Supermaukkaat täytetyt bataattikupit - muokkaa täytteet mielesi mukaan

maalisk. 29, 2018 0 comments
Tässä taannoin keskusteltiin työkaverini kanssa ruuasta ja kokkailuharrastuksistamme.  Kun hän kertoi näistä bataattikupeista, oli niitä pakko päästä heti testaamaan. Täytettyjä uuniperunoita on tullut tehtyä useinkin, mutta tämä koverrustekniikka- homma oli minulle uutta. 


En kirjoittanut reseptiä ylös, joten käytin pohjana muistamiani asioita ja tuunailin reseptiä itse. 

Lopputulos oli kyllä niin herkkua; Kirpsakka pinaattipesto, bataatin täyteläinen makeus, mausteinen jauheliha ja makuja tasaava lempeä mozzarella... Yksinkertaisesti NAM!
Täydellinen lounas, tai vaikkapa leffankatselueväs. 


Täytteitä voi muutella maun mukaan; 
Itse tein tänään jauheliha-pinaattipestotäytteen, mutta yhtä hyvin täyte voisi olla vaikkapa pavuista tai muista kasviksista, tai vaikkapa broileri-pestotäyte. Pesto voi myös olla perinteinen basilikapesto, mutta minulla sattui nyt olemaan laatikollinen babypinaattia ja pussillinen 'aivopähkinöitä' eli saksanpähkinöitä kaapissa joten tein jo tutuksi tulleen pinaattipeston johon linkkaan reseptin alempana. 


Voit myös korvata mozzarellan fetalla tai vaikkapa vuohenjuustolla... 

Pääruuaksi suosittelen kokkaamaan jokaiselle kaksi puolikasta, alkuruokana tai pienenä lounaana yksikin puolikas riittää per nuppi. 


TÄYTETYT BATAATTIKUPIT


  • 2 bataattia
  • oliiviöljyä
  • 1 pallo tuoretta mozzarellaa


pinaattipestotäytteen tein jo kertaalleen testatulla reseptilläni TÄÄLTÄ , mutta jätin kaprikset ja jogurtin pois. 






JAUHELIHATÄYTE


  • 200g jauhelihaa
  • 1 raavalkosipulin kynsi
  • n. 100g maissia tölkistä
  • n. 2dl mutti-murskaa
  • 1tl juustokuminaa
  • 1tl paprikajauhetta
  • ripaus chiliä






Halkaise bataatit ja sivele niiden leikkauspinta oliiviöljyllä. Paista uunissa n. 200 asteessa n. 30-40 minuuttia leikkauspinta ylöspäin. Testaa kypsyys haarukalla. 




Tee silläaikaa pinaattipesto ja laita jääkaappiin maustumaan. 
Paista jauheliha kypsäksi, lisää maissi, mausteet ja tomaattimurska ja sekoita.

Kun bataatit on kypsiä, ota pesto jääkaapista ja koverra osa bataatin sisuksista ja sekoita pestoon blenderissä. Bataatin puolikkaisiin saa jäädä n. sentin kerros kuitenkin. 



Sekoita pesto-bataattiseos jauhelihaan ja kauho bataattikuppeihin. Revi pinnalle mozzarellaa. 


Laita bataattikupit takaisin uuniin n. 5-10 minuutiksi 220 asteeseen, kunnes mozzarella sulaa.

Nauti!









Kommentit

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Social Media Buttons

Yhteydenottolomake

Mitä odottaa e-kirjalta

Kotigourmeeta VHH-reseptit e-kirja - kooste.

Jos seuraat minua sosiaalisessa mediassa, saatoit jo tietää e-kirjaprojektistan…

MEDIAKORTTI

Kotigourmeeta Media Kit by Hanna Visca