Meillä on ollut varsin kanainen viikko. Tehtyäni varsin onnistuneesti Kievin kanaa muhkeista rintafileistä, päätin nostaa vaihdetta ja tehdä heti seuraavana päivänä astetta vaikeamman ruuan.
No, ei Cordon Bleu teoriassa ole lainkaan vaikeaa, mutta kyllä minulla rullaaminen tuotti vaikeuksia, vaikka leikkasin jokaisen rintapalan kahdeksi fileeksi, ja nuijinkin ne (muusinuijalla, siis mulla ei oo pihvinuijaa).
Haloo, sponsorit!!
Tällä ohjeella tulee 4 rullaa.
Ketoilijan Kana Cordon Bleu
- 2 kanan rintaa
- 4 siivua jotain hyvää kinkkua, meillä oli saunapalvia
- juustoa siivuina, maybe 4-6 siivua... (Joku voimakkaampi juusto, esim Emmental tuo mahtavasti makua, itselläni oli nyt tylsää kermajuustoa)
- suolaa
- voita paistamiseen
Kuorrutus
- 100g mantelijauhoja
- 3rkl sesaminsiemeniä (ei pakollinen, tarvit enemmän mantelijauhoja jos jätät siemenet pois)
- suolaa
- valkosipulijauhetta
- sipulijauhetta
- paprikajauhetta
- 2 kananmunaa
Leikkaa rintapalat pitkittäin kahdeksi ohueksi fileeksi. Nuiji ne kelmun alla ohuiksi (n. 6-8mm).
Laita jokaisen fileen päälle ensin juustosiivu, sitten kinkkusiivut, ja jos fileesi on oikein ohuita, voit lisätä vielä toisetkin siivut juustoa.
Rullaa fileet sitten tiukiksi rulliksi, ripottele pintaan suolaa ja kääri tiukasti kelmuun. Laita fileet jääkaappiin noin tunniksi.
Vatkaa munat sekaisin kulhossa.
Sekoita sitten kuorrutteen ainekset.
Ota fileet jääkaapista. Dippaa ne ensin jauhoissa, sitten munassa, ja sitten vielä kerran jauhoissa. Näin niistä tulee vielä paljon rapsakammat kuin jos mentäisiin vain muna→jauhot-systeemillä.
Paista fileisiin nopeasti kuumassa pannussa, jossa on runsaasti voita, rapsakka pinta ja laita sitten uuniin 220 asteeseen. Aika riippuu oikeastaan fileiden paksuudesta. Itselläni ne jäivät nuijimisesta huolimatta vähän paksuiksi, joten paistoin noin 35 minuuttia.
Tarjoilin Ketoilijan kana Cordon Bleu pannussa paistettujen kasvisten kanssa. Tekaisin myös nopean kastikkeen lisäämällä ½dl luulientä pannuun missä paistoin fileitä, sekä 2rkl creme fraichea.
Superhyvää!
Cordon Bleun VOISI valmistaa myös samalla tekniikalla kuin Kievin, eli laittamalla kinkun ja juuston fileen reunaan leikattuun "taskuun", ja aionkin testata sitä seuraavalla kerralla.
Tällä menetelmällä, fileiden ollessa aavistuksen liian paksuja, muutama rullista aukesi uunissa.
Namnamnam!!!
Tsekkaa muita kanareseptejäni täältä:
Kommentit
Lähetä kommentti