Matkavinkki- Xàbia, Espanja - Alicanten maakunta

elok. 21, 2017 0 comments

Kodin hengetär on kotiutunut aurinkoisesta Espanjasta kolme kiloa painavampana. Tästä kaksi kiloa on puhdasta sokeria, sillä Sangriaa meni enemmän kuin vettä 😋.

Vietimme aurinkoisessa rantakohteessa 10 päivää mutta ehdimmepä myös  vierailemaan paikallisissa nähtävyyksissä kuten  Xabian vanha kaupunki, El Castell de Guadalest ja Cap Negre. 


Xàbia, tai Javea- Costa Blancan timantti- 
sijaitsee muutaman kymmenen kilometrin päässä Benidormista  
eikä ole läheskään yhtä turistirysä kuin Benidorm.


Kohteesta löytyy useampi ranta, mutta me kävimme ainoastaan Arenal Beachillä, koska se on ainoa hiekkaranta, muut ovat kivirantoja. 

Elokuun puolessa välissä pahin helle on ohitse, lämpöä silti riittää välillä jopa 32 asteen verran. Rannalla on kuitenkin mukava tuulen vire ettei aivan tukehdu. 


Rannalta voi vuokrata erilaisia vesipelejä kuten Jet-skin, Paddle-boardin kayakin tai vesipolkuauton. Vuokrasimme viimeisimmän varsin tuulisella säällä ja tulin lähes merisairaaksi 😂. Varsinkin suurimpaan sesonkiaikaan rannalle kannattaa tulla ajoissa jos haluaa vuokrata pedit/tuolit, sillä se ei ole valtava. 2 petiä + varjo koko päiväksi maksaa 18€ eli ei halvimmasta päästä mutta... loma on loma. 



Vesi on puhdasta ja hiekkapohja on miellyttävä. 
Uimari saa mennä aika pitkälle veteen 
sillä vesi on aika matalaa pitkän matkaa. 
Tuulisella säällä aallot ovat mukavan suuria 
ja paikalle saattaa eksyä muutama surffaajakin.


Arenal Promenadi on rannan vieressä ja sieltä voi kipaista nopeasti Sangrian tai oluen mukaansa rantaan. Suosittelen eritoten Taberna Octopusta, joka on Promenadin ns. rokkibaari tai 'biker's bar', jopa hieman Brittipubimainen sisustukseltaan. Baarissa on ehkäpä promenadin paras drinkkitarjonta ja täältä sain promenadin parhaan Sangrian minun makuuni. Sangrian aineksethan vaihtelevat paikoittain suuresti. Keskustelimmekin Octopuksen ihanan tarjoilijan, Mihaelan kanssa aiheesta ja tulin tulokseen että Sangria on vähän kuin Bolognese. Siitä on tuhansia versioita eikä kukaan tiedä mikä on se aito ja autenttinen versio. Octopuksessa tarjoillaan myös ruokaa ja annokset näyttivät varsin herkuilta, mutta emme syöneet siellä.


Sensijaan Ravintola La Fontanassa kävimme useamman kerran. 





Ravintola tarjoaa upeita annoksia ja kuulemma promenadin parhaan Paellan. Paellaa on tarjolla useana eri versiona, kala/liha/tai mixed, ja tarjoilija kysyi myös haluammeko traditionaalisena vai 'kuivana'. Söimme mixed paellan traditionaalisena versiona ja se oli taivaallista. Täällä sain myös parhaimmat Mojitot! (Kysy Kiwi-mojitoa ihanalta Adinalta, se ei ole listalla).

La Fontanan Tapas-tarjonta on myös huikea. Tarjolla on settejä, mutta suosittelen rakentamaan kokonaisuuden itse ja kysyä tarjoilijalta suosituksia. 



Suosittelen eritoten Seepiaa vihreässä salsassa. Seepia on mustekalojen sukuun kuuluva laji jota toki saa pakasteena Suomestakin mutta Välimeren maissa sen saa paikan päältä tuoreena sillä se elää välimeressä. 
Myös perunat  tulisessa Salsa Bravassa oli herkkua. 


Calamar a la Andaluza- uppopaistetut ja leivitetyt mustekalarenkaat olivat jokapäiväinen paheeni. Annoksen voi tilata myös pienessä paperitötterössä muutamalla eurolla.  Myös Entrecote oli suussa sulavaa.
Kulinaristina  voisin tehdä koko kirjoituksen pelkästään ruuasta, mutta eräs ravintola, pienen ajomatkan päässä Xàbiasta ansaitsee kokonaan oman postauksensa. Miksi? Koska kokemus vaan oli niin upea, sillä omistajapariskunta vei sydämeni, ja koska HE tekevät työtänsä sydämestään. Ravintolan maine on ollut edellisen omistajan ansiosta laskusuunnassa, ja vaikka se on taas nousussa, ansaitsee tämä ravintola kaiken mahdollisen julkisuuden- Tasca La Sella . Eli kirjoitusta tulossa ravintolasta pian!



Nyt siirrymme nähtävyyksiin;

Tutkin Trip Advisoria jo tovin ennen reissua ja El Castell de Guadalest oli ykköskohde minkä halusin nähdä. Enkä katunut! 

Se on yksi Espanjan kuuluisimpia nähtävyyksiä, ja sijaitsee Alicanten maakunnassa lyhyen ajomatkan päässä Benidormista. Guadalestin linna rakennettiin 1100-luvulla Maurien hallinnan aikana. Linnan omistus on siirtynyt satojen vuosien aikana eri aatelisille suvuille. 1644 linna tuhoutui maanjäristyksen seurauksena, jonka jälkeen Casa Orduna rakennettiin. Nykyisin casa Orduna toimii suojeltuna museona. 




Maisemat ovat oikeasti henkeäsalpaavat!





Casa Orduna on kalustettu Ordunan aatelisperheen kalusteilla ja sisällä pääsee tutustumaan niin keittiöön, makuuhuoneisiin kuin taiteeseenkin. 





Mukaan kierrokselle saa opaslehtisen. 

Casa Ordunan aukiolla on matkamuistomyymälöitä ja kahviloita. Upea kokemus kaiken kaikkiaan!






 Kulttuurin ja kauniiden maisemien ystäville suosittelen myös visiittiä Montgo Natural parkiin, joka sijaitsee myös vuoristossa Javean vanhan kaupungin kupeessa. Vuorelle voi patikoida portaita ja mäkeä myöten jotka lähtevät satamasta. Mutta koska mieheni on laiska, menimme sinne autolla.
Jälleen upeita maisemia ja erikoisia kasveja. 

Samaan syssyyn voikin sitten ajella Cap Negrelle joka on vastakkaisella puolella Javeaa.  Cap negrellä on kivan näköinen ravintola joka oli täynnä kun sinne menimme. Emme siis jääeet syömään mikä jäi hieman kaivelemaan. Ensi kerralla sitten...















Suosittelen Javeaa lomamatkakohteeksi maisemien lisäksi sen takia että en tavannut koko Javean visiitillä ainuttakaan Suomalaista, Brittejä sen sijaan on runsaasti. Javeassa on muutama klubi, mutta se ei missään nimessä ole Benidormin veroinen bile-kohde, mikä mielestäni on vain hyvä asia. En nähnyt yhtään örveltäjää tai huonosti käyttäytyvää Brittituristia. Se on jo  jotakin! 😂😂

Huomenna kirjoitan siis Tasca La Sellasta sekä täydellisen Sangriareseptin. Ihanaa elokuun loppua!



Kommentit

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Social Media Buttons

Yhteydenottolomake

Mitä odottaa e-kirjalta

Kotigourmeeta VHH-reseptit e-kirja - kooste.

Jos seuraat minua sosiaalisessa mediassa, saatoit jo tietää e-kirjaprojektistan…

MEDIAKORTTI

Kotigourmeeta Media Kit by Hanna Visca