa ja maistuu ihan järrrrjettömän ihanalle. 

Aseta pasta tarjolle ja ripottele päälle vielä juustoa ja rouhittua mustapippuria.

Nauti ja huokaile äänekkäästi. 


Hei ihana lukijani!

Jos tykkäät resepteistäni, voit klikata itsesi lukijaksi oikeasta sivupalkista, tai voit myös kirjautua 
Blogit.fi -portaaliin jonka kautta on helppo seurata kaikkia mieluisia blogeja :)

Minulla on myös FACEBOOK-sivut.

2 kommenttia on "Pasta Cacio E Pepe - Viiden raaka-aineen jumalainen annos johon Anthony Bourdain rakastui "
 1. Kokeilin ja on aivan järjettömän hyvää

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekkin? Tästä on tullut mun lemppari silloin kun mies on työreissussa, se kun ei sitä pippuria voi syödä...

   Poista

*