Broileria juustonaksukastikkeessa

helmik. 15, 2019 0 comments

Täh? Melkein kuulen sinun ihmettelevän kera kohonneiden kulmakarvojen...
No, ei tähän soossiin tule yhtään juustonaksua, mutta mausta tuli ensimmäisenä mieleen juustonaksut, joten se olkoon juuri tuunailemani soossin nimi. Mä niiiiin rakastan ketoruokavaliota, tää rasvataivas ei ole pelkästään sallittua, vaan ihan toivottua. Toki maitotuotteiden kanssa saa vähän varoa ettei hiilarit nouse liian korkeaksi, mutta tänään en ollut juuri hiilareita syönyt joten varmasti pysyttiin rajoissa.

Tämä ihanuus syntyi hetken mielijohteesta nähtyäni fb:ssa entisen koulukaverini Harrin jakaman kuvan niin herkullisen näköisistä uunissa muhineista kasslerpihveistä kermaisessa, juustoisessa, tulisessa taivaassa. -yhtäkkiä varsin tylsästä suunnitelmastani; 'uunikanaa ja parsakaalta' muuntautui herkkujen herkku.

Hänen reseptinsä menee takuulla kokeiluun sellaisenaankin, mutta nyt heräsi semmoiset himot että laukkasin heti jääkaapille katsomaan miten saisin jo valmiiksi uunissa oleville broilerin nuijille jotain samansuuntaista soossia, ilman habanero-tabascoa ja emmentalia.

Jääkaapista löytyi mustaa Koskenlaskijaa, aurajuustoa, parmesaania ja kuohukermaa. Maustekaapista kaivoin kuivattuja birds eye chilejä... ja siitä se sitten lähti. 


Broileria juustonaksukastikkeessa


  • broilerin nuijia
  • pussillinen vihreitä papuja
  • kourallinen ruusukaaleja
  • puolikas parsakaali
  • mausteet maun mukaan-laitoin broilereihin suolaa, sipuli- ja valkosipulijauhetta
  • oliiviöljyä
Hiero nuijiin mausteet ja laita uunivuokaan. Lorauta päälle oliiviöljyä. Uuni 200 asteeseen ja nuijat uuniin. 40 minuutin päästä nosta vuoka uunista ja ota talteen kanoista irronnutta nestettä kastiketta varten. Lisää kasvikset uunivuokaan ja laita takaisin uuniin 15 minuutiksi. 


Kastike:
  • 5rkl nuijista irronnutta rasvaa
  • 1/2tl chililastuja
  • 2dl kermaa
  • puolikas musta koskenlaskijapaketti
  • puolikas aurajuusto
  • 1rkl raastettua parmesaania
  • savupaprikajauhetta maun mukaan
Kaada kanoista ottamasi neste kattilaan ja laita keskilämmölle. Lisää chililastut ja savupaprikajauhe, ja anna kuplia hetki. Kaada kattilaan sitten kerma ja odota kunnes se kuumenee kunnolla. Lisää koskenlaskija palasina ja sekoita kunnes ne sulaa. Lisää sitten muut juustot ja jälleen sekoittele kunnes ne sulaa ja kastikkeesta tulee tasaista. Maista. Juustonaksu? Eikö maistukkin??

Ota vuoka taas uunista ja kaada kastike nuijien ja kasvisten päälle. Laita takaisin uuniin, nosta lämpöä 225 asteeseen ja anna olla uunissa kunnes kastikkeen pinta saa vähän ruskeaa väriä pintaan. Nauti sellaisenaan. Tämä herkku ei kaipaa höttöhiilareita lisukkeeksi! 


Kommentit

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Social Media Buttons

Yhteydenottolomake

Mitä odottaa e-kirjalta

Kotigourmeeta VHH-reseptit e-kirja - kooste.

Jos seuraat minua sosiaalisessa mediassa, saatoit jo tietää e-kirjaprojektistan…

MEDIAKORTTI

Kotigourmeeta Media Kit by Hanna Visca