Romaniaa kierrellen - Vrancea - Zaga Zaga

syysk. 1, 2024 0 comments


Romanian matkailua ei kannata keskittää vain Bukarestiin tai Brasovin massaturisminähtävyyksiin. 

Romania on täynnä tekemistä, ja kokemista, etelästä pohjoiseen ja idästä länteen. 

Zaga Zaga on upea lomakohde niin pariskunnille, kaveriporukoille kuin lapsiperheillekin, ja tarjoaa jokaiselle jotakin. 

Zaga Zaga perustettiin 2010 jonka tarina alkoi kalankasvattamosta jossa kasvatettiin taimenta ja Sampea. Alueella oli kuitenkin valtavat mahdollisuudet, upea alkuperäinen luonto, ja joki. 

Hoitaen alkuperäistä metsää ja luontoa, sekaan istutettiin uusia puita, ja vesistöön istutettiin kaloja. Alkuperäinen lintukanta palasi alueelle ja niitä voi bongata veneretkillä vesistössä. 


Zaga Zagassa on kiipeilypuisto, uima-altaat lapsille ja aikuisille, tenniskenttä, trampoliinit ja eläinpuisto, jossa on muunmuassa strutseja, pygmyvuohia, fasaaneja, kaneja, aaseja, poneja, sekä erikseen oleva peurapuisto. 

Majoitusvaihtoehtoja on useita, kuten eritasoisia telttoja, bungalow tai kelluva talo, ja jos haluaa oikein mällätä, voit vuokrata talon saarelta. Siis koko saaren taloineen, joka on vain teidän käytössä.


Mä olin haaveillut näistä Glamping teltoista siitä saakka kun näin kohteen Netflixin sarjassa Flavours of Romania (näkyy valitettavasti vain Romanian Netflisissä), mutta olimme jälleen kerran myöhässä. Ne oli loppuunmyyty.

Minulla ei siis ole teltoista kuvia, mutta esimerkiksi Booking-sivustolla voit käydä niitä ihastelemassa:


Mutta minulla ON kuvia teltta-alueen vessoista! 😂 Tiedättehän te, vessat on mulle hyvin tärkeä raportointiaihe, ja voin ilokseni ja ylpeydekseni kertoa että sydämeni otti muutaman ylimääräisen kierroksen kun näin teltta-alueen suihkut ja wc:n. Katsokaa nyt!!!


Ne hohtivat puhtautta, vieläpä illasta kun kaikki on käynyt jo suihkussa ja pesuilla. Ei hajuja, kaikki kiilsi ja kiinnittäkää huomio tuohon isoon suihkuun. Minulta seitsemän tuhatta peukkua!! En vihaa mitään niin paljon kuin likaisia ja haisevia vessoja. Välillä ihan muuten hyvissäkin majoituksissa on todella kamalat vessat. 

Vuokrasimme lopulta kaksi kelluvaa taloa joiden terassi on kirjaimellisesti veden päällä. Tämä oli loppupeleissä loistava ratkaisu. 


Saimme ystävien kanssa vierekkäiset talot ja pystyttiin juttelemaan omilta terasseilta toisille. Terasseilta sai kalastaa (catch and release) ja jokaisella terassilla olikin aamulla ihmisiä ongella. Mutta puhutaanpa vielä vessoista. I am not done yet here. Näissä kelluvissa taloissa oli myös upeat ja hyväntuoksuiset vessat, hyvät suihkut, ja... JA Ritualsin saippuat!! My kinda place!!

Aamiainen oli myös loistava, paljon erilaisia levitteitä, oliiveja, hedelmiä, myslejä, paikan päällä paistettua leipää ja jopa lasi shampanjaa olisi ollut kai mahdollista saada. Ei oltu kuitenkaan varmoja kuuluiko se meidän majoitukseen eikä jaksettu kysyä niin menimme kahvilla ja tuorelimonadilla. 

Arvatkaa mitä ei ollut? Pekonia. Rohkea valinta, ja peukutan. Sen sijaan oli erilaista possun fileetä, monenlaisia makkaroita ja joko kokkeli tai paistettu muna. 


Zaga Zaga ei ole edullinen, mutta maksat loistavasta laadusta ja erinomaisesta palvelusta. Me siis vuokrasimme kaksi kelluvaa taloa kahdeksi yöksi aamiaisten kanssa ja hinnaksi tuli noin 700€. Päälle ravintolaruokailut ja ostokset altaalla. Ja tämä oli viikolla, hinnat ovat viikonloppuna korkeammat ja ajankohdissa on muutenkin eroa. ZagaZaga on avoinna vain kesäkaudella. 

Alueella on erikseen kalaravintola jossa tarjoillaan paikanpäällä kasvatettua kalaa ja sammen kaviaaria, jota olisi saanut ostaa myös pienestä kalakaupasta alueella, mutta, sammen kaviaari ei ole ihan halvimmasta päästä, ja meillä oli vielä Delta Dunariin reissukin edessä, niin ei raaskittu ostaa. 

Jos jotain miinusta pitäisi kaivaa, niin harmitti että check in oli niin myöhään, vasta klo 16 ja check out ennen yhtätoista. Uima-allasalue suljettiin klo 19 Eli kahden yön reissussa on oikeastaan vain yksi päivä touhuta, käydä altailla ym. Kyllä me tulopäivänä ehdittiin altaille pariksi tunniksi kuitenkin. 


Suosittelen kohdetta ehdottomasti jos näille suunnille eksytte. 

Kerro kommenteissa, tykkäisitkö sä tästä kohteesta, ja jos jaksat, käy tsiigaan majoitusvaihtoehdot ja kerro missä sä haluaisit majoittua jos menisit ZagaZagaan.

Kommentit

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Social Media Buttons

Yhteydenottolomake

Mitä odottaa e-kirjalta

Kotigourmeeta VHH-reseptit e-kirja - kooste.

Jos seuraat minua sosiaalisessa mediassa, saatoit jo tietää e-kirjaprojektistan…