Pasta de peste on varsin yksinkertainen tonnikalatahna, joka kuuluu romanialaiseen juhlapöytään kuten superherkullinen koristeltu perunasalaatti- Salata de Boeufkin.
Tämä tonnikalatahna muotoillaan juhlapöydässä usein kakun muotoon ja koristellaan syötävillä koristeilla, kuten oliiveilla, sitruunalla ja persiljalla. Itse tarjoilen sen kuitenkin yleensä kulhosta.
Mikä tämän sitten erottaa perus-tonnari-majotahnasta?
No, sinappi. Ja se että majoneesia ei laiteta kuin korkeintaan se 2 lusikallista.
Tämä tahna myös pyöräytetään sauvasekoittimella tasaisemmaksi, mitä tuna-mayo-tahnalle harvemmin tehdään.
Pasta de peste on ukkelin herkkua ja reseptin minulle väsäsi anoppini muutama vuosi sitten.
PASTA DE PESTE
- 3tlk tonnikalaa öljyineen
- 2rkl majoneesia
- 1,5 sipulia kuutioituna
- 1rkl Dijon sinappia
- 1/2 sitruunan mehu
- mustapippuria
Nauti tuoreen leivän päällä tai sellaisenaan.
Kommentit
Lähetä kommentti