Oma valokuva
Ruokaan rakastunut kodin hengetär, jonka pöperöitä on testannut jo vuodesta 2002 ihanan rehellinen kriitikko-mieheni, joka seikkailee blogissa nimellä Ukkeli, sekä vuodesta 2015 vähemmän kriittinen Suomenlapinkoirani Seppo. Romanian ja Italian ruokakulttuuri ovat lähellä sydäntäni, kuten myös Aasian keittiö, mutta myös Suomalaisen ja Brittikeittiön helmet saavat tilaa blogissa. Saatat myös päästä tutustumaan kotiini, tai päästä mielikuvamatkoille kun postailen reissuistani. Tervetuloa seuraan!

Translate

maanantai 20. maaliskuuta 2017

AABEECEE lehtipihvit, aka Saiturin lehtipihvit

Kodin hengetär on paiskinut töitä joten keittiössä on ollut hiljaisempaa. 

Eilen kuitenkin tekaisin taas Saiturin lehtipihvejä, jotka ensimmäisen kerran testasin jo tuossa kuukausi-kaksi sitten, jonka jälkeen näitä on väsätty jo nelisen kertaa. 



Reseptin bongasin seuraamastani blogista: Tinskun keittiössä , mutta yksinkertaisuudessaan se on jauhelihaa, kaulittuna ohuen ohueksi, mikä saa sen koostumuksen ja maun tuntumaan ihan kokolihapihviltä. Olen nyt tehnyt näitä sekä naudan, nauta-sika- että sika-nauta-jauhelihasta, kaikki oli varsin herkullisia, mutta nauta ehkä se 'pihvisimmän' makuinen. 


SAITURIN LEHTIPIHVIT
  • 250g jauhelihaa
  • voita JA öljyä paistamiseen
  • merisuolaa myllystä
  • mustapippuria myllystä
  • muita mausteita jos kaipaat
Laita jauheliha kulhoon ja vaivaa sitä n. 5 minuuttia. 

(alkuperäisessä reseptissä ei vaivata mutta huomasin että kun koostumus kiinteytyy tasaiseksi massaksi jo tässä vaiheessa, on lopputulos vieläkin kokolihapihvimäisempi)

Laita kämmenen kokoinen 'pallo' jauhelihaa kelmun tai leivinpaperin päälle, laita päälle toinen paperi/kelmupala. Ala kaulia. Kauli liha n. 1mm paksuksi, muista että pihvi paksunee taas pannussa kun alkaa mennä kasaan joten saat oikeasti kaulia tooosi tosi ohueksi. 



Pyöräytä kelmu pihvin ympärille ja anna kohmettua pakastimessa n. 10-20 minuuttia. Toista sama muiden pihvien kanssa.

Kuumenna pannu todella kuumaksi, laita siihen loraus öljyä ja pieni nokare voita. Näin saat nauttia ihanasta voin mausta mutta se ei pala ja laita palohälyttimiä laulamaan. 

Pannu on tarpeeksi kuuma kun voi lakkaa sihisemästä. 






Poista pihvi kelmusta ja paista. Käännä pihvi kun neste nousee pintaan. Rouhaise paistetulle pinnalle suolaa ja pippuria. Tarjoile vaikkapa paistettujen kasvisten ja ranskalaisten kanssa, kuten minä, tai esimerkiksi salaatin. 

Tein lisäksi pihveille itse aromivoin. 
Voit käyttää itsellesi mieleisiä mausteita mutta tässäpä minun reseptini

VALKOSIPULIYRTTIVOI
  • 4-5rkl voita
  • 1 valkosipulinkynsi raastettuna
  • hyppysellinen persiljaa
  • hyppysellinen Herbes De Provencea
  • hyppysellinen kurkumaa
  • hyppysellinen paprikajauhetta
Anna voin pehmetä huoneen lämmössä n. 10 minuuttia, kaada mausteet voihin ja sekoita. Laita yrttivoi esim jääpalamuotteihin ja anna kovettua uudelleen jääkaapissa. Done!
p.s. kurkuma ei juuri anna voille makua mutta sitäkin kivemman värin 😊


Nyt kodin hengetär lähtee Focaccian tekoon. Toinen huippuresepti josta on tullut suosikkini!

Mukavaa ja aurinkoista maanantaita kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tukholma - Best Western Plus Time Hotel - Sinulle jolle luksus-aamiainen ja rento tunnelma on tärkeää

Viime viikonloppuna vietimme synttäreitä Tukholmassa. Tarkoitus oli ottaa 'Päivä Tukholmassa-risteily' mutta lopulta suunnitelmat m...