Grotesk Helsinki - kristallihääpäivää juhlistamassa

lokak. 30, 2018 0 comments

Lauantaina juhlistimme 15-vuotista taivaltamme avioparina lähtemällä ystäväpariskunnan kanssa syömään hyvin. 



Päädyin varaamaan pöydän Groteskista luettuani hyviä arvosteluja Trip advisorista. Kyselin myös vinkkejä fb-yhteisössä ja Grotesk mainittiin sielläkin varteenotettavana. Itseasiassa tarkoituksemme oli käydä paikassa jo viime uutenavuotena mutta olin niin myöhässä ettei varauksia otettu enää vastaan. Nyt olin aikaisessa ja varasin pöydän jo alkukuusta. Tämän illan ajaksi päätin myös poiketa ruokavaliostani johon ei normaalisti kuulu punainen liha. 

Luimme tahoillamme ruokalistoja koko tämän kolmen viikon odottelun ajan ja löysin myös muutaman blogiarvostelun, ja niiden perusteella päätin että söisin Petite tenderin. Mieli kuitenkin lopulta muuttui ihan viimemetreillä. Ei ehkä olisi pitänyt...

Ravintolan sisustus oli miellyttävä ja korkeat kyntteliköt toivat luksuksen tuntua.

Kattaus oli hyvä, tosin toinen pöydistämme keikkui ikävästi. Ravintolassa oli runsaasti ihmisiä ja tarjoilijoilla kova kiire. Miesväellä tuli vähän tupinaa odottelusta, mutta hyvää kannattaa odottaa...sanotaan. 

Emme ensin huomanneet ravintolan puolen wc:itä ja suunnistimme siis baarin puolelle. WC:t olivat siivottomassa kunnossa. Paperia pitkin poikin lattioita ja roskikset täynnä. Löydettyämme myöhemmin ravintolapuolen wc:t, olivat ne siistimmät, mutta aika nuhjuiset yleisilmeeltään. Tämän tason ravintolan odottaisi päivittävän myös wc:t noudattamaan samaa standardia. 

Mutta sitten ruokaan:

Päätimme luoda jaettavan napostelupöydän snackseistä, ja jätimme itse starterit kokonaan pois. Naposteluannokset koostuivat seuraavista:

Pikkelöityä melonia ja porsaanniskaa ohuena leikkeleenä
Marinoituja oliiveja ja latva-artisokkaa
Itsetehtyä fetaa ja karviaista
Savustettua Black Angus-makkaraa ja palsternakkaa



Kaikki olivat superhyviä. Itselle jäi päällimmäisenä mieleen palsternakka'mousse'. Ukkeli taas ei siitä välittänyt. Miesväki ihastui black angus-makkaraan, ja olihan se kyllä ihan taivaallista sekin. Latva-artisokka oli myös minulle positiivinen yllätys, sillä sekin oli ihan sairaan hyvää vaikka viimeinen kokemus kyseisen kasviksen kanssa oli 'hyi-yök-en syö' varmaan kymmenisen vuotta sitten, jonka jälkeen en ole edes yrittänyt sitä syödä. 

Olen siis menneen viikon aikana oppinut syömään SEKÄ maa- että latva-artisokkaa! Hip Hei ja hurraa!

Viinivalintamme oli Barone Ricasoli Rocca Guicciarda Riserva 2015. 
Nappivalinta! Todella hyvä viini. 

Tätä viiniä ei netti-menussa muuten ollut, muutenkin viinivalikoima oli huomattavasti runsaampi kuin netissä mikä oli kiva yllätys. Netissä mainostettu 'lisäämme 20€ viinin hintoihin' ei kuitenkaan minun ynnäystaktiikalla pidä paikkaansa. Kävin nimittäin tämän viinin lisäksi muutaman muunkin listalla olevan viinin hinnat tarkistamassa. Mm. eräs menussa oleva rose-viini maksaa Alkossa 16€, sen hinta ravintolassa oli 47€. Tämä meidän nauttimamme ihanuus on Alkossa 24,50€, Groteskissa hinta oli yli 60€. Mutta, koska ilta oli tärkeä, pantiin se villaisella. Löysinpähän ainakin uuden lemppariviinin. 



Pääruuaksi päädyimme lopulta kaikki ottamaan Raakakypsytettyä päivän Premium Cutia, sillä päivän koot oli sen verran suuria että se sopi loistavasti jaettavaksi. Premium cut maksaa 16€/100g. Otimme 900g:n kimpaleen josta tarjoilijan mukaan luu painoi n.100g. Tämäkään ei kyllä ihan pitänyt paikkaansa. Luu oli valtava, veikkaisin lähempänä 200g. Liha oli todella hyvää, keskimmäiset viipaleet tosin aavistuksen liian raakoja poikien makuun. 



Loppujen lopuksi ei tästä 900g:sta jäänyt kovin ruhtinaallisesti syötävää neljälle. Ensi kerralla ottaisin kyllä sen Petite tenderin, silloin saisi lautaselle sen 180g lihaa (kaiken järjen mukaan). 

Kaikkiin pihveihin kuuluu lisukkeeksi paahdetut rosmariiniperunat, grillattua broccoliinia, hasselpähkinä-vinaigrette ja Bearnaisekastike. 


Lisukkeet tuli myös jaettavissa kulhoissa. Lisukkeet olivat niiiiiiin hyviä, muttei kovin lämpimiä. Kaikki maut kuitenkin täydensivät toisiaan täydellisesti. Kastiketta oli kyllä niukasti neljälle hengelle ja sekin oli vähän kylmää. Myös broccoliineja oli säästelty. Itseasiassa lisukekulhomme olivat saman kokoisia kuin viereisen pöydän pariskunnalla, ja meitä oli kuitenkin neljä...


Kaiken kaikkiaan antaisin kokemukselle kolme ja puoli tähteä viidestä.

Hintaa neljälle hengelle tästä vierailusta tuli 264€, tässä siis mukana 4 snacksia, 900g prime cutia, pullo viiniä, 2 olutta ja 2 siideriä. Jokainen voi itse päättää, oliko kuvan liha-annos 144€:n arvoinen... 

Grotesk jäi silti toiseksi muutaman vuoden takaiselle visiitillemme Stefan's Steak Houseen Rukalla. Se jäi mieleen täydellisenä kokonaisuutena. 

Kiitos Heidi ja Kari mukavasta illasta, ja upeista kristalliviinilaseista <3 font="" otetaampas="" pian="" uusiksi="">


Kommentit

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Social Media Buttons

Yhteydenottolomake

Mitä odottaa e-kirjalta

Kotigourmeeta VHH-reseptit e-kirja - kooste.

Jos seuraat minua sosiaalisessa mediassa, saatoit jo tietää e-kirjaprojektistan…

MEDIAKORTTI

Kotigourmeeta Media Kit by Hanna Visca