Rapsakat leivitetyt muikut ovat oikea perinneruoka meillä Suomessa, mutta muikkuja voi valmistaa ilman leivitystäkin. Perinteisiä muikkuja en ole syönyt aikoihin jätettyäni gluteenin pois, mutta valehtelisin jos väittäisin ettei niitä tekisi mieli vaikkapa torilla. Jotenkin miellän ne perinteiset muikut kesäruuaksi, ja juurikin ns. toriruuaksi, joten ei niitä ole tullut tehtyä kotonakaan, vaikka varmasti niistä saisi herkkua esimerkiksi mantelijauhoihin leivitettynä...
Viime viikolla iski kuitenkin himo muikkuihin, joten kiskaisin repun selkään ja marssin kalatiskille.
Kotona pistin googlen laulamaan ja löysin reseptin Soppa365:sta sitruunavoissa paistetuille muikuille jota käytin pohjana.
MUIKKUTACOT KETOTYYLIIN
- 200g muikkuja
- 1/2 sitruuna
- muutama rouhaisu merisuolaa myllystä
- 1 iso sipuli kuutioituna
- 1 valkosipulin kynsi raastettuna
- 25g voita
- 1/2rkl rosmariinia
- ripaus chiliä
- 2rkl vettä
- Rapeaa jääsalaattia
- punaista paprikaa
Katkaise muikuilta päät ja poista sisälmykset. Minulla oli valmiiksi puhdistettuja, paitsi joukkoon oli eksynyt yksi kokonainen minkä "jouduin" itse puhdistamaan. Taputtele muikut talouspaperilla ja suolaa merisuolalla.
Pese sitruuna hyvin ja raasta puolikkaasta kuori ja purista mehu.
Kuullota sipulit voissa noin viiden minuutin ajan. Lisää muikut, chili sekä rosmariini ja paista välillä käännellen kunnes muikut saavat ruskeaa pintaan ja ovat kypsiä.
Lisää pannuun sitten sitruunan mehu ja raastettu kuori sekä vesi. Anna kastikkeen kiehahtaa ja hieman sakeutua.
HOX! Jos et ole ketoilija, voit lisätä kastikkeeseen myös vähän hunajaa.
Tarjoile muikut salaattipedillä ohuiden paprikasiivujen kera. On muuten herkkua.
---------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentit
Lähetä kommentti