Mitä hyvinvointi sinulle tarkoittaa? Pohdintaa hyvinvoinnista ja ihana Bodyshop -tuotearvonta

| on
23.1.20
pssst. Tämä ei ole kaupallinen yhteistyö

Kuva: Canva.com


edit: ARVONTA ON PÄÄTTYNYT.
Random.org arpoi voittajan blogin puolelta. 
Paljon onnea TEIJA! 


Tänään kysyn elämän suuria kysymyksiä just sulta, ja yritän heittäytyä syvälliseksi myös itse, ja pohtia mitkä asiat tässä elämässä saa mut voimaan hyvin. Ja ehkä raapaista pintaa asioista ja tavoista jotka saavat minut voimaan huonommin.

Kirjoituksen lopusta löydät arvontaohjeet ihanan Body Shop-tuotepaketin arvontaan jonka arvo on 36,90€.

Niin...


Hyvinvointi... 


Se huutaa lehtien kirkuvina otsikoina, verkkokursseissa, kuntosalien mainoksissa joissa pyykkilautavatsainen terveyden perikuva katsoo sinua kutsuvasti, mutta samalla pelottaa sinut pois 'koska siellä saleilla on vain tuollaisia pyykkilautavatsoja'

Siellä ne katsovat sinun röllykkävatsaasi pitkin nenänvartta ja pahimmassa tapauksessa postaavat kuvan hassuista jumppavaatteistasi someen jotta koko valtakunta saa nauraa tuhoon tuomitulle yrityksellesi pudottaa vähän painoa. 

Hyvinvointi on joogatunteja ja mindfullnessia; sun pitää istua metsässä ja tuntea se villi luonto ja huutaa 'OMMMM' kaukaisuuteen, halata puita ja rakastaa joka ikistä rasvamakkaraasi ja maksaläiskääsi. 


Vai onko?Kuva canva.com

Monelle kuntosalille lähteminen tuottaa ahdistusta ja pelkoa, ja lähes poikkeuksetta aivan turhaan. Kuntosalit ovat täynnä meitä tavallisia röllykkävatsaisia kadun tallaajia, mutta myös niitä pyykkilautavatsaisia sportti-ihmisiä. Turhaa pelkoa on kuitenkin että heillä olisi aikaa tai halua tuijotella mitä muut tekevät. (toki poikkeus aina vahvistaa säännön, mutta tällaisen käytöksen paljastuttua, tulee niille poikkeuksille fudut aika pian). Monet noista sportti-ihmisistä on myös niitä entisiä röllykkävatsoja. Eivät he syntyneet muskeleineen. Monet heistä myös tietää miten vaikeaa on pitää pintansa ja jatkaa silloinkin kun mitään ei näytä tapahtuvan. 

Mutta kuntosali on vain yksi niin monesta asiasta mikä saa sinut EHKÄ voimaan paremmin. Ympärillämme on paljon muitakin asioita jotka parantaa hyvinvointia.

Itse en ole sali-ihmisiä. Toki, aina kun olen saliharjoittelun aloittanut, olen nauttinut siitä, ja treenannut innolla, siihen saakka kun vastaan on tullut flunssa, loma tai joku muu joka katkaisee hyvin alkaneen elämäntavan. Siihen ei vaan pääse enää takaisin. 

Monien yritysten jälkeen luovutin salihommat, ja aloin jumpata kotona. Kävin läpi 'Uuden elämän alku'-verkkokurssin josta tykkäsin, ja jota toteutin... flunssaan saakka, enkä taaskaan saanut siitä enää kiinni. 

Tilasimme juoksumaton, jolla juoksin parisenkymmentä kertaa, flunssaan saakka, jonka jälkeen matto toimi pyykkitelineenä vuoden, ja möimme sen lopulta pois. 


Kuva omista Instagram-arkistoista

Aloitin porrastreenin, ja kävin pari kertaa viikossa tamppaamassa Malminkartanon portaita yhden kevät-kesä-kauden, kunnes tuli joku... flunssa? joka katkaisi innon ja portaat jäivät muiden tampattavaksi. Kokeilin seuraavana kesänä uudelleen... kävin kahdesti koko kesänä.

Löysin myös Leppävaaran maauimalan, missä kävin uimassa parina kesänä muutaman viikon, kunnes sateet tulivat... 

Sitten löysin Britney Spearsin kotijumpat hänen instagram-sivuiltaan, ja, kuka nyt EI haluaisi näyttää Britney Spearsiltä? Treenasin siis niitä muutaman viikon, kunnes taas tuli joku stoppi, ja se kaikki loppui siihen. 

Eikä nämä mun yritykset siihen loppuneet... 

Juoksin ihan maastossakin välillä ja käytin hyväkseni asuinalueeni lenkkipolkujen varrelta löytyviä laitteita, kunnes tuli sadekelit, ja ne jäivät 😂

Ei ole hyvinvointia helpoksi tehty... 


Kuva Canva.com

Yksi iso sudenkuoppa oikeastaan yhdisti noita kaikkia yrityksiä; nimittäin ravinto. Olen vuosia kiinnittänyt huomiota eri asioihin ruokavaliossani, milloin se oli gluteenittomuus, lihattomuus, maidottomuus... mutta nekin olivat pätkittäisiä. Kun ukkeli ehdotti kiinalaista ravintolaa, en miettinyt kahdesti. 

Hulluinta oli että palkitsin itseäni jokaisen porrastreenin jälkeen mustikkasiiderillä 😬. Ja käveltyäni vajaan kolmen kilometrin matkan töihin, palkitsin itseni lakritsitötteröllä. Sain katkaistua siiderikierteen löydettyäni BonAquan mustikka-hunaja-makuveden (jossa myös aika runsaasti sokeria, muttei sentään yhtä paljon kuin siiderissä). Tötterökierteen katkaisin menemällä jatkossa töihin bussilla. 

Mitä mä olen oppinut näiden vuosien aikana, oli siis se, että väärällä ravinnolla, mikä piti myös yllä tulehdustilaa kehossa, ei minulla ollut energiaa ottaa itseä niskasta kiinni. Sairastin flunssia 3-4 kertaa vuodessa, ja loput ajasta toivuin niistä. Eihän toipilaana voinut urheilla...

Olen nyt vuoden noudattanut ketogeenista ruokavaliota, mitä ennen noudatin AIP:tä, ja tänä vuonna olisi tarkoitus yhdistää noista ne parhaat puolet, pysyen ketoosissa, mutta eliminoiden taas niitä tulehdusta ylläpitäviä ruoka-aineita, ainakin joksikin aikaa (maitotuotteet, tomaatti, punainen liha jne...)

En ole koskaan voinut näin hyvin. Minulla ei ole ollut flunssaa reilusti yli vuoteen. Viimeinen oli loppusyksystä 2018. Minulla on energiaa jaksaa koko työpäivä (tosin joulun ajan pitkät päivät meinasi tuoda pientä uupumusta, minkä huomasin ajoissa ja avasin suuni, ja pyysin lepoa).


Kuva omista instagram-arkistoista

Olen löytänyt uudelleen kirjat, ja pitkät lenkit koirani kanssa, sekä, niin kliseiseltä kuin se kuullostaakin; yhteyden luontoon. Saatan seistä siellä metsässä ja tuijottaa pitkien honkien huminaa tuulessa, tai kuvata kaatuneita puita kun näen niissä erilaisia hahmoja, vain huomatakseni ettei ne kuvassa näytäkkään niin mageilta. Koska ne kuvat, ja ne hahmot tulee mun päästä. Ne on vaan mulle tarkoitettu, eikä niitä voi toistaa muille. 

Opin myös että vastuu mun hyvinvoinnista on vain mulla. En voi sysätä sitä lääkärille, jumppaohjaajalle tai ravintolisille. Mikään niistä ei tuo sitä yksin. Ja osana hyvinvointia täytyy myös olla itsestä huolehtiminen. Kun voimat on loppu, voi jäädä kynnet leikkaamatta, tukka harjaamatta ja tuloksena on hompsuinen olo joka ei juuri tuo hymyä huulille kun peiliin katsoo.

Elämäntapojen muutos on lähdettävä itsestä; toinen klisee mutta täyttä totta.
Hyvinvoinnin edellytys on irrottautua omista tekosyistä MIKSI jotain ei voi tehdä, vaikka tietäisi että se olisi hyväksi. Ja eliminoida ne esteet.

Lääkkeet eivät tuo hyvinvointia. Ne voivat olla välttämättömiä tietyissä sairauksissa, mutta ne yksin eivät tervehdytä. Kuvittele itsesi seisomaan trapetsilla; Väärä ravinto kallistaa sinua vasemmalle, ja lääkkeillä saat taas ojennettua itseäsi toiseen suuntaan, kunnes taas kallistut toiseen suuntaan. Elämä on vaappumista puolelta toiselle. 

Itselläni kilpirauhaslääkkeet tulevat olemaan osana elämääni hautaan saakka. Joillekin ketogeeninen ruokavalio on tuonut myös kilpirauhasongelmiin avun, mutta minun ongelmani ehtivät niin pitkälle ennen diagnoosia, että kilpparini lähes tuhoutui. Siitä ei enää lääkkeittä toivuta. Se onkin ainoa pitkäaikaislääkitys mitä enää käytän. 


Kuva omista arkistoista
Kun puhun ruokavaliosta, en halua vaahdota Ketogeenisesta sen kummemmin, mutta itse en edes huomannut oireita joita viljat ja sokerit minulle aiheuttivat, ennen kuin jätin ne pois. Näitä olivat mm.
 • migreeni
 • turvotus
 • keskivartalolihavuus
 • ylensyönti
 • väsymys
 • psoriasis
Näistä kaikkiin sain avun muuttamalla ruokailutottumukset. Ja TÄMÄ on sitä hyvinvointia! Liikuntaa voisi vielä lisätä, mutta en ota siitä stressiä. Hulavanteilua aloittelin, mutta nyt olen siitäkin toipilaana, sillä sain siitä valtavat ruhjeet ja mustelmat 😂

                                                                                                                                           

Mutta sitten arvontaan!

Kerroinkin aiemmassa postauksessa kassillisesta Body Shop-tuotteita, jotka päätyivät kummallisten tapahtumien seurauksena minulle. Sain lopulta selville niiden oikean omistajan joka löytyi Englannista, mutta arvatkaas olinko äimänkäkenä, kun hän ilmoitti että he (hän ja Body Shop UK) ovat päättäneet että saan pitää ne.

No, nyt sulla on mahdollisuus päästä apajille, ja hemmottelemaan itseäsi tai läheistäsi tällä hemmottelupaketilla!
Paketti sisältää 
 • British Rose vartalo-jogurtin
 • Vanilla Delight kylpyporeen
 • pesukukan ja
 • Japanese Cherry Blossom Strawberry kiss tuoksun
Paketin arvo Suomen Body Shopissa 36,90€

NÄIN OSALLISTUT!

Vastaa kommenteissa kysymykseen: 

Mitä hyvinvointi sinulle tarkoittaa? 


Arvonta päättyy 31.1.2020 klo 23.59
Tämän jälkeen tulevat kommentit eivät osallistu arvontaan. Palkinto arvotaan seuraavan viikon aikana, ja voittajalle ilmoitan sähköpostitse. Jos voittajaan ei saada yhteyttä viikon sisällä arvonnasta, arvon palkinnon uudelleen. 
Muista siis jättää toimiva sähköpostiosoite! 

Bodyshop ei ole osallisena arvontaan. Tuotteet saatu. Postitan VAIN Suomeen!

Paljon onnea arvontaan!!! 
34 kommenttia on "Mitä hyvinvointi sinulle tarkoittaa? Pohdintaa hyvinvoinnista ja ihana Bodyshop -tuotearvonta"
 1. Hyvinvointi on minulle läheisiä ihmisiä, heidän sekä omaa terveyttä ja onnea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin näin! Aina toivoo läheisilleen parasta ja heidän onni lisää myös omaa hyvinvointia. Laitathan vielä sähköpostiosoitteen jotta saan sinut kiinni jos arpaonni osuu sinuun 😊

   Poista
 2. Terveyttä ja työtä ja vapaaaikaa perheen kanssa. Salli.moilanen35@gmail.com

  VastaaPoista
 3. Kohtuullista elämää, omaa ja läheisten hyvinvointia. Luottamusta elämään.
  Postin.tuomaa@gmail.com

  VastaaPoista
 4. Hyvinvointi on minulle sitä, että huolehdin kuntoilustani ja ravinnostani.
  aiholapp at lailanet.fi

  VastaaPoista
 5. Hyvinvointi on kaukainen haave.. Vuosia jo kärsinyt uupumuksesta ja kivuista.. Hyvä hetki on hetki rakkaiden kanssa! sefedinikati@gmail.com

  VastaaPoista
 6. Hyvinvointi tarkoittaa mulle kokonaisvaltaisesti parempaa oloa, vähemmän väsymystä ja pidempää pinnaa. Ketogeenisellä toukokuusta alkaen. 😄

  VastaaPoista
 7. Hyvinvointi koostuu monesta elämän eri osaalueista. Se on ravinnon, liikunnan ja unen yhteen sovittamista sopivassa suhteessa.
  Fb seurannassa.
  hamalainentmatgmail.com

  VastaaPoista
 8. Terveyttä, ystäviä ja sen verran hyvää taloudellista tilannetta ettei koko ajan tarvi stressata riittävätkö rahat.
  mannanpostiatluukkupistecom

  VastaaPoista
 9. Hyvinvointi koostuu toimivista ihmissuhteista, terveydestä ja balanssissa olevasta taloudesta.
  nelliina(@)yahoo.com

  VastaaPoista
 10. Hyvinvointi tarkoittaa itselle mm. terveyttä, hyvää oloa ja itsensä kokonaosvaltaista hyväksymistä ❤
  Insta onkin jo seurannassa ja nyt etsimään sun facebook-tiliä ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsensä hyväksyminen on niin tärkeää hyvinvoinnin kannalta. Hei tuossa tekstissä on linkki fb-sivuille jos et vielä löytänyt :) Laitathan myös sähköpostiosoitteesi, jotta saan sut kiinni, jos arpaonni osuu kohdallesi!

   Poista
 11. Hyvinvointi on minulle mielen ja ruumiin tasapainoista tilaa, että useammin on hyvä olla kuin paha olla. Ravinto on mulle lääkettä ja avain kokonaisvaltaseen hyvinvointiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kyllä. Tasapainon on pysyttävä, ja ravinnolla on siinä suuri osa :) Laitathan myös sähköpostiosoitteen jotta saan sinut kiinni jos arpaonni osuu kohdallesi :)

   Poista
 12. Päätin vuoden alussa panostaa omaan hyvinvointiini aikaisempaa enemmän. Käytännössä se tarkoittaa enemmän unta, vähemmän töitä ja stressiä, panostamista ruokavalioon ja enemmän aikaa itselle! Pitäisi siis opetella ensisijaisesti huolehtimaan omasta hyvinvoinnista ennenkuin voi huolehtia muista. :D

  Seuraajana myös Instagramissa.

  xevex82(at)gmail.com

  VastaaPoista
 13. Hyvinvointi on juuri sitä tasapainoa. Mielen ja ruumiin saumatonta yhteistoimintaa. Helposti hyvinvoinnista unohtuu se oman pään terveys, se on se kaikista tärkein. Itsestä pitää pitää huolta,mutta välillä huolenpito on keppiä ja porkkanaa ja välillä taas löysäämistä ja irtipäästämistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin sanottu. On hyvä pitää balanssi kaikessa. Annathan myös sähköpostiosoitteesi jotta voin olla yhteydessä jos arpaonni osuu kohdallesi. Ihanaa päivää!

   Poista
 14. Hyvää oloa ja sitä, että tykkää arjesta. :)
  Sarakuk@outlook.com

  VastaaPoista
 15. Hyvinvointi tarkoittaa naurua ja iloa, tarpeeksi vapaa-aikaa sekä ravitsevaa ruokaa :)

  Eve_95@windowslive.com

  VastaaPoista
 16. Terveyttä, laadukasta ruokaa, riittävää liikuntaa, läheisiä ja ystäviä❤Mukana 3:lla, maicunblogi@gmail.com

  VastaaPoista
 17. Terveyttä, hyvää oloa ja tyytyväisyyttä itseään kohti. Sitä tavoitellessa! ninavuolio@windowslive.com

  VastaaPoista
 18. Tällä hetkellä hyvinvointi tarkoittaa minulle lähinnä hyviä yöunia, viime aikoina on nimittäin yöt olleet melkoista valvomista :(

  hippohiiri@gmail.com

  VastaaPoista
 19. Hyvää oloa ja terveyttä :) Seuraan myös instassa.
  minna1995(at)gmail.com

  VastaaPoista
 20. Hyvinvointi tarkoittaa itselleni ennen kaikkea terveyttä ja energiaa arjessa. Siihen vaikuttavat monet tekijät kuten ihmissuhteet, ravinto, uni, lemmikit yms. :)
  inkkarih@hotmail.com

  VastaaPoista
 21. Hyvinvointi tarkoittaa minulle fyysistä terveyttä, riittävää lepoa ja hyvää ruokaa, sekä toki psyykkistä hyvinvointia. Hyvin moninainen juttu siis :) hillevi.joutjarvi@hotmail.com

  VastaaPoista
 22. Hyvinvointi meinaa tasapainoista, levännyttä oloa, terveellistä syömistä ja sellaista liikuntaa, joka tuo hyvän olon. Ja tietysti sosiaaliset suhteet lisäksi. :) saraana.makela(at)gmail.com

  VastaaPoista
 23. Hyvinvointi on minulle kokonaisuutta terveyden, rentoutumisen ja työn kanssa tasapainoilua ja koetan huolehtia kaikesta niin hyvin kuin mahdollista mutta aina löytyy parannettavaa. Koetan olla armollinen itselleni.
  henna.holappa1@luukku.com

  VastaaPoista
 24. Hyvinvointi tarkoittaa minulle itsestä huolehtimista, arjen tasapainoa ja terveyttä ��

  Mariana@meiliboxi.fi

  VastaaPoista
 25. Omaa ja läheisten terveyttä ja onnellisuutta, monipuolinen mutta tasapainoinen elämä.
  -minttu47-
  minttu47@gmail.com

  VastaaPoista
 26. Hyvinvointi on mulle pitkiä yöunia, ravintoa ja rauhallista ulkoilua! saara.sumu@luukku.com

  VastaaPoista
 27. Että kaikki on riittävän hyvin perheellä, ystävillä, minulla jne. Sopivasti ravintoa, liikuntaa, unta, mielekästä tekemistä. Sopivassa suhteessa sosiaalista elämää ja omaa aikaa.
  Hiisukas (hiisukas(at)gmail.com)

  VastaaPoista
 28. Hyvinvointi tarkoittaa tasapainoa: hyvää ruokaa, unta ja liikuntaa, mutta myös hemmottelua ja läheisiä ihmisiä.

  -saya

  sayav (at) hotmail.fi

  VastaaPoista
 29. Hyvinvointi merkitsee mulle tasapainoista ja tyytyväistä elämää. Sitä, että itsellä ja läheisillä on asiat suurimmaksi osaksi hyvin, jolloin jaksaa myös pitää omasta terveydestään huolen. Sitä, että on selkeät rutiinit arjessa, mutta samalla sopivasti spontaaneja irtiottoja ja uuden kokeilua. Näillä pääsee jo pitkälle.
  Erika 3rikatms(at)gmail.com

  VastaaPoista

*