Tortilla Espanola - Tortilla de patatas - Espanjalainen munakas

helmik. 21, 2018 0 comments

Chef's line on tällä hetkellä minua eniten inspiroiva kokkausohjelma televisiossa. Jo useamman kerran olen siirtynyt keittiön puolelle jo ennen kuin lopputekstit tulevat. 

Viimeksi tuloksena oli maukas ragu parmesaanipolentan kera josta tulikin varsin luettu resepti. Toivottavasti joku ihana myös testasi sen, sillä siitä tuli yksi ihan ehdottomia lemppareitani. 

Tänään Chef's linessa vietettiin Espanjalaista viikkoa ja tehtävänä oli valmistaa Espanjan kansallisruuaksikin kutsuttua Tortilla Espanolaa, eli espanjalaista munakasta. 

Mun täytyy myöntää että viime kesän Espanjan reissulla en suostunut kertaakaan sitä syömään, koska en koe munakasta yleisesti ottaen miksikään superherkuksi. Teen munakasta yleensä silloin kun ei oikein muutakaan ole kaapissa. Nyt minua harmittaa, tämähän ei edes maistu perusmunakkaalta, vaan ihan superpehmeältä. 

Pääosassahan Espanjalaisessa munakkaassa ei ole oikeastaan se muna, vaan se peruna. Peruna imee itseensä oliiviöljyn ja mausteet ja niistä tulee supermehukkaita. 

Söin puolikkaan munakkaan yhdentoista aikaan aamupäivällä ja nälkä ei iskenyt ennen kuin kahdeksalta illalla uudelleen, joten täyttäväkin se oli. Ja varsin helppo valmistaa.





TORTILLA DE PATATAS (kahdelle)
  • 6 kananmunaa
  • 4 perunaa kuutioituna
  • 2 sipulia suikaloituna (käytin punasipulin ja keltasipulin)
  • 2dl oliiviöljyä
  • suolaa
  • ripaus savupaprikaa
  • pikkiriikkinen ripaus chiliä
Kuutioi perunat ja suikaloi sipulit, laita ne kulhoon ja mausta suolalla, savupaprikalla ja chilillä. Kuumenna öljy pannussa keskilämpöä hieman kuumemmalla. Kaada peruna-sipuliseos pannuun ja paistele hiljalleen keskilämmöllä n. 25 minuuttia. Rasva saa kuplia hieman muttei liian voimakkaasti. Tarkoitus ei ole ruskistaa sipulia eikä perunoita.

Sekoittele välillä ja laske lämpöä tarvittaessa. Vatkaa silläaikaa kananmunia voimakkaasti, niin että pintaan alkaa muodostua vaahtoa. 
Mausta suolalla.




Valuta kypsynyt peruna-sipuliseos mutta ota öljy talteen. Anna jäähtyä pari minuuttia. Kaada seos sitten kananmunien sekaan KULHOON (ei vielä pannuun). Anna seistä vielä pari minuuttia. Laita sitten pannuun talteenottamaasi öljyä 3rkl. Kaada muna-perunaseos pannuun. Heiluttele ja 'hytkytä' pannua kunnes munakas alkaa aavistuksen asettua, siihen menee noin kolmisen minuuttia. 

p.s. tarkat silmäsi varmasti bongasivat munakkaassa jotain punaista. Ruokahävikiksi kovaa vauhtia nahistuva paprikan pala sai uuden elämän munakkaassani. En lisännyt sitä reseptiin koska se on vähän kutsumaton vieras...




Munakas saa nyt paistua keskilämmöllä tai jopa aavistuksen alemmalla lämpötilalla 5-7 minuuttia. Käytin silikoonispatulaa trkistaessani kypsymistä. Munakkaan ei ole tarkoitus ruskistua kovasti. Laita sitten iso lautanen pannun päälle, flippaa munakas ympäri, laita pannuun vielä 1rkl öljyä ja paista munakkaan toinen puoli, n. 4 minuuttia riittää. Sen tulee olla kiinteä muttei liian napakka. Tarjoile munakkaan kera vaikkapa tuoretomaattia ja hyvää voimakkaan makuista juustoa tai rapsakkaa vihersalaattia.  



Kommentit

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Social Media Buttons

Yhteydenottolomake

Mitä odottaa e-kirjalta

Kotigourmeeta VHH-reseptit e-kirja - kooste.

Jos seuraat minua sosiaalisessa mediassa, saatoit jo tietää e-kirjaprojektistan…

MEDIAKORTTI

Kotigourmeeta Media Kit by Hanna Visca