¤ Reseptejä ¤ Autoimmuunisairauksien hoitoa ruokavaliolla ¤ Matkustelua ¤ Tuotetestausta ¤ Ravintolatärppejä ¤

Kermainen vuohenjuusto-munakokkeli vie aamiaisen uudelle tasolle

| on
3.11.19

Tämä resepti on pienen kilpailuhenkisyyden tuotos. Ukkeli nimittäin on meidän perheen munakokkeli-maisteri. Se vaan tekee niin hyvää ja kermaisen pehmeää kokkelia. 

Halusin tänä viikonloppuna pistää paremmaksi, kermaisemmaksi, ja täyteläisemmäksi, ja lopputulos sai minut hymisemään hiljaa tyytyväisyyttä. 

Kananmunat ovat ehkäpä maailman paras aamiainen, ja niitä pelätään aivan turhaan. Ei löydy montaa muuta yksittäistä ruoka-ainetta joka sisältäisi niin paljon tärkeitä vitamiineja ja mineraaleja kuin kananmuna. 



Vuohenjuusto on varsin voimakas, ja pieni pelko oli ettei ukkeli siitä välittäisi, mutta peukalot heiluivat hänelläkin. 

Vuohenjuusto-munakokkeli
  • 6 kananmunaa
  • 6rkl kuohukermaa
  • ½tl suolaa
  • 70g voita
  • 100g vuohenjuustoa
  • ½dl pilkottua ruohosipulia
Riko munat kulhoon ja lisää kerma munien joukkoon. Sekoita munien rakenne rikki. Laita sitten pannu keskilämmölle ja sulata voi. Kun voi lakkaa kuplimasta, kaada muna-kermaseos pannuun. 

Anna hyytyä pannulla 10-15 sekuntia koskematta. Ala sitten sekoittaa hiljalleen; vetele lastalla edestakaisin niin että se on koko ajan "irti pohjasta eikä ala siis paistua munakkaaksi. Sekoittele kunnes kokkeli alkaa hyytyä joka puolelta. Lisää nyt ruohosipuli.



Murenna sitten vuohenjuusto kokkelin sekaan. Tarjoile heti. 
Minun mielestäni tämän kokkelin kaverina saa olla jotain miedompaa ja yksinkertaista, esimerkiksi parsaa tai parsakaalta, ja tietenkin avokadoa, tosin ukkeli halusi pekonit mukaan omaan annokseensa. 

Haastan kokeilemaan! Niin niiiiin hyvää!



4 kommenttia on "Kermainen vuohenjuusto-munakokkeli vie aamiaisen uudelle tasolle"

*