torstai 23. helmikuuta 2017

Pastă de pește - Tonnikalatahna Romanialaiseen tapaan

Pasta de peste on varsin yksinkertainen tonnikalatahna, joka kuuluu romanialaiseen juhlapöytään kuten superherkullinen koristeltu perunasalaatti- Salata de Boeufkin.
Tämä tonnikalatahna muotoillaan juhlapöydässä usein kakun muotoon ja koristellaan syötävillä koristeilla, kuten oliiveilla, sitruunalla ja persiljalla. Itse tarjoilen sen kuitenkin yleensä kulhosta.

Mikä tämän sitten erottaa perus-tonnari-majotahnasta?

No, sinappi. Ja se että majoneesia ei laiteta kuin korkeintaan se 2 lusikallista. Tonnarin oma öljy antaa tahnalle enemmän makua kuin puoli litraa majoneesia. Tämä tahna myös pyöräytetään sauvasekoittimella tasaisemmaksi, mitä tuna-mayo-tahnalle harvemmin tehdään.




Pasta de peste on ukkelin herkkua ja reseptin minulle väsäsi anoppini muutama vuosi sitten. 


PASTA DE PESTE
  • 3tlk tonnikalaa öljyineen
  • 2rkl majoneesia
  • 1,5 sipulia kuutioituna
  • 1rkl Dijon sinappia
  • 1/2 sitruunan mehu
  • mustapippuria
Sekoita kaikki ainekset kulhossa sauvasekoittimella. Lisää mausteita tarvittaessa ja koristele persiljalla tai vaikkapa ruohosipulilla.
Nauti tuoreen leivän päällä tai sellaisenaan. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti