Kiinalaista nautaa parsakaalilla

marrask. 7, 2023 0 comments


Heiiii, mulla on sulle uutisia! 

Avasin Youtubesivut!!!

Klikkaa tosta sivuille!🠉🠉🠉🠉



Tai, siis onhan minulla tili ollut niin kauan kuin muistan, mutta en ole sinne koskaan itse jakanut mitään. Olen kuvaillut kokkaushetkiäni Instagramstooreihin, mutta se on vähän yhtä tyhjän kanssa, kun ne katoaa sieltä, ja kohokohtiin ne vaan olisivat liikaa tilaa vieviä ja pitkiä. 

Ja ensimmäinen videoni Youtubeen on julkaistu, ja se on....

Kiinalaista nautaa parsakaalilla

Gai Lan Chao Niu Rou


Ihan aidossa reseptissä käytetään kiinanparsakaalia, eli härmekaalia, mutta koska sitä ei ole meillä, eikä teillä kamalan helposti saatavilla, käytämme ihan tavallista parsakaalia. 

Rule number 1

Pauhaan tästä asiasta niin videolla, kuin pauhasin myös Instagramissa; parsakaalin tulee olla hyvin, HYVIN Al Dente. Ethän ylikypsytä parsakaalia, sitä ei tule kypsentää muutamaa minuuttia kauempaa, itseasiassa voit jättää halutessasi kattilavaiheen välistä kokonaan, your call.

Rule number 2

Sillä ei ole väliä, mitä osaa naudanlihasta käytät; liha leikataan syiden vastaisesti niin ohuiksi lastuiksi että se ei VOI jäädä sitkeäksi + ruokasooda pehmentää lihaa myös.

Sattumat

  1. 600g naudanlihaa
  2. 1-2 porkkanaa koosta riippuen
  3. 1 iso parsakaali
  4. 1 chili
  5. 2 kevätsipulin varret (voit käyttää tavallista sipuliakin)
  6. 2 valkosipulin kynttä
  7. 1-2 tl inkivääriä


Lisäksi: öljyä paistamiseen

Leikkaa naudanlihasta ohuen ohuita 1cm x 2cm lastuja. Jos liha on hieman jäinen, se helpottaa lastuttamista huomattavasti. 

Sekoita marinadin ainekset yhteen, kulhossa ja lisää naudanlihalastut kulhoon. Sekoita käsin, kunnes marinadi on sekoittunut hyvin koko lihaan. 

Peitä kulho kelmulla ja laita jääkaappiin maustumaan vähintään puoleksi tunniksi. Jos käytit kohmeista lihaa, se voi maustua huoneenlämmössä.

Leikkaa vihannekset: 

-Parsakaalin kukinnot suupalankokoisiksi-ei liian pieniksi paloiksi.
-Chili ohuiksi viipaleiksi
-Porkkana ohuiksi tikuiksi-käytän tähän juustohöylää jolla tulee lastuja, ja sitten puolitan lastut
-kevätsipuli pilkottuna-jos käytät tavallista keltasipulia, jätä lohkot n. 1x1cm kokoisiksi
-valkosipuli ja inkivääri raastettuna


Sekoita kastikkeen ainekset yhteen lukuunottamatta maissitärkkelys-vesi yhdistelmää. 

Kiehauta vettä kattilassa ja lisää parsakaalit kiehuvaan veteen. Keitä korkeintaan kaksi minuuttia, ja kaada vesi pois. Voit ottaa varalta talteen 1dl jos haluat kastikkeen olevan suuremmassa osassa tässä ruuassa. Muutoin kastiketta ei ole ruuassa mitenkään runsain mitoin. 

Jos et aio paistaa lihaa heti, huuhtele parsakaalit kylmässä vedessä jotta ne ei jatka kypsymistä ja valuta hyvin. 

Kuumenna öljy wokkipannussa. Pannu saa olla todella kuuma. Paista lihalastut kahdessa satsissa niin että laitettuasi lihat pannuun, ne saa paistua kääntämättä n minuutin verran. Käännä liha sitten ja anna paistua puolen minuutin verran. Sekoittele sitten pannussa varmistaen että kaikki lastut ovat kypsyneet. Nosta lihat sivuun ja paista toinen satsi samalla tavalla. 

Lisää pannuun öljyä ja paista porkkanatikkuja puolisen minuuttia. Lisää sipuli, valkosipuliraaste ja inkivääriraaste. 

Sekoita ja lisää pannuun parsakaali. Sekoittele taas hetki ja palauta lihat pannuun. 

Kaada kastike päälle ja sekoita hetki. Jos haluat ruokaan enemmän kastiketta, lisää talteenotettu parsakaalinkeittovesi, ja sekoita sitten mukaan maissitärkkelys-vesiseos. 




Tarjoile heti jasminriisin ja rapusipsien kera. 


Kommentit

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Social Media Buttons

Yhteydenottolomake

Mitä odottaa e-kirjalta

Kotigourmeeta VHH-reseptit e-kirja - kooste.

Jos seuraat minua sosiaalisessa mediassa, saatoit jo tietää e-kirjaprojektistan…