Yrttinen pastasalaatti broilerista, Cheddarista ja makeista miniluumutomaateista (G)

kesäk. 24, 2018 0 comments

Kirjoittaessani pikaista juhannuskauppalistaa ukkelille seitsemän päivän työhukin uuvuttamilla aivoilla, näytti juhannusmenumme lopulta varsin surkealta kun tutkin jääkaappia, yhtä surkealta kuin tuo kelikin. 

Paljon olennaisia raaka-aineita jäi kauppaan ja ukkeli kyseli ihmeissään, mitä minä aion oikein hänen ostoksistaan tehdä. Totta puhuen en tiennyt itsekkään.

Yöunien jälkeen tutkin jääkaapin uudelleen, eikä se lopulta niin surkealta näyttänytkään, mutta kyllä se vaati vielä pikaisen kauppavisiitin. 


Googlasin hetkisen erilaisia pastasalaatteja, ja lopulta sovelsin yhden herkulliselta kuullostavan reseptin niihin raaka-aineisiin mitä minulla oli käytössä, kauppareissu kun tehtäisiin vasta iltapäivästä. Tuloksena kevyt, mutta ruokaisa salaatti jossa on rapsakkuutta, pehmeyttä, tulisuutta, happamuutta ja makeutta, kaikkea sopivissa määrin. 

Tästä tulee mukava annos useammallekin syöjälle. 
Tarjoile grilliruuan kaverina, ota piknikille tai vaikkapa töihin lounaaksi.


Tämä salaatti on gluteeniton.





YRTTINEN BROILERI-PASTASALAATTI


  • 1pss gluteenitonta fusillia
  • 2 broilerin koipea, keitettynä ja kuutioituna
  • 2pkt miniluumutomaatteja halkaistuna
  • 1 kevätsipulin vihreä varsi silputtuna
  • 3 punasipulia siivutettuina
  • 1/2 punainen paprika suikaloituna
  • 2-3 porkkanaa ohueksi viipaloituna
  • 5-6 retiisiä viipaloituna
  • piripiri-täytteisiä oliiveja viipaloituna
  • kivettömiä kalamata-oliiveja viipaloituna
  • reilusti persiljaa silputtuna
  • cheddarjuustoa kuutioituna
kastike:
  • 3dl oliiviöljyä 
  • loraus balsamiviinietikkaa
  • 1/2dl omenasiiderietikkaa (raikkaampi kuin valkoviinietikka)
  • 1/2tl suolaa
  • 1/2tl chilihiutaleita
  • 1-2 valkosipulinkynttä raastettuna
  • 1tl dijon sinappia
  • 1tl hunajaa
  • 1tl Provincen yrttejä
  • 1rkl hienonnettua  tuoretta persiljaa
  • 1tl kuivattua persiljaa
  • mustapippuria

Kastikkeen valmistus on helppoa; kaikki ainekset yhteen, ja hurautus sauvasekoittimella. Meinasin sanoa 'taivaallista', mutta olen huomannut että viljelen sitä, ja sanaa 'jumalaista' ihan liikaa, joten olkoon se nyt vaan sitten 'älyttömän hyvää'. On se. 



Maista vaikka.


---

Keitä pastaa 2 minuuttia vähemmän kuin pussissa lukee, valuta ja huuhtele kylmällä vedellä jolloin kypsyminen pysähtyy. Me ei haluta salaattiin löllötyksiä. 



Yhdistä salaatin ainekset paitsi juustokuutiot. Ja sekoita sormin. Kaada kastike salaattiin ja sekoita uudelleen. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Muista että Cheddarissa on myös suolaa. Anna maustua jääkaapissa ainakin 2-3 tuntia.

 Lisää juustokuutiot vasta juuri ennen tarjoilua ja sekoita jälleen sormin. Tarjoile!




Kommentit

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Social Media Buttons

Yhteydenottolomake

Mitä odottaa e-kirjalta

Kotigourmeeta VHH-reseptit e-kirja - kooste.

Jos seuraat minua sosiaalisessa mediassa, saatoit jo tietää e-kirjaprojektistan…

MEDIAKORTTI

Kotigourmeeta Media Kit by Hanna Visca