3 x Kuukauden kuva - Blogihaaste - Kesäkuu

heinäk. 1, 2023 0 comments


 Mikähän kärpänen minua puraisi kun jo kolmatta tekstiä pukkaa viikon sisään... 

Mutta hei, kesäkuu meni, ja kaikkea kivaa tapahtui kesäkuussa, vaikka muutamia Strömsöilyjäkin mukaan mahtui...

Lähdetään siis matkaan:

1. Arkikuva


Tätä se arkeni on, jokainen päivä. Ja mä niin nautin! Kun näkee tuloksen mikä siitä kovasta työstä tulee, sillä ei se ihan leppoisa harrastus ole pitää tämänkokoista kasvimaata. Kun saa pilkkoa lautaselle oman maan sipulit, persiljat, retiisit ja salaatit. En tiedä onko se mielen kepposia, mutta kaikki maistuu niin paljon paremmalta kuin kaupasta ostettuna. 

2. Kuukauden huippuhetki


Saanen esitellä; rakas uusi pieni (suuri) poikamme, Rotti. Rotti on taas vahinkolapsi, muttei kadulta. 
Ukkeli on pitkään halunnut Ciobanesc Mioritic -koiraa, ja olemme etsineet puhdasrotuista jo tovin. 

Ukkelille kerrottiin että lähikylässä on joku paimen-setä jolla on Ciobanesc Mioritic pentuja. Ukkeli lähti siis tutkimaan. Tottahan setällä oli, tämä yksi, EI puhdasrotuinen, toiselta puolelta hän on jotain Italianpaimenkoiraa, joko Bergamon-, tai Sardinianpaimenkoiraa, epäilemme. 

Hän istui 30 asteen helteessä ketjuun kytkettynä suorassa auringonpaisteessa, ruokanaan auringossa mädäntyneitä kalan sisälmyksiä. 

Setä meinasi ettei ole rahaa antaa muuta ruokaa, ja se oli varmasti tottakin. Hän halusi luopua pennusta, ja ukkeli nappasi sen mukaan. Rotti on siinä 5-6kk ikäinen, ja pudotti juuri kulmahampaansa. Rotti on lempeä ja leppoisa kaveri, KUN ruoka ei ole kuvioissa mukana. 

Kun ruoka ON kuvioissa mukana, Rotti muuttuu. Se ei kuule eikä näe mitään, ja osoittaa aggressiota voimakkaasti jos toiset koirat tulevat lähelle. Olenkin alkanut syöttää koirat erikseen, toiset sisällä, ja Rotti ulkona. Rotti myös omii tavaroita, keppejä, ja kaiken mitä nyt vain suussa voi kantaa, ja aggressoituu myös niistä. 

Rotti on varas. Se varastaa pöydiltä tupakat, sytkärit, kaiken, ja kasaa ne nätisti omaan pieneen piilopaikkaansa johon muilla ei ole asiaa. Me ihmiset saamme ottaa ne siltä pois, kuten ruokakupinkin, mutta koirat ei. 

Yritämme löytää Rotin kanssa parhaan kommunikointitavan, sillä hän oikeastaan tuntuu reagoivan pääosin vain vihellykseen. 

3. Ei mennyt niinkuin Strömsössä


Tomaattini, tomaattini, miksi minut hylkäsit! Tomaatit ovat sairaita, tomaattiruttoa epäilevät kaikki. Naapureilla sama tilanne, ja jopa ihan suurilla tomaatinviljelijöillä. 

Pelastustoimet ovat tuntuneet vain pahentavan tilannetta, joten tyydyn vain kastelemaan, ja toivomaan että ne muutamat vielä terveet kasvit selviävät. Jos eivät selviä, on meillä silti paljon paljon muita ihania kasviksia, jotka voivat hyvin. Ensimmäinen kesäni maanviljelijänä on joka tapauksessa success.

Siinäpä kesäkuu pikkuruisessa paketissa. 

Hei heinäkuu! Tuothan mukanasi kauniita kesäpäiviä, iloa, valoa ja hauskuutta kaikkien teidän lukijoidenkin elämään!

Kesäterveisin,

Hanna

Kommentit

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Social Media Buttons

Yhteydenottolomake

Mitä odottaa e-kirjalta

Kotigourmeeta VHH-reseptit e-kirja - kooste.

Jos seuraat minua sosiaalisessa mediassa, saatoit jo tietää e-kirjaprojektistan…

MEDIAKORTTI

Kotigourmeeta Media Kit by Hanna Visca