Mitä tehdä Helsingissä lasten kanssa - Vol I

heinä 16, 2019 0 comments
Viime viikolla sain vieraita kaukaa pohjoisesta, Oulun kaupungista. Siskokulta ja 8-vuotias kummityttöni tuli kylään, ja itsellenikin osui muutama vapaapäivä heidän visiittinsä ajaksi. 
Päätettiin tehdä niin, että he käyvät läpi pakolliset Linnanmäet ja Heurekat työpäivinäni, ja tehdään sitten jotain erilaista vapaillani. 

Perjantaina oli siis museopäivä. 

Helsingissä on useita museoita, joista monet soveltuvat myös lapsille. Kummityttöni oli jo reilustu ennen lomaa kertonut että haluaa ehdottomasti nähdä Helene Schjerfbeckin 'Toipilas' teoksen, josta oli koulussa ollut mainintaa. Koska teos sijaitsee Ateneumissa, oli se siis kohteenamme. 

Päätimme ostaa yhteisliput, joilla pääsi edullisemmin sekä Ateneumiin että Kiasmaan. Lippu on voimassa 48 tunnin ajan, joten halutessaan voi mennä museoihin eri päivinä. 
Yhteislippu maksaa 27€, mutta opiskelijat, eläkeläiset, työttömät, opettajat ja varusmiehet/naiset pääsevät sisään edullisemmin, ja alle 18-vuotiaat ilmaiseksi. Kannattaa myös tarkistaa ilmaispäivät jolloin museoihin pääsee maksutta.


ATENEUM


Ateneum keskittyy suurelta osin Suomalaiseen taiteeseen 1700- luvulta 1950-luvulle, mutta sieltä löytyy myös kokoelma kansainvälistä taidetta mm. Van Goghilta ja Paul Gauguinilta.

Itse nautin eritoten Gallen-Kallelan ja Von Wrightin taiteesta, sillä tunnistin klassikot joita on käsitelty kouluajoillakin. En ollut koskaan nähnyt 'livenä' Taistelevat metsot-teosta enkä Lemminkäisen äitiä, puhumattakaan Poika ja varis-maalauksesta, joten niiden näkeminen oli ihan oikeasti hieno hetki. 


Kierroksen tultua päätökseen, huomasin ettemme olleet nähneet lainkaan 'Toipilas' teosta, vaikka muutaman muun Schjerfbeckin teoksen näimmekin, ja suunnittelin jo uutta kierrosta mutta päätin kuitenkin kysäistä mistä sitä kannattaisi etsiä... 

Ja arvatkaa mitä? 

Vika ei ollutkaan meidän silmissä, sillä teos oli Lontoossa, Royal Academy of Arts-taidegalleriassa missä on alkamassa Helene Schjerfbeckin näyttely 25.7.19😞 
Just my luck. Mutta minkäs teet. 
Päätimme valita museokaupasta postikortit teoksesta. Yhteislipuilla sai nimittäin valita yhden maksuttoman postikortin jomman kumman museon kaupasta. 

KIASMA

Kiasma oli lopulta lapsiystävällisempi. Taidekokoelmat olivat hauskoja ja värikkäitä, jopa interaktiivisia.

Iiu Susirajan 'Arjen sankarit' ja 'Kuivakka ilo' jäivät kyllä mieleen ja toivat hymyn huulille niin isoille kuin pienillekin. 


Pääsimme myös kaivamaan sisäiset taiteilijamme esiin ja piirtämään David Shirgleyn 'elävän mallin'. En ole kaksinen piirtäjä, mutta sekin oli mukavaa, vaikkakin mittasuhteet olivat allekirjoittaneella aavistuksen pielessä 😂


Ihana siskontyttöni piirsi ehkä koko salin parhaan kuvan! 




Viidennessä kerroksessa päästiin ihastelemaan Hrafnhildur Arnardóttir eli Shoplifterin 'Nervescape VIII' teosta joka on tehty hiuksista. Teosta sai koskea hellästi, ja niin me sitten teimme...




Museoiden välillä käytiin lounaalla Cafe Lasipalatsissa, missä sai reilulla kympillä muuten varsin maittavan lounaan. Museoiden jälkeen ihasteltiin Esplanadinpuistoa matkalla kauppatorille...




Torilta ostettiin sitten ne pakolliset mansikat ja juotiin kahvit. Helsinki aurinkoisena päivänä on vain niiiin kaunis! Onneksi meille osui jopa aurinkoisempi sää kuin säätiedotus oli luvannut. 




Joko sinä olet vieraillut Ateneumissa ja Kiasmassa? Vai olenko ainoa laiskimus joka on turistina paikassa johon pääsee vartissa junalla kotoa? 😂😂😂

Seuraavassa postauksessa hypätään vesibussiin ja lähdetään Mustasaareen. 
Tulossa pian!

Kommentit

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Social Media Buttons

Yhteydenottolomake

Mitä odottaa e-kirjalta

Kotigourmeeta VHH-reseptit e-kirja - kooste.

Jos seuraat minua sosiaalisessa mediassa, saatoit jo tietää e-kirjaprojektistan…