Juhannuspäivän menussa meillä oli broileriburgerit, ja tämän lisukkeen idea tuli minulle kesken päiväunien. Siihen saattoi vaikuttaa ukkelin aiempi lausahdus
'I don't really fancy burgers, can you do something else?'.
No, en voinut.
Tarpeet burgereihin oli ostettu, joten haasteenani oli siis tehdä niistä oikea 'out of this world-kokemus'.
Päätin kuitenkin ottaa torkut ennen kokkailuja. Ehdin ummistaa silmäni kokonaiseksi vartiksi, ja heräsin tähän ideaan. Oli pakko kammeta ylös ja alkaa soveltaa sitä eteenpäin.
Päätin googlata yksinkertaisesti 'spring onion salsa' saadakseni vinkkejä toteutukseen. Huomasin ettei tämä olekaan 'uusi pyörä' minkä minä olen aivan itse keksinyt, vaan reseptejä löytyi pilvin pimein, mutta niissä lähes poikkeuksetta oli myös tomaattia. Minä taas halusin sipulin olevan se juttu, ja tomaattisiivu tulisi sitten erikseen. Tämä on tarkoituksella varsin kirpsakkaa, ja sisältää siis sekä etikkaa että sitruunaa. Jos hirvittää, laita vähemmän sitruunaa
Päätin siis vain alkaa kuutioimaan aineksia...
KEVÄTSIPULISALSA
- 2-3 kevätsipulia varsineen pieneksi kuutioituna
- 1/2 punainen paprika pieneksi kuutioituna
- 1 punainen chili pieneksi kuutioituna
- 1 avokado pieneksi kuutioituna
- 1 pieni valkosipulin kynsi raastettuna
- 1 sitruunan mehu
- oliiviöljyä
- loraus omenasiiderietikkaa
- suolaa
- (savu)paprikajauhetta
- ripaus juustokuminaa
- korianterin lehtiä maun mukaan (käytin kuivattuja, mutta tuoreet olisivat parempia)
- persiljaa revittynä
Sekoita ainekset kaikki kasvikset ja mausteet keskenään kulhossa. Lisää sitruunan mehu ja sekoita uudelleen, puristele hieman käsin. Lisää oliiviöljyä niin että kasvikset peittyvät. Painele vielä ne tasaiseksi kulhoon, peitä tiiviisti kelmulla ja anna maustua jääkaapissa parisen tuntia.
Ukkelin kommentti: 'What's this stuff here? This is fkin' bu-e-no!'
Sanoisin että haaste voitettu 💪😁😉
Kommentit
Lähetä kommentti