Reseptejä ¤ Matkustelua ¤ Tuotetestausta ¤ Ravintolatärppejä ¤ Autoimmuuniruokavalio pääasiallisena 2018 alkaen ¤

Thai ruokaa rakkaudella - Thai Green Curry

| on
4.3.17

Aasialainen ruoka on mieheni suurta herkkua, ja tänään kun mieheni tarjoutui hakemaan minut töistä, tiesin heti mitä on luvassa.
Kun keskustelumme alkoi 'tehdäänkö jotain tosi hyvää ruokaa tänään'-lausahduksella, tiesin että pääsen taas kerran kokkaamaan ainakin Peking keittoa . Jäljelle jäi suunnitella pääruoka. 

Päätös oli helppo, sillä eilen mukaani lähti Stockmannilta Santa Marian Green Curry-mausteseos. Mies nakkasi minut kotiin valmistelemaan kanalientä ja suunnisti kauppaan. 

Heti kotiin tultuani, vierailin Puolialastoman kokin sivustolla, sillä muistin nähneeni siellä useammankin postauksen Thai-ruuasta ja -mausteista.


Päätin tehdä Curryn omalla tavallani sen kummemmin mitään reseptiä seuraamatta, mutta kaipasin 'neuvoa' siihen, millä mausteilla se autenttinen maku saataisiin.


Tekstasin ukkelille kauppalistan; broileria, lime, Kookosmaitoa, Thai Green Curry-tahnaa (minkä halusin ihan varalta jos omista sötkötyksistäni ei tulekaan ihan sitä mitä haen), inkivääriä, kevätsipulia, sitruunaruohoa, vihreää paprikaa, ruskeita herkkusieniä...


Mitä hän toi? No ei ainakaan sitä sitruunaruohoa, paprika oli punainen ja lime puuttui myös! PETTYMYKSENI oli käsin kosketeltavaa 😕.
No, hyvää tuli joka tapauksessa... 

Tässäpä sitten minun reseptini:



THAI GREEN CURRY
  • n.250g broilerin paistia kuutioituna
  • 2tl inkivääriä raastettuna
  • 1 valkosipulin kynsi raastettuna
  • loraus oliiviöljyä
  • 1 paprika
  • loraus sitruunan mehua
  • 1tl Santa Maria Green Curry mausteseosta
  • 2tl vihreää curry-tahnaa
  • 1dl kuutioituja bambun versoja
  • 1tl paprikajauhetta
  • 1/2tl kurkumaa
  • 1tl kuivattuja korianterin lehtiä
  • 1tl Vegeta aromisuolavalmistetta
  • 1tlk kookosmaitoa
  • kourallinen parsakaalin kukintoja
  • 1 kevätsipulin varsi
  • kourallinen herneitä
  • 4 isoa ruskeaa herkkusientä









Aloita tekemällä oma pieni currytahna. Laita mortteliin inkivääri, valkosipuli, currymausteseos, paprikajauhe, kurkuma sekä vegeta ja möyhi mössöksi. Kaada sekaan sitruunan mehu ja 1tl kookosmaitoa ja sekoita tasaiseksi. 



Laita pannu kuumenemaan ja kaada siihen loraus oliiviöljyä. Lisää tekemäsi tahna pannuun ja viskaa sekaan broilerikuutiot. Pyörittele kuutioita pannussa niin että maustetahna sekoittuu kuutioihin ja paista lähes kypsiksi. Lisää kuutioidut kasvikset ja valmis currytahna. Itse suosin kasviksissa kunnon ronskeja paloja, ei mitään hakkelusta. Lisää sienet muutaman minuutin jälkeen ja paista vielä pari minuuttia. 


Laske nyt lämpöä ja lisää kookosmaito. Anna muhia kannen alla noin 30 minuuttia. Lisää nyt herneet ja maista. Lisää currytahnaa tarvittaessa, ja chiliä jos kaipaat potkua. 
Itse en laittanut Chiliä koska Peking keitto oli sen verran tujakkaa että halusin pääruuan olevan pehmeän täyteläistä, ilman tulisuutta.





Jos haluat kastikkeesta paksua, laita kuppiin 1,5rkl perunajauhoa ja kaada päälle 1/2dl kylmää vettä, ja sekoita tasaiseksi. 
Kaada seos ohuena nauhana kastikkeeseen samalla sekoittaen. Lisää loppuvaiheessa korianteri. 

Tarjoa Kiinalaisen riisin kanssa. 








Tuon 'tötterön' tein ihan vaan laittamalla riisin kahvimottiin ja kippaamalla sen lautaselle. 


Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti