Hurmaava Jättikatkarapupasta

heinäk. 4, 2022 0 comments


 Nyt on kuulkaas helppo resepti jolla hurmaat ystävät tai deittikumppanin tainnoksiin tyytyväisyydestä. Jos olet viinin ystävä, kevyt Rose tai Pinot Grigio olisi minun valintani tämän pariksi. 

Ensimmäisen kerran pääsin tästä nauttimaan kun ukkelin äiti ja  veli tuli Lontoosta käymään. Lankoni tietää paitsi pastarakkauteni, myös kokonaisvaltaisen rakkauteni hyvään ruokaan, joten hän halusi tehdä vaikutuksen. Hänellä on ravintolatausta fine dining silver service -ravintoloista, vaikka hän nykyisin tekeekin aivan muita hommia. Voin sanoa että I was impressed! 

Sittemmin olemme tehneet tätä ilman tomaattia, ja myös kerran ilman limeä, mutta henkilökohtaisesti minusta lime on juuri se juttu tässä. Nyt jaan sen teille siis juuri niin kuin sen meille opetettiin. 

Muutama juttu:
-ravut: On tärkeää että ravut ovat siis kypsentämättömiä ja pakastettuja tässä ohjeessa. Me ostetaan ne yleensä Halal-kaupan pakastealtaasta, missä ne ovat suhteellisen edullisia. Ravut laitetaan jäisinä pannuun ja niistä tuleva neste on olennainen osa ateriaa.
-voi; Kyllä, 100 g voita kuullostaa paljolta mutta tuo voinen kastike on tässä ateriassa se juttu (heti sen limen jälkeen). Vähemmän on vähemmän tässä tapauksessa. 
-Pasta: Ollaan tehty tätä  linguinella, spaghettinilla ja spaghetilla. Minusta tähän sopii parhaiten kevyempija ohuempi Spaghettini tai linguine, mutta normispaghettikin käy hyvin. 
-Juusto: EI juustoa. Niin kuin italialaisiin ruokiin kuuluu lähes poikkeuksetta erilaiset juustot; tähän pastaan ei-kuulu-juusto. 




Aloita laittamalla iso kattilallinen vettä kiehumaan. Suolaa vesi reippaasti merisuolalla. Laita pasta kiehuvaan veteen ja keitä 2 minuuttia vähemmän kuin paketti sanoo. Ota talteen 4 rkl pastavettä. 

Pastan valmistuessa, kuumenna pannussa loraus oliiviöljyä ja kaada JÄISET ravut pannuun ja kypsennä niitä keskilämmöllä kunnes ne ovat muuttuneet punaisiksi. Pannuun tulee rapujen sulaessa nestettä joka on täynnä makua. Nosta kypsät ravut sivuun nesteen kera. 

Laita sitten pannuun voi, ja anna sen sulaa täysin. Se ei saa ruskistua.  Kuutioi tai suikaloi pannuun sipuli ja chili, ja raasta sinne myös valkosipuli. Voit myös viipaloida valkosipulin ohuesti; makuasia. 

Kypsennä pari minuuttia ja lisää kirsikkatomaatit kokonaisina. Kirsikkatomaatteja ei tule kypsentää liian kauan; niiden on tarkoitus pysyä kokonaisina mutta olla sisältä kypsiä, niin että tomaattien pirskahtava hapokkuus räjäyttää tajunnan kun puraiset sitä. Sanoisin 3 minuuttia. Kaada ravut takaisin pannuun ja purista limen ja sitruunan mehu pannuun. 

Ja sekoittele vielä minuutti. Lisää pasta pannuun, lisää 3-4 rkl pastavettä ja pyörittele hyvin niin että hieman emulsoitunut voikastike tarttuu jokaisen pastanarun pintaan. 

Tarjoile lautasille ja lisää pinnalle persiljaa. Nauti ja hymise hiljaa. 

Omat kommentit: Mulle tässä tuo pirskahteleva hapokkuus tekee tästä jotain muuta kuin ihan perus-rapupastan. Ukkelin mielestä riittää joko-tai: 2 limeä TAI 1 sitruuna. Toimii siis myös ilman tomaattia ihan loistavasti. Testaile eri versioita ja löydä just sulle paras. 

Supervinkki: Samalla reseptillä (ilman pastaa), teet taivaallisen rapusalaatin; aseta salaattiainekset lautaselle, lisää hieman jäähtyneet ravut keoiksi salaatin päälle ja kaada voikastike salaatin päälle. NNNAMMM! 









Kommentit

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Social Media Buttons

Yhteydenottolomake

Mitä odottaa e-kirjalta

Kotigourmeeta VHH-reseptit e-kirja - kooste.

Jos seuraat minua sosiaalisessa mediassa, saatoit jo tietää e-kirjaprojektistan…

MEDIAKORTTI

Kotigourmeeta Media Kit by Hanna Visca