En kirjoittanut reseptiä ylös, joten käytin pohjana muistamiani asioita ja tuunailin reseptiä itse.
Lopputulos oli kyllä niin herkkua; Kirpsakka pinaattipesto, bataatin täyteläinen makeus, mausteinen jauheliha ja makuja tasaava lempeä mozzarella... Yksinkertaisesti NAM!
Täydellinen lounas, tai vaikkapa leffankatselueväs.
Itse tein tänään jauheliha-pinaattipestotäytteen, mutta yhtä hyvin täyte voisi olla vaikkapa pavuista tai muista kasviksista, tai vaikkapa broileri-pestotäyte. Pesto voi myös olla perinteinen basilikapesto, mutta minulla sattui nyt olemaan laatikollinen babypinaattia ja pussillinen 'aivopähkinöitä' eli saksanpähkinöitä kaapissa joten tein jo tutuksi tulleen pinaattipeston johon linkkaan reseptin alempana.
Voit myös korvata mozzarellan fetalla tai vaikkapa vuohenjuustolla...
Pääruuaksi suosittelen kokkaamaan jokaiselle kaksi puolikasta, alkuruokana tai pienenä lounaana yksikin puolikas riittää per nuppi.
TÄYTETYT BATAATTIKUPIT
- 2 bataattia
- oliiviöljyä
- 1 pallo tuoretta mozzarellaa
pinaattipestotäytteen tein jo kertaalleen testatulla reseptilläni TÄÄLTÄ , mutta jätin kaprikset ja jogurtin pois.
JAUHELIHATÄYTE
- 200g jauhelihaa
- 1 raavalkosipulin kynsi
- n. 100g maissia tölkistä
- n. 2dl mutti-murskaa
- 1tl juustokuminaa
- 1tl paprikajauhetta
- ripaus chiliä
Tee silläaikaa pinaattipesto ja laita jääkaappiin maustumaan.
Paista jauheliha kypsäksi, lisää maissi, mausteet ja tomaattimurska ja sekoita.
Kun bataatit on kypsiä, ota pesto jääkaapista ja koverra osa bataatin sisuksista ja sekoita pestoon blenderissä. Bataatin puolikkaisiin saa jäädä n. sentin kerros kuitenkin.
Sekoita pesto-bataattiseos jauhelihaan ja kauho bataattikuppeihin. Revi pinnalle mozzarellaa.
Nauti!
Kommentit
Lähetä kommentti