Broileri-punajuuri Bolognese -

marrask. 5, 2020 0 comments
*Teksti sisältää affiliate-linkkejä*

Tämä resepti on maidoton, viljaton ja tomaatiton. 




Pitkästä aikaa reseptiä blogiin. 
On tapahtunut kaikenlaista ja aika ollut kortilla. Suurin muutos on tapahtunut ruokavaliossa. Kyllä, ketogeeninen ruokavalio jäi tauolle, tai kokonaan. Katsotaan miten käy. 


Olen reilun kuukauden noudattanut toisenlaista, tulehdusta minimoivaa ruokavaliota ja psorini on lähes kadonnut. Vaikka ketogeenisella ruokavaliolla on (ehkä...) tulehdusta minimoivia vaikutuksia jollain saralla, sisälsi mun tapani sitä toteuttaa kaikkia niitä aineksia mitä autoimmuunisairastajalle ei suositella, kuten maitotuotteita, koisokasveja, ja punaista lihaa

Itseasiassa mä ALOITIN ketogeenisen varsin puhtaasti, olihan taustallani AIP-ruokavalion noudattamista ja mä TIESIN kyllä mitä mun tulisi välttää mutta pikkuhiljaa kastikkeisiin alkoi lorahtaa enemmän ja enemmän kermaa,  jääkaapissa oli hyllytolkulla juustoja,  ja mä unohdin täysin koisokasvien vaikutuksen ihooni, joten niinhän siinä kävi että 8kk:n hyvän kauden jälkeen psori räjähti käsiin... ja jalkoihin. Back to square one. 




Olin jo tovin seurannut Instagramissa Hanna Sillitoen@mygoodnessrecipes tiliä, mutta nyt päätin viimein hankkia hänen suositun Radiant kirjan ja tarttua ihan oikeisiin ongelmiin enkä neljän kilon painon pudotukseen. Lainasin kirjan kirjastosta, koska olen pihi 😂 mutta ihoni parannuttua noudatettuani kirjan ohjeita vain 16 päivää, pistin juuri tilaukseen Hannan uuden kirjan, jossa mennään vielä syvemmälle ruokavalion ja elämäntapojen tärkeyteen.

  *'Radiant' -kirjan  ja * Skin healing Expert -kirjan voi tilata mm. Adlibriksestä. Hinta on noin 18€ per kirja ja joka sentin arvoinen. Voit seurata mun matkaa ruokavalion parissa myös INSTAGRAMISSA. 

Tää resepti itseasiassa POHJAUTUU Hanna Sillitoen Radiant-kirjan reseptiin 'Tomatoless Sauce', joka on siis nimensä mukaisesti tomaatiton, mutta Hanna Sillitoen reseptit ovat myös täysin lihattomia.  Mä taas en usko että MÄ pysyisin terveenä pelkällä kasvisruualla, niin mä SYÖN jonkin verran kanaa sekä kalaa, ja käytän luulientä, koska luuliemi on superfoodia, jota jokaisen ihmisen tulisi nauttia.






Mut sit kokkailemaan!!!

Broileri-punajuuribolognese


  • 400g broilerin jauhelihaa
  • 2 punajuurta lohkoina
  • 4 sellerin vartta paloiteltuna
  • 3 sipulia kuutioituna
  • 2 valkosipulin kynttä murskattuna
  • 2 porkkanaa kuutioina
  • suolaa ja pippuria
  • noin yhden sitruunan mehu
  • loraus omenasiiderietikkaa
  • kourallinen persiljaa hienonnettuna
  • 1tl italian yrttejä
  • ravintohiivahiutaleita
  • suolaa ja pippuria
  • luulientä tai kasvislientä niin paljon että kasvikset pannussa peittyy
  • oliiviöljyä paistamiseen
Jätä jauheliha vielä jääkaappiin ja valmista kastike. Tässä menee noin puolitoista tuntia kokonaisuudessaan. Kastiketta tulee muuten reilusti, ja tarvitset siitä tähän reseptiin vain noin kolmasosan, laita loput jääkaappiin tai pakasta. Kastike säilyy jääkaapissa viitisen päivää. 

Kuullota sipuli, valkosipuli ja selleri pannussa oliiviöljyssä. Lisää pannuun punajuuri- ja porkkanalohkot sekä persiljasilppu. Sekoita ja anna hiljalleen kypsyä 5-10 minuuttia. Lisää pannuun lientä niin että kasvikset juuri ja juuri peittyy. Lisää italian yrtit, suola ja pippuri, sekoita ja peitä sitten kannella. Anna hiljalleen muhia noin tunti tai kunnes punajuuret ja porkkanat ovat pehmeitä. 

Anna jäähtyä vähän, ja kaada kasvikset nesteineen blenderiin. Lisää loraus etikkaa ja puolet sitruunan mehusta. Soseuta blitz-toiminnolla pari kertaa. Maista. Jos kastike tuntuu liian makealta, lisää loput sitruunamehusta ja blitzaa vielä kerran. 

Paista nyt jauheliha ja mausta suolalla ja pippurilla. Lisää 1/3 valmistamastasi kastikkeesta ja sekoita hyvin. Keitä kaveriksi haluamaasi pastaa. Jos vältät viljoja, kuten minä, testaa kikhernepastaa! Se on yllättävän hyvää! 

Voit joko sekoittaa pastan kastikkeeseen tai annostella kastikkeen pastan päälle, ripottele pinnalle ravintohiivahiutaleita. Ravintohiivahiutale on loistava korvike juustoraasteelle jos vältät maitotuotteita.




Nauti ja hymise hiljaa!







Kommentit

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Social Media Buttons

Yhteydenottolomake

Mitä odottaa e-kirjalta

Kotigourmeeta VHH-reseptit e-kirja - kooste.

Jos seuraat minua sosiaalisessa mediassa, saatoit jo tietää e-kirjaprojektistan…

MEDIAKORTTI

Kotigourmeeta Media Kit by Hanna Visca