Tähän ihanaan reseptiin törmäsin avattuani tuoreimman Glorian Ruoka ja Viini-lehden. Ruoka kulkee nimellä salaatti mutta toimii loistavasti lisukkeena liharuualle tai vaikkapa riisin kera.
Jälleen lehti tarjosi runsaan määrän ihanaakin ihanampia reseptejä aukeama aukeaman jälkeen. Parasta on runsas määrä mitä erilaisempia kasvisruokareseptejä, sillä pyrin syömään kasvisruokaa kolme päivää viikossa ja haluan ruuan olevan muutakin kuin sitä tomaattipastaa mikä usein on se 'helppo ja nopea' kasvisruokapäivän eväs.
Tämä resepti on heti ensimmäiseltä aukeamalta, se vain iski heti mun sydämeen 😋.
Päätin siis valmistaa salaattia anopilleni joka tuli meille vajaan kahden viikon vierailulle, hän kun sattuu aina tulemaan juuri silloin kun on paasto käsillä, jolloin liha on pannassa.
Olin suunnitellut vaikka mitä oppitunteja, kaikkia niitä ruokia mitä yhdessä tulemme tekemään, mutta a) hänellä oli kapsäkki jo täynnä Englannissa valmistamiaan ruokia, ja b) meillä iski vuosisadan flunssa taloon ja olen ollut sängyn omana likimain koko vierailun ajan.
Eikä kielimuuri muutenkaan oikein toimi ehkä näissä asioissa sitten loppupeleissä...
Mutta sitten reseptiin!
PAAHDETTU KIKHERNESALAATTI
- 2tlk käyttövalmiita kikherneitä
- 300g ruusukaaleja (suosittelen käyttämään tuoreita)
- 4 porkkanaa
- 2 punaista paprikaa
- 1/2dl oliiviöljyä
- 1tl suolaa
Kastike:
- 1/2dl sitruunan mehua
- 1dl oliiviöljyä
- 2rkl dijontäysjyväsinappia
- 1rkl sokeria 1/2tl suolaa
- 1/4tl rouhittua mustapippuria
- silputtua persiljaa (oma lisäys)
Yrttiseos:
- 1 sitruunan kuori
- 1 ruukku lehtipersiljaa
- 1/2 ruukkua minttua (jätin pois)
Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Huuhtele kikherneet siivilässä kylmällä vedellä. Valuta hyvin ja kippaa ne kuivumaan puhtaalle keittiöpyyhkeelle.
Lapinkoirataloudessa ei ole karvattomia keittiöpyyhkeitä,joten jos taloudestanne sellainen löytyy,tee kuten minä ja kippaa ne leivinpaperille tai talouspaperille kuivumaan.
Halkaise ruusukaalit, ja leikkaa porkkanat sekä paprikat ronskeiksi palasiksi. Levitä kikherneet ja kasvikset uunipellille leivinpaperin päälle, mausta merisuolalla ja oliiviöljyllä ja laita uuniin keskitasolle. Anna paahtua n. 25 minuuttia tai kunnes kasvikset alkavat saada väriä ja kikherneistä alkaa tulla rapsakoita.
Kasvisten paahtuessa raasta sitruunan kuori ja laita sivuun odottamaan.
Tee sitten kastike; Purista sitruunasta 1/2dl mehua. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset kulhossa tasaiseksi.
Valmista sitten yrttiseos; Hienonna yrtit ja sekoita ne sitruunankuoriraasteeseen.
Sekoita kastike valmiiden paahdettujen kasvisten joukkoon. Lisää sitten yrttiseos. Tarjoile lämpimänä vaikkapa tuoreen leivän kera.
Kastike on muuten tosi herkkua, sopii mielestäni muidenkin salaattien dressingiksi.
Ihanaa ja aurinkoista kevään alkua sinulle. Ilmat ovat kyllä olleet niin herkut ulkoiluun, jospas minäkin selviäisin flunssastani niistä nauttimaan!
Siihen saakka täytyy tyytyä olympialaisten katseluun vaakatasossa..
xxx
Kommentit
Lähetä kommentti