¤ Reseptejä ¤ Autoimmuunisairauksien hoitoa ruokavaliolla ¤ Matkustelua ¤ Tuotetestausta ¤ Ravintolatärppejä ¤

Mausteinen tomaatti-kananmunapannu - Shakshuka

| on
11.10.19


Shakshuka on Lähi-Idän upea ja mausteinen pannu, jota voi muunnella lisäämällä eri lihoja, maksaa tai juustoa, mutta yksinkertaisimmillaan se on tomaattikastiketta ja kananmunaa. 

Törmäsin kuvaan tästä herkusta instagramissa @kalememaybe tilillä, joka on ihan järjettömän inspiroiva tili tunnetulta ruokakirjailijalta ja toimittajalta, Carina Wolffilta, ja päätin toteuttaa sen hetimmiten. 

Tätä kirjoittaessani olen tehnyt tätä herkkua jo kahdesti. Ensikerralla ajattelin lisätä chorizoa tuomaan makua...

Ja täähän muuten on myös Keto-ystävällinen. Ihan loistava aamiainen!


Shakshukan voi valmistaa joko pannussa liedellä tai sitten uunissa. Se valmistuu hyvin nopeasti kummallakin tavalla, mutta itse olen mennyt uuniversiolla.
Käytä tällöin pannua joka kestää lieden ja uunin.

SHAKSHUKA
  • ½ tölkkiä Mutti-murskaa
  • 2rkl tomaattipyreetä
  • 1 keskikokoinen sipuli
  • 1 paprika
  • 2rkl oliiviöljyä
  • nokare voita
  • 2-4 valkosipulinkynttä
  • ½tl juustokuminaa
  • ½tl paprikajauhetta
  • ½tl cilijauhetta
  • rouhaisu mustapippuria
  • 2 kananmunaa
  • tuoretta persiljaa
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Kuori ja siivuta sipuli ohuiksi renkaiksi. Viipaloi myös paprika ohuiksi siivuiksi. Kuumenna öljy ja voi pannussa ja kuullota sipulia ja paprikaa noin 10 minuuttia. Lisää sitten raastettu valkosipuli ja kuullota vielä pari minuuttia. 

Lisää pannuun mausteet, tomaattipyree ja tomaattimurska. Sekoita ja anna kypsyä viitisen minuuttia tai kunnes se alkaa hieman kuplia. 


Riko sitten kastikkeen päälle kaksi kananmunaa ja laita pannu uuniin noin kymmeneksi minuutiksi tai kunnes kananmunan valkuainen kypsyy. 

Ota sitten pannu uunista ja ripottele pintaan persiljaa. 




2 kommenttia on "Mausteinen tomaatti-kananmunapannu - Shakshuka"
  1. Hei Hanna, piti heti tulla vierailulle tänne sinun blogin puolelle.
    Nam olet tehnyt shaksukaa, se on munkin mielestä niin hyvää. Tiesitkö, että siitä löytyy myös vihreä versio ja sopii myös ketoon. Jos kiinnostuit niin käypä kurkkaamassa https://saaranlautasella.blogspot.com/2019/06/ihastuttavan-intohimoinen-iloinen-ja.html.
    Mukavaa syksyistä tiistai päivää sinulle :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kävin heti kurkkaamassa :) Testiin menee. Ja ostoslistalle se kirja! :)

      Poista

*