Helppo kanapasta con sitäsuntätä

heinäk. 12, 2018 0 comments

Viikon blogitauko takana, ja tulipa päivitettyä muitakin somekanavia huomattavasti vähemmän kun päivät olivat touhua täynnä. Sain nimittäin vieraakseni äidin, siskon ja siskontytön Oulusta.

Mukanaan he toivat toisen 40-vuotislahjani, tuliterän blenderin. Se tuli niin tarpeeseen sillä Magic Bullettini hajottua olen joutunut turvautumaan rupuseen sauvasekoittimeeni niin smoothien tekemisessä kuin kuivattujen chilien ja pähkinöidenkin murskauksessa, eikä tulos ole ollut kovinkaan kummoinen. 



Kyllä kelepaa hurrautella


Seikkailimme Helsingissä, Linnanmäellä, Korkeasaaressa ja pulahtelimme myös Leppävaaran maauimalassa pariin otteeseen. Tuntui melkein lomalta, vaikka jouduinkin välillä käymään töissä. 


kesän eka tötterö Lintsillä...

Viikko hurahti nopeasti, ja saatoin perheen junalle.  
Kotiin palattuani marssin heti mustikkametsään koirani Sepon kanssa. Saalis jäi pieneksi, eikä pelkästään siksi että raakileita oli vielä suht' paljon; Seppo ei nimittäin ole ihan kärsivällisin marjastuskaveri. 


Marjastuskaverini Seppo

Pienen hetken kaveri makasi maassa ja ehdin jo hetken ajatella että tämähän käy helposti, kunnes se aloitti järjettömän säntäilyn edestakaisin, jokaisen kannon ja irto-oksan pureskelun ja lopulta komentamisen. Luovutin. 
No, sain sentään jotain jo pakkaseen. 

Puunattuani kämpän vierailun jäljiltä, oli kello yhtäkkiä yhdeksän ja huomasin etten ole syönyt mitään sitten puolen päivän. 

(ei sillä että vieraat olisivat sikailleet mutta kaksioon kun kerääntyy 
5 ihmistä ja koira, on kaikenlaista sälää joka paikka täynnä 
kun niitä ei pääse laittamaan paikalleen 😆)


Tässä vaatimattomassa keittiössä minä tolskaan...

Päätin tekaista pikaisen pastan, josta riittäisi myös lounaaksi seuraavalle päivälle. 

Jääkaapissa minulla oli Jyväbroilerin tomaatti-basilikafileepihvejä, ja nappasin aiemmin kaupasta mukaan minulle uuden tuttavuuden; Risentan gluteenittoman maissi-linssi-herne-spaghetin.



Kaiveltuani pakkasen, kaapit ja hedelmäkulhon, pääsi mukaan myös kukkakaalta, punasipulia, kevätsipulia, valkosipulia, pinaattia, sitruunaa ja avokadoa. 

Tämän takia juuri pasta on mun favourite; siitä saa herkullista ihan parilla raaka-aineella mutta myös tuunailemalla sitäsuntätä. Kerma löytää varsin harvoin tiensä pastakastikkeisiini sillä vatsa ei sitä oikein kestä, enkä muutenkaan ole paksujen ja tuhtien kastikkeiden ystävä. Pastan keitinvesi, voi tai oliiviöljy ja valkosipuli on simppeli mutta niin maukas yhdistelmä niin liha-, kala- kuin kasvisversioihinkin, eikä tilkka viiniäkään soossissa olisi pahitteeksi. Tällä kertaa mulla ei kuitenkaan viiniä ollut.

Pastan sekoitan likimain aina kastikkeeseen jo ennen tarjoilua, sillä mikään ei ole ärsyttävämpää kuin joutua haarukoimaan lautaselta ne viimeiset spaghetit, jotka eivät ole saaneet pisaraakaan kastiketta pintaansa.


Kanapasta con sitäsuntätä
  • 1pkt (450g) Jyväbroilerin tomaatti-basilika fileepihvejä
  • pastaa sen mukaan mitä on syöjiä
  • 1 avokado
  • 1 punasipuli
  • n. 100g kukkakaalta
  • 1 kevätsipuli varsineen
  • 1 valkosipuli
  • 3 nappia pakastepinaattia
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 1,5dl pastan keitinvettä
  • oliiviöljyä paistamiseen
---

Jos käytät maustamattomia fileitä:
Tee kanalle rub itse. 
  • tuoreesta basilikasta (n. kourallinen silputtuna), 
  • oliiviöljystä (n. 2rkl) ja
  •  tomaattipyreestä (n.2rkl)
  • suolasta 
voisi tulla suht' samanlainen kuin tästä Jyväbroilerin rubista. 
---

Leikkele fileet n. puolen sentin paksuisiksi suikaleiksi. Viipaloi muutkin kasvikset ja raasta valkosipuli, kukkakaalin jätin vähän ronskimmiksi palasiksi jotta ne eivät kypsy liian pehmeiksi. 

Keitä pasta hyvin suolatussa väljässä vedessä. 
Jos käytät ylläolevaa pastaa,  se on vähän jykevämpää spaghettia ja niin sillä on myös aavistuksen pidempi keittoaika kuin tavallisella spaghetilla. Keitin 11 minuuttia saadakseni al dente purutuntuman. 

Kuumenna pannu ja paista kanafileet lähes kypsiksi pienessä määrässä öljyä. Lisää kukkakaali ja sipulit ja paista kypsäksi. 

Lisää avokadoviipaleet ja pinaattinapit loppuvaiheessa, purista pannuun sitruunamehu ja lisää myös pastan keitinvesi. Anna keittyä hetki kokoon ja lisää spaghetti sitten pannuun. 

Sekoittamalla pasta kastikkeeseen pannussa,
saa siitä kaksin verroin maukkaampaa

Pyörittele spaghettia pannussa kunnes hieman paksuuntunut neste tarttuu spaghetin pintaan. Tarkista maku. Itse en kaivannut ylimääräistä suolaa, enkä muuten juustoakaan, vaikka muutama parmesaanilastu siihen sopisikin. Annostele lautaselle. 

Nauti!

Kommentit

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Social Media Buttons

Yhteydenottolomake

Mitä odottaa e-kirjalta

Kotigourmeeta VHH-reseptit e-kirja - kooste.

Jos seuraat minua sosiaalisessa mediassa, saatoit jo tietää e-kirjaprojektistan…

MEDIAKORTTI

Kotigourmeeta Media Kit by Hanna Visca