Blogissa seikkaillaan tällä kertaa Intialaisissa tunnelmissa ja päästään vaikeuksien kautta voittoon...
Istuessani bussissa muutama päivä sitten, selasin fb:ia ja törmäsin JoCooksin videoon instant-pot-butter chickenistä ja that was it, sitä oli pakko saada. Yleensä olen noudattanut Little Spice Jarin reseptiä, mutta pitkän työpäivän jälkeen tämä huomattavasti nopeampi versio kuullosti varsin hyvältä. Jo teki kanan painekattilassa joten minun kesti kuitenkin kauemman kuin hänen lupaamansa puoli tuntia.
Jouduin myös viilaamaan hieman mausteita, sillä minulla ei ollut Garam masalaa mutta tarkistettuani Garam masala-mausteseoksen ainekset, huomasin että minulta löytyy niistä yhtä (fenkoli) lukuunottamatta kaikkia joten tekaisin oman mausteseoksen.
Murskasin tomaatit itse, mutta tomaattien happamuus edesauttoi jogurtin kanssa kokatessa helposti tapahtuvaa juoksettumista. Myös tuoretomaateista tekemällä lopputuloksen väri on aavistuksen vaaleampi.
Suosittelen siis käyttämään valmismurskaa tai passataa.
Sain lopulta pelastettua tilanteen lisäämällä rakeiseksi muuttuneeseen kastikkeeseen lisää maizenalla suurustettua jogurttia. Rakeisuushan ei makuun vaikuta mutta ei näytä kivalta.
Siksipä aikeissa onkin valmistaa tätä hyvin pian uudestaan, kuvissa kun tuo rakeisuus ihan aavistuksen vielä näkyy...
Jo'n reseptissä käytettiin muuten kermaa mutta vatsani ei tykkää kermasta. Kerman kanssa tolskaus on toki turvallisempi vaihtoehto, ei juoksetu niin helposti.
JOS siis käytät turkkilaista jogurttia kuten minä, sekoita siihen ensin maizenaa suhteessa 2tl maizenaa/1dl jogurttia ja muista lisätä jogurtti vasta kun ruoka on aavistuksen jäähtynyt.
p.s. voit lisätä myös muita kasviksia kuten vaikkapa paprikaa tuomaan väriä ja pilkkoa sekaan tuoretta chiliä halutessasi.
Minä olen siis tehnyt kaikki mahdolliset virheet puolestasi,
jotta sinä saisit täydellisen lopputuloksen 😂
BUTTER CHICKEN
- 400g broilerin ohutleikettä kuutioituna
- 25-40g voita
- 5 valkosipulin kynttä raastettuna
- 2 kevätsipulia viipaloituna
- 2tl raastettua inkivääriä
- 2dl tomaattimurskaa tai passataa
- 2rkl tomaattipyreetä
- 2-3dl vettä
- 2-3dl turkkilaista jogurttia
Mausteseos:
- 1,5rkl jauhettua korianteria
- 1,5teelusikallista juustokuminaa
- 1rkl savupaprikajauhetta
- 1,5tl kurkumaa
- 0,5tl mustapippuria
- 0,5tl kanelia
- 0,5tl kardemummaa
- 0,5tl jauhettua neilikkaa
- ripaus cayennepippuria
- 0,5tl chililastuja
Sekoita kaikki mausteet keskenään.
Sulata voi kattilassa. Kun voi on sulanut, lisää inkivääri- ja valkosipuliraaste kattilaan. Kuullota keskilämmöllä kunnes valkosipulin tuoksu voimistuu, älä polta tai edes ruskista sitä.
Lisää kattilaan tomaattimurska, -pyree ja mausteseos. Sekoita ja anna keittyä kolme-neljä minuuttia kunnes se kuplii.
Lisää sitten broilerikuutiot, sipuli (jätä vartta hieman koristeluun) ja vesi ja sekoita tasaiseksi. Nesteen pitää peittää kanakuutiot kokonaan, joten lisää vettä jos tarve siihen on. Laita kansi päälle ja keittele hiljalleen 30-40 minuuttia, nosta sitten kansi ja anna nesteen vielä keittyä kokoon n 10 minuuttia.
Jos käytät kermaa, voit sen lisätä nyt ja antaa vielä keittyä matalalla lämmöllä viitisen minuuttia.
Jos käytät jogurttia, poista kattila liedeltä ja anna jäähtyä 10 minuuttia. Lisää sitten suurustettu jogurtti hyvin sekoittaen.
Annostele lautasille Basmatiriisin kanssa ja koristele kevätsipulilla, korianterin lehdillä tai vaikkapa persiljalla.
Kun siistit kuvat on otettu, voi kauhoa kastiketta lisää 😂 |
Kommentit
Lähetä kommentti